info@dike.gr 
+30 211 1990266  |  +30 27418 88049

    Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με την ανάγκη για χαμηλότερα διαχειριστικά κόστη γεννά την ανάγκη για την επέκταση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας πέραν των συνόρων της χώρας. Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στην γειτονική χώρα με την ίδρυση μιας Ευρωπαϊκής Βουλγάρικης Εταιρείας.

    Στο μυαλό πολλών Ελλήνων υπάρχει μία σύγχυση για την υπόσταση, χρήση και λειτουργία μίας αλλοδαπής εταιρίας, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά στην απόφαση του επιχειρηματία να ιδρύσει μία εταιρία στο εξωτερικό.

    H ΔΙΚΕ, ως αποκλειστική αντιπρόσωπος εταιρία του γραφείου Flexi για την Πελοπόννησο και την Αττική, παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα επέκτασης των δραστηριοτήτων τους στην γειτονική Βουλγαρία, μειώνοντας  την φορολογία τους νόμιμα, στηρίζοντάς τους οργανωτικά και φορολογικά σε κάθε τους προσπάθεια.

    Οι υπηρεσίες μας παρέχονται πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας με ευθύνη και σεβασμό προς το εμπορικό δίκαιο, την Ελληνική και ξένη φορολογική νομοθεσία.

    Μετά την εισαγωγή των ευνοϊκών φορολογικών συντελεστών και μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ίδρυση μιας εταιρείας εκεί δίνει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα στον επιχειρηματία, το οποίο θα βοηθήσει στην ανάπτυξη αλλά και την βιωσιμότητα της επιχείρησης.

►Ως τελευταία ενημέρωση αναπαράγουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα, οι αποδείξεις και τα τιμολόγια να κόβονται από τον υπολογιστή σας (δεν απαιτείται πλέον η ύπαρξη ταμειακής μηχανής).

Τα σημαντικότερα σημεία για το φορολογικό και νομικό πλαίσιο στην Βουλγαρία είναι:

1. Από τη στιγμή που μπήκε η Βουλγαρία στην ΕΕ (κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απο το 2007), οι εταιρίες της δεν είναι offshore.

2. Τα τιμολόγια που εκδίδουν Βουλγαρικές Εταιρίες αναγνωρίζονται κανονικά σε όλες τις χώρες της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

3. Η φορολογία των εταιρικών κερδών είναι 10%.

4. Η φορολογία του μερίσματος είναι 5%.

5. Υπάρχουν μεγάλα ετήσια ποσοστά αποσβέσεων.

Η Βουλγαρική εταιρεία ΕΠΕ είναι απλή στη δημιουργία της και έχει τα βασικά χαρακτηριστικά:

1. Μπορεί να είναι μονοπρόσωπη, με έναν μέτοχο ή περισσότερους.

2. Το μετοχικό της κεφάλαιο ξεκινά από το ελάχιστο του 1€ μόνον.

3. Η εγγραφή της γίνεται σε 24 ώρες στο ηλεκτρονικό registry εταιρειών.

4. Ο φόρος εισοδήματος είναι 10%, ο χαμηλότερος σε όλη την ΕΕ.

5. Τα κόστη δημιουργίας της εταιρείας είναι τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Η διαδικασία σύστασης της εταιρείας στη Βουλγαρία μπορεί να γίνει εξ’ αποστάσεως και δεν είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε την Βουλγαρία.

    Η ΔΙΚΕ, σε συνεργασία με το γραφείο Flexi, στηρίζει την βιωσιμότητα του Έλληνα επιχειρηματία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Τον Οδηγό που περιγράφει τα βήματα που απαιτούνται για τις διαδικασίες έναρξης, ζητήστε μας να σας τον στείλουμε. 

 

Για δημιουργία προσφοράς αλλά και για μία εντελώς δωρεάν πρώτη συμβουλευτική ενημέρωση, επικοινωνήστε με έναν αρμόδιο συνεργάτη μας.

Σχετικά

                

Η ΔίΚΕ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

Επαφές

Αθήνα, Αράχθου Ίλιον    : +30 211 1990266
Κόρινθος, Εξαμιλίων 32   : +30 27418 88049
Πάτρα, Αγία Τριάδα   : +30 2611 180072
Βουλγαρία, str. Vasil Mechkuevski 22  +359 24931371
 Κύπρος, Κάστορος 1 Λευκοσία   +357 99 40 1102 

Newsletter (Ενημερωτικό Δελτίο)

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok