Στεγαστικά δάνεια: Ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για την επιδότησή τους

Το σχέδιο προβλέπει την επιδότηση ποσοστού 50% της αύξησης του επιτοκίου (με ημερομηνία αναφοράς για τον υπολογισμό της αύξησης την 30.6.2022) για διάστημα 12 μηνών, ενώ τα αναλογούντα ποσά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν να πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων τον Απρίλιο.

 

Τράπεζες: Ύφεση 5,5% την τριετία 2023 – 2025 στο ακραίο σενάριο των stress tests

 

Το σύνολο της δαπάνης για την υποστήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών θα καλυφθεί, στο πλαίσιο των διακριτών δράσεων εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, με ισόποσες εισφορές των 4 συστημικών τραπεζών.

 

Η αίτηση για τα στεγαστικά δάνεια

Οι δανειολήπτες θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα στο link https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/diakheirise-opheilon/bebaiose-eualotou-opheilete, προκειμένου να τύχουν της σχετικής στήριξης, με πρώτο βήμα την έκδοση σχετικής βεβαίωσης ευαλώτου δανειολήπτη μέσω του πληροφοριακού συστήματος της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους.

 

 

Ρυθμίσεις εξωδικαστικού

Παράλληλα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα αξιοποιεί τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών ιδιωτών και προβαίνει σε σειρά διμερών ρυθμίσεων στηρίζοντας δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν παροδικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

 

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των τραπεζών έχει αυξηθεί σημαντικά η εγκρισιμότητα από πλευράς τραπεζών για τα δάνεια που διατηρούν στα χαρτοφυλάκιά τους.

 

Πλέον το ποσοστό εγκρίσεων διαμορφώνεται, για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, στο 55%, υψηλότερο κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2022, επιβεβαιώνοντας τη συνεχώς αυξανόμενη τάση στις εγκρισιμότητες. Από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας, έχουν εγκριθεί από τις συστημικές Τράπεζες περί τις 2.800 αιτήσεις δανειοληπτών για συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 116 εκατ. ευρώ.

 

Επιπρόσθετα, με βάση τη διακριτή πολιτική κάθε τράπεζας επί του θέματος, οι Τράπεζες έχουν προβεί κατά το παρελθόν, και συνεχίζουν να υλοποιούν, διμερείς ρυθμίσεις δανείων, διασφαλίζοντας την ποιότητα των χαρτοφυλακίων τους και, κυρίως, προσφέροντας βιώσιμες λύσεις στους πελάτες τους.

 

Μόνον κατά τη διάρκεια του 2022, ανταποκρινόμενες στην ανάγκη στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, οι συστημικές τράπεζες της χώρας προχώρησαν σε διμερείς συμφωνίες με 86.350 δανειολήπτες για δάνεια ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. ευρώ αφορούν στεγαστικά δάνεια, εξασφαλισμένα με ακίνητα.

 

Πηγή: OT.gr Newsroom

 

«Έξυπνη Μεταποίηση»: άνοιξαν οι αιτήσεις – τι προσφέρει το πρόγραμμα

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης ύψους 73 εκατομμυρίων ευρώ της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, στο πλαίσιο του Ελλάδα 2.0. «Έξυπνη Μεταποίηση»

Lorem ipsum

Προδημοσίευση της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»

Η Δράση στοχεύει στην ενίσχυση της Έρευνας και της Καινοτομίας, και η οποία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της χώρας, προκειμένου να τοποθετηθεί η καινοτομία στο επίκεντρο μιας βιώσιμης και ανθεκτικής ανάκαμψης από την πανδημία, αλλά και για την επιτάχυνση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και τη διασφάλιση της τεχνολογικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Η Δράση αποσκοπεί πρωτίστως στην ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρήσεων και των υπόλοιπων φορέων που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της έρευνας και καινοτομίας, καλύπτοντας το μέγιστο δυνατό φάσμα των δυνητικών Δικαιούχων.

Πράσινα ΤΑΞΙ: Ανοιχτή η πλατφόρμα του προγράμματος - 22.500 ευρώ η επιδότηση

Σε ισχύ είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα prasinataxi.gov.gr. Θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023 για την ενίσχυση 22.500 ευρώ για την αντικατάσταση 2.000 παλαιών ΤΑΞΙ με αμιγώς ηλεκτρικά

Έρχεται τον Ιανουάριο ο νέος κύκλος της «μεταποίησης – εφοδιαστικής αλυσίδας»

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ενεργοποιηθεί το καθεστώς «Επιχειρηματικότητα 360ο» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για τις εγκρίσεις επενδυτικών σχεδίων, όπως προανήγγειλε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σε επιχειρηματικούς φορείς της Αρκαδίας στο Επιμελητήριο του νομού.

Μικρά φωτοβολταϊκά με χρυσή απόδοση: Απόσβεση ακόμη και σε τρία χρόνια

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος στρέφουν τους καταναλωτές στα φωτοβολταϊκά στέγης. Επιδότηση 30% έως 60% από το νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΝ. Πόσο κοστίζουν, πόσο μειώνουν τη δαπάνη για το ρεύμα και ποιοι είναι οι χρόνοι απόσβεσης.

«Επιχειρηματικότητα 360°» - Οι δικαιούχοι

«Επιχειρηματικότητα 360°» - Οι δικαιούχοι

Από σήμερα, 9 Ιανουαρίου έως και τις 10 Απριλίου 2023, θα γίνονται αιτήσεις ένταξης στο καθεστώς ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα 360°» του νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Αιτήσεις από τον Ιανουάριο για 250.000 φωτοβολταϊκά με επιδότηση 60%

Επιταχύνει τον βηματισμό της η κυβέρνηση στα προγράμματα για φωτοβολταϊκά στέγης, με στόχο ενεργοποίηση στις αρχές του έτους. Άδειες με συνοπτικές διαδικασίες σε ένα μήνα φέρνει ο νέος κανονισμός που προτείνει η Κομισιόν.

  • Πελάτες
  • Κόλλιας Δημήτρης
    Customer Support

    Hey there I am here to help, so let me know whats up and I will be happy to find a solution.

    Start Chat with

    No Internet Connection