+30 211 1990266 | +30 27410 21057 |  info@dike.gr  
  Dimitris Kollias

  Dimitris Kollias

  Διαχειριστής της εταιρίας ΔίΚΕ, επίσημος συντακτης.

  URL Ιστότοπου: http://https://dike.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:52

  Google My Business

  Η υπηρεσία Google My Business αποτελεί ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο με το οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να διαχειρίζονται την online παρουσία τους στην Google, όπως στην Αναζήτηση και στους Χάρτες.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:51

  Twitter

  Το Twitter είναι ένας παγκοσμίως δημοφιλής τόπος κοινωνικής δικτύωσης, που με άμεσα, μικρά (140 χαρακτήρες!) και εύστοχα μηνύματα μπορείς να μεταδόσεις στους άλλους χρήστες, για την ακρίβεια followers, τις σκέψεις, τις ιδέες σου, τις απόψεις όπως ακριβώς σε εκφράζουν! 

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:45

  Instagram

  Με μία κοινότητα πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι έχουν ανεβάσει πάνω από 20 δισ. φωτογραφίες, το Instagram είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για κινητές συσκευές η οποία επιτρέπει τη λήψη και το διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:40

  Facebook Page / Προφίλ

  Για μια επιχείρηση που σκέφτεται να διαφημιστεί, το Facebook δεν θα μπορούσε παρά να είναι η καλύτερη επιλογή διαφήμισης. Όλοι είναι εκεί!

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:36

  Facebook Page / Προφίλ

  Για μια επιχείρηση που σκέφτεται να διαφημιστεί, το Facebook δεν θα μπορούσε παρά να είναι η καλύτερη επιλογή διαφήμισης. Όλοι είναι εκεί!

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:16

  Διαμόρφωση Προϊόντος

  Είναι νομοτελιακός κανόνας ότι οι επιχειρήσεις λειτουργούν και αναπτύσσονται έχοντας ως στόχο την πραγματοποίηση κέρδους και την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:12

  Δείκτης ROI: Επιστροφή επί της Επένδυσης

  Πόσα είναι τα χρήματα που πρέπει να επενδύσω σε αυτό που λέγεται marketing; Πόσα χρήματα θα μου κοστίσει η διαφήμιση;

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:06

  PEST Ανάλυση

  Η PEST ανάλυση περιγράφει ένα πλαίσιο μακρο-περιβαλλοντικών παραγόντων και απαρτίζεται από τα εξής στοιχεία: πολιτική, οικονομία, κοινωνία και τεχνολογία. 

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:03

  Ανάλυση 5 Δυνάμεων

  Η ανάλυση των 5 δυνάμεων είναι ένα μοντέλο που προσδιορίζει και αναλύει 5 ανταγωνιστικές δυνάμεις που διαμορφώνουν κάθε βιομηχανία και βοηθά στον προσδιορισμό των δυνατοτήτων και αδυναμιών της.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 07:10

  Διεξαγωγή Ερευνών

  Η διεξαγωγή ερευνών καθώς και τα αποτελέσματα αυτής είναι μία πολύ σημαντική πτυχή του marketing, την οποία λίγες επιχειρήσεις αξιοποιούν.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 06:18

  Πλάνο Marketing

  Από τι αποτελείται ένα Marketing πλάνο;

  Το πλάνο Marketing αποτελείτε από συγκεκριμένα στάδια και βήματα μέσω των οποίων εξετάζεται λεπτομερώς οι ανάγκες, τα προϊόντα/ υπηρεσίες, το κοινό στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση, η κοστολόγηση και πώς αυτή προκύπτει, τα σημεία διάθεσης καθώς και τα σημεία τοποθέτησης αλλά και όλες οι ενέργειες προώθησης και διαφήμισης. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο marketing θα πρέπει να περιλαμβάνει τις Χ ενότητες. Το πλάνο ξεκινά με ένα εισαγωγικό κείμενο και την περίληψη των όσων θα διατυπωθούν συνολικά. Ύστερα, πραγματοποιείτε μία ανάλυση της παρούσας κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται το προϊόν και κάθε κατηγορίες προϊόντος, αναλύεται η αγορά, ο ανταγωνισμός και πραγματοποιούνται οι αναλύσεις SWOT και PEST. Στη συνέχεια του πλάνου καταγράφεται ο στρατηγικός σχεδιασμός του marketing, δηλαδή περιγράφεται η κατάτμηση της αγοράς, και οι στόχοι καθώς και η ευρύτερη τοποθέτηση της επιχείρησης. Ακολουθούν οι τακτικές του marketing που θα ακολουθηθούν. Με άλλα λόγια, καθορίζεται το προϊόν, η τιμή και η διανομή του. Ακόμα, ορίζονται οι τρόποι προβολής και επικοινωνίας, δηλαδή οι διαδικασίες προώθησης του προϊόντος/ υπηρεσίας, οι πωλήσεις, η διαφήμιση και οι δημόσιες σχέσεις. ΕΝ συνεχεία, καθορίζονται οι προϋπολογισμοί, πραγματοποιείτε ανάλυση της απόδοσης και εν τέλη οριστικοποιείται η εφαρμογή του πλάνου. Το marketing πλάνο, ολοκληρώνεται με την καταγραφή επιπρόσθετων ζητημάτων όπως, η πρόβλεψη πιθανών σεναρίων στο μέλλον καθώς και εναλλακτικές λύσεις και πορεία δράσης για κάθε σενάριο ξεχωριστά.

   

  Ένα πλάνο marketing θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήσεις όπως, πώς έφτασε η επιχείρηση ως εδώ, ποια είναι η παρούσα θέση της, ποια μελλοντική θέση θέλει να κατακτήσει καθώς και με ποιον τρόπο θα μεταβεί σε αυτή τη μελλοντική θέση. Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται να προσδιοριστούν στόχοι, στρατηγικές, η κατανομή των πόρων αλλά και μία διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων.

   

  Για να αναπτυχθεί μία επιχείρηση χρειάζεται ένα αποτελεσματικό και σαφώς προσδιορισμένο marketing πλάνο, το οποίο σε συνδυασμό με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω θα αναλύει περαιτέρω τους πελάτες, την επικοινωνία μαζί τους καθώς και τη διατήρηση των πελατών προκειμένου να πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες αγορές.

   

  Πιο συγκεκριμένα, το marketing πλάνο περιγράφει εκείνες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες εμπλέκονται στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Αποτελεί ένα μηχανισμό καθοδήγησης για την επιτυχία των προϊόντων/ υπηρεσιών της επιχείρησης. Μπορεί να αναπτυχθεί τόσο για τον ορισμό της marketing στρατηγικής ενός συγκεκριμένου προϊόντος, είτε μίας κατηγορίας προϊόντων είτε για όλα τα σημαντικά προϊόντα της επιχείρησης, είτε για ένα τμήμα αυτής.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:22

  Εσωτερική Αξιολόγηση Προσωπικού

  Η αξιολόγηση του υπάρχοντος προσωπικού αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων. Πέρα από την ακριβή και αντικειμενική μέτρηση της απόδοσης υπάρχουν και ορισμένοι επιμέρους στόχοι της συγκεκριμένης ενέργειας.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:19

  Αξιολόγηση Νέου Προσωπικού

  Η αξιολόγηση νέου προσωπικού έχει ως στόχο την εύστοχη πρόσληψη.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:16

  Σύστημα Ανταμοιβών και Κυρώσεων

  Θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου θέτοντας κίνητρα στο προσωπικό;

   

  Μπορείς να ξεκινήσεις από τη δημιουργία ενός συστήματος ανταμοιβών και κυρώσεων!

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:12

  Προσλήψεις

  Η εύρεση και η πρόσληψη των σωστών ανθρώπων κατέχει σημαντικό ρόλο στην ευημερία της επιχείρησης. Η τοποθέτηση των σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις έχει μέγιστη σημασία και θα ενεργήσει σίγουρα υπέρ των στόχων και των σκοπών τόσο της ομάδας όσο και της επιχείρησης.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:09

  Job Description

  Ο όρος job description ή αλλιώς θέση εργασίας αφορά το σύνολο των επιμέρους καθηκόντων ή έργων που καλείται να εκτελέσει ένας εργαζόμενος. Είναι πιθανό δύο ή περισσότερες θέσεις εργασίας να εκτελούνται από τον ίδιο εργαζόμενο. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να ορίζεται σαφώς στο οργανόγραμμα της κάθε μονάδας.

   

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:54

  Απολύσεις

  Οι απολύσεις είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη διαδικασία τόσο για τον εργαζόμενο ο οποίος χάνει τη δουλειά του όσο και για αυτόν που ανακοινώνει την απόλυση. Μπορεί να αποβεί μία αρκετά συναισθηματική διαδικασία καθώς ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στη θέση του απολυώμενου μπορεί να αντιδράσει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι πιθανώς να ενέχουν υψηλή συναισθηματική φόρτιση.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:49

  Εκπαίδευση Ανθρωπίνου Δυναμικού

  Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι εταιρείες χρειάζονται δραστήριους και αποτελεσματικούς πωλητές, οι οποίοι με επαγγελματική νοοτροπία να επιδιώκουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους που τους αναλογούν.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:32

  Team Building

  Οι εργαζόμενοι σας κουράζονται από τις ίδιες παλιές δραστηριότητες οικοδόμησης; Ελέγξτε τις τέσσερις μοναδικές επιλογές που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους σας να συνδεθούν ως ομάδα χωρίς να τους βαρεθούν μέχρι δακρύων.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:16

  Business ethics ή αλλιώς ηθική στο επιχειρείν

  Υπάρχει μια φράση που λέει το εξής: «Η επιχειρηματικότητα χωρίς ηθική είναι μια καρικατούρα. Η ηθική χωρίς επιχειρηματικότητα είναι ένα παραμύθι». Ισχύει ωστόσο το προαναφερθέν και, αν ναι, σε τι βαθμό και με ποια αποτελέσματα;

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:27

  Υπηρεσίες Γραφείου

  To επιχειρηματικό κέντρο κορυφαίας ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας της DiKE λαμβάνει χώρα ο μεγαλύτερος όγκος των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:16

  Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού

  Το τμήμα τραπεζικών υπηρεσιών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς στις ακόλουθες
  χώρες αλλά και σε άλλους προορισμούς μετά αίτημα των πελατών μας:

  Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η εμπορική δραστηριότητα και οι επενδύσεις εξελίσσονται ραγδαία, καθώς οι κινήσεις κεφαλαίων γίνονται πιο έντονες και οι φραγμοί στις ξένες επενδύσεις εξαφανίζονται, ενώ οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές επεκτείνονται σημαντικά λόγω της κατάργησης των φραγμών του παγκόσμιου εμπορίου.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:10

  Υπηρεσίες μισθοδοσίας

  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μισθοδοσίας και διευθέτηση πληρωμής κοινωνικών ασφαλίσεων για τις εταιρείες που εργοδοτούν υπαλλήλους σε: Ελλάδα, Βουλγαρία, Αγγλία, Κύπρο, Ρουμανία.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:08

  Υπηρεσίες ΦΠΑ

  Προσφέρουμε μια πλήρη σειρά λογιστικών υπηρεσιών έχοντας μια καταρτισμένη υψηλού επιπέδου και έμπειρη ομάδα. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 17:53

  Ελεγκτικές Υπηρεσίες

  Οι ελεγκτικές υπηρεσίες που παρέχουμε

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 17:49

  Εργοδότηση

  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μισθοδοσίας και διευθέτηση πληρωμής κοινωνικών ασφαλίσεων για τις εταιρείες που εργοδοτούν υπαλλήλους σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Αμερική

        Το Delaware δημιούργησε μια φήμη σε όλο τον κόσμο, ως την καλύτερη και πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις Πολιτεία - Χώρα στην οποία μπορεί να έχει έδρα μια εταιρία. Περισσότερο από το 65 % όλων των εταιρειών του «Fortune 500» και περισσότερες από τις μισές από όλες τις αμερικανικές εταιρίες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο είναι ενσωματωμένες στην πολιτεία του Delaware.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Αγγλία

  Πλεονεκτήματα 

  Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές. Ο φόρος εισοδήματος στην Αγγλία είναι μόνο 20%.

  Το τραπεζικό σύστημα είναι επίσης ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη σε ότι αφορά την κεφαλαιοποίηση.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Βουλγαρία

  Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με την ανάγκη για χαμηλότερα διαχειριστικά κόστη γεννά την ανάγκη για την επέκταση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας πέραν των συνόρων της χώρας. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Ελλάδα

  Ανάληψη πλήρους και ολοκληρωμένης λογιστικής υποστήριξης επιχειρήσεων και εταιρειών ποικίλων νομικών μορφών όπως

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Κύπρο

      Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με την ανάγκη για χαμηλότερα διαχειριστικά κόστη γεννά την ανάγκη για την επέκταση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας πέραν των συνόρων της χώρας.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 13:51

  GDBR Experts

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:55

  Family, Friends, Fools

  Φίλοι, οικογένεια και ανόητοι
  Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να θέλουν να υποστηρίξουν την χρηματοδότηση της επιχείρησης σας ή τον δανεισμό κεφαλαίων σε εσάς.

  Η «χρηματοδότηση από το πλήθος» (“crowdfunding”, ή διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση) είναι μια παλιά ιδέα, που εν μέρει βασίζεται σε συνδρομητικά επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από αιώνες.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:35

  Business Angel Institute

  Χρήματα από Αγάπη vs Έξυπνο χρήμα

  Οι μικρές νεοσύστατες εταιρείες αναζητούν πάντα πολλά υποσχόμενη οικονομική στήριξη. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:15

  Venture Capital Funds

  Τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) ή καινοτόμα κεφάλαια ή κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:08

  Privet equity Funds

  Η άντληση κεφαλαίων μέσω ιδιωτικών επενδυτικών συμμετοχών αναφέρεται σε επιχειρήσεις που ψάχνουν να αντλήσουν κεφάλαια από επενδυτές. 

  ΕΦΚΑ: Ένταξη στο νέο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων

   

  Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 έως και 36.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 80.000.000 ευρώ.

  Με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 4578/2018 και τις διατάξεις της αριθ. οικ. 5387/81/05-02-2019 προβλέπεται η επανένταξη στην αγορά εργασίας πέντε χιλιάδων (5000) ανέργων, πρώην αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω μιας νέας οικονομικής οντότητας.

   

   

   

  Ξεκινάει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

  To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 4430/2016 (Α’ 205), και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.

  Πρόγραμμα για επιχορήγηση μέχρι 350 € των εργοδοτών που μετατρέπουν τις συμβάσεις με μπλοκάκι σε μισθωτούς

   
  Πρόγραμμα για επιχορήγηση μέχρι 350 € των εργοδοτών που μετατρέπουν τις συμβάσεις με μπλοκάκι σε μισθωτούς

  Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

  Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 17:29

  ONLINE REPUTATION MANAGEMENT

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΗΜΗΣ

  Mήπως μουτζουρώθηκε το όνομα σας στη Google;

  Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 17:29

  Επιχειρηματικές Συμμαχίες (Clusters)

  Μέσα στο νέο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης και του υψηλού ανταγωνισμού, οι συνεργασίες αποτελούν μία από τις κύριες στρατηγικές επιλογές ώστε οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

  Η DiKE μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά επιχειρήσεις και οργανισμούς στην αναζήτηση και αξιολόγηση υποψήφιων συνεργατών καθώς επίσης και στη διαμόρφωση συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης των συνεργιών που δημιουργούνται από τις επιχειρηματικές συνεργασίες.

  Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 17:29

  Έρευνα Δυνητικών Επενδύσεων

  Η Έρευνα Δυνητικών Επενδύσεων, είναι η προσπάθεια εξισορρόπησης του επενδυτικού κινδύνου με την προσδοκώμενη απόδοση. 

   

  ΛΑΕΚ 0,24% - Από 07/01/2020 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


  Αθήνα, 19-12-2019

   

  Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 18-66 ετών - Προώθηση αυτοαπασχόλησης μέσω οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

  5 Ιούλιος 2019
   

  Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  για την κατάρτιση προγράμματος προώθησης της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών

  Σκοπός του προγράμματος

  Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

   

  Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 10:04

  LEADER 2014-2020 Νομού Κυκλάδων Υπομέτρο 19.2

   

  LEADER 2014-2020 Νομού Κυκλάδων Υπομέτρο 19.2

  Βασικός στόχος του Υπομέτρου 19.2 του LEADER 2014-2020, είναι ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν επιχειρηματικό χαρακτήρα και συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.

  Οι δράσεις εφαρμόζονται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος και ειδικότερα στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων των Κυκλάδων.

  Συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης €2.980.000,00 εκ.

  Ύψος Επένδυσης:               Έως €600.000
  Επιδότηση:                           Έως 100%
  Προθεσμία:                           04/03/2020
  Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 10:46

  Κατασκευή Ιστοσελίδων

   

  8+2 λόγοι που χρειάζεστε Ιστοσελίδα

   

  •     Μια σύγχρονη ιστοσελίδα, δείχνει μια σύγχρονη επιχείρηση!

  •     Έχοντας ιστοσελίδα, αυξάνεται η αξιοπιστία και το image της εταιρίας

  •     Η κατασκευή ιστοσελίδας αυξάνει την φήμη, μόνιμα

  •     Ανοιχτή επιχείρηση 24ώρες / 7ημέρες χωρίς έξοδα

  •     Έχετε ιστοσελίδα? Έχετε μόνιμη, χωρίς κόστος, διαφήμιση στο Internet!

  •     Δημιουργείται ζήτηση και από άλλες περιοχές, εύκολη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σας

  •     Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών με πλήρη παροχή υλικού, FaQ για λιγότερο χρόνο απασχόλησής σας

  •     Καλύτερη παροχή των υπηρεσιών σας στους κοντινούς συνεργάτες σας

   

  +1 Γιατί να φτιάξω ιστοσελίδα αφού έχω σελίδα στο Facebook? Είναι καλό να έχετε μια εταιρική σελίδα στο Facebook, αλλά δεν έχετε τις τόσες δυνατότητες που κερδίζεται από μια ιστοσελίδα. Η καλύτερη επιλογή από την άποψη του Marketing είναι να υπάρχουν και οι δυο ειδών σελίδες συνδεδεμένες.

  +2 Γιατί να φτιάξω ιστοσελίδα αφού έχω Blog? Η σωστά σχεδιασμένη και λειτουργική Ιστοσελίδα είναι η Εταιρική σας ταυτότητα. Το Blog το προτείνουμε και εμείς στους πελάτες μας, όμως λειτουργεί συμπληρωματικά σε μια επιχείρηση.

  Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 15:24

  Ναϋτιλιακά Δάνεια

  Σύντομα θα αναρτήσουμε τα Χρηματοδοτικά εργαλεία με χρήση στην ναυσιπλοΐα

  Το D-ccTv είναι ένα on-line σύστημα παρακολούθησης των καμερών κλειστού κυκλώματος που διαθέτετε.

  Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   
  Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 14:09

  D-Git | Κοινότητα Ανοιχτών Προγραμμάτων

  Το D-Git είναι μια κοινότητα προγραμμάτων. Ο Χρήστης μπορεί να εγκαθηστά να μοιράζεται δικά του λογισμικά ή και να έχει πρόσβαση σε βελτίωση λογισμικών άλλων χρηστών με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο λογισμικό.

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

  Με το D-radio μπορείτε να έχετε τον δικό σας Ραδιοφωνικό Σταθμό, που σας επιτρέπει να φορτώνετε ήχο, να χτίζετε και να προγραμματίζετε εκπομπές! Με το Airtime, μπορείτε να μεταδώσετε ήχο μέσω του διαδικτύου ή ακόμα και μέσω FM και ψηφιακής συχνότητας..

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   
   

  Η μόνη λύση που θα χρειαστείτε για τη διαχείριση διαδικασιών HR. Το D-HRMS προσφέρει μια σειρά προσαρμόσιμων λειτουργιών για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των στελεχών όσο και των εργαζομένων.  Επιμέρους:

  • Ανθρώπινο Δυναμικό
  • Αξιολόγηση Απόδοσης
  • Αυτοεξυπηρέτηση των εργαζομένων
  • Στατιστικά Αποτελέσματα
  • Έλεγχοι Ιστορικού
  • Ευέλικτη Διαχείριση
  • Αίτησεις Εξυπηρέτησης
  • Απόκτηση Ταλέντου
  • Πρόγραμμα συνέντευξης
  • Προώθηση ροής
  • Διαχείριση χρόνου
  • Εξοδα
  • Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
  • Κεντρικό Ταμπλό
  • Πειθαρχία
  • Έξοδος / διαχωρισμός υπαλλήλων

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

  To D-Statistics είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα λογισμικού ανάλυσης. Παρέχει λεπτομερείς αναφορές για τον ιστότοπό σας και στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών αναζήτησης και των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποίησαν, της γλώσσας που μιλούν, των σελίδων που τους αρέσουν, των αρχείων που κατεβάζουν και πολλών άλλων.

  Μεταβείτε στο D-Statistics από ΕΔΩ

   

   Σχεδιάστε και Μορφωποιήστε ένα email που να λειτουργεί σε κάθε συσκευή και να είναι ορατό σε κάθε πελάτη σας. Το D-letter σας επιτρέπει να dhmioyrg;hsete ένα όμορφο και αποτελεσματικό πρότυπο, χωρίς na xrei;azeste μια ομάδα επαγγελματιών και πολλές ώρες δοκιμών για να είναι λειτουργικό.

  Μεταβείτε στο D-letter από ΕΔΩ

   

   

   Το QR-SRT χρησιμοποιείται για τη δημιουργία a)σύντομων διευθύνσεων URL που μπορούν εύκολα να μοιραστούν και b)να γίνουν ευδιάκριτα Qrcode ή να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φίλους ή πελάτες

  Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

   

  Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ.1308/2013 για την περίοδο 2020 - 2023

  Στόχοι του Προγράμματος είναι:

  • H στήριξη μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να αναπτυχθούν οικονομικά
  • Η ενίσχυση συλλογικών δομών (π.χ. Συνεταιρισμοί, Οργανώσεις Παραγωγών, Ενώσεις Οινοπαραγωγών, Διεπαγγελματική Ένωση)
  • Ο αριθμός των επενδυτικών σχεδίων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν να ανέρχονται στα 50 σχέδια ετησίως εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 σχέδια να αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα 5 συλλογικές δομές
  Ύψος Επένδυσης:               €10.000 - €500.000
  Επιδότηση:                           Έως  65%
   

   

  LEADER 2014-2020 Νομού Χαλκιδικής - Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε., Υπομέτρο 19.2

  Βασικός στόχος του Υπομέτρου 19.2 του LEADER 2014-2020, είναι ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν επιχειρηματικό χαρακτήρα και συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.

  Συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης €4,53 εκ.

  Ύψος Επένδυσης:               Έως €600.000
  Επιδότηση:                           Έως 100%
  Προθεσμία:                           14/06/2019
  Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 20:03

  Διαχείριση Χαρτοφυλακίου

  Διαχείριση Χαρτοφυλακίου

  Πρωτεύων στόχος αυτών των κεφαλαίων είναι να παρέχουν στους επενδυτές μερίσματα και κεφαλαιακή υπεραξία μέσω επενδύσεων σε εμπορικά κέντρα υψηλής ποιότητας. 
  Η διαχείριση κάθε επενδυτικού κεφαλαίου έχει κοινή σύνθεση: Η ΔίΚΕ
   κατέχει μέρος των κεφαλαίων και διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια της επένδυσης. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με τους μισθωτές και τους συνιδιοκτήτες κάθε εμπορικού κέντρου, αποδεσμεύοντας κεφάλαια προς επένδυση σε νέες τοποθεσίες ή εκμεταλλευόμενοι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ώστε να αυξήσουμε την αξία του χαρτοφυλακίου. 
  Με μια έμπειρη ομάδα με σύγχρονη γνώση η οποία έχει αποκτηθεί ως αποτέλεσμα ενεργούς δράσης στον τομέας της διαχείρισης κεφαλαίων για πάνω από 14 χρόνια, είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους συνεργάτες και επενδυτές μας μια συστηματική διαδικασία λειτουργίας, αναβάθμισης και διάθεσης περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας μια οικονομικά αποδοτική προσέγγιση. Παράλληλα, προσφέρουμε εξαιρετικές αποδόσεις, μειώνοντας τους κινδύνους και προβλέποντας τις τάσεις και την εξέλιξη της αγοράς.

  Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 20:03

  Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων

  Το τμήμα Διαχείρισης Επενδύσεων της Sierra έχει αποκτήσει ευρεία γνώση και εμπειρία στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων διαφοροποιημένων τυπολογιών εμπορικών κέντρων σε διαφορετικές χώρες και υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες. Μπορούμε να αναπτύξουμε στρατηγικά επιχειρηματικά σχέδια περιουσιακών στοιχείων και να αποδεσμεύσουμε την αξία μέσω εκμίσθωσης, ανακαίνισης ή ανάπτυξης. Κάθε υπηρεσία είναι εξατομικευμένη για να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες κάθε περιουσιακού στοιχείου και επενδυτή, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία. 
  Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια στρατηγική προσέγγιση σε σχέση με το περιουσιακό στοιχείο, παρέχοντας δράσεις ελέγχου κινδύνων και προσφέροντας ισχυρές επενδυτικές αποδόσεις ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα έξοδα.

  Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 20:03

  Υπηρεσίες Βιωσιμότητας

  Οι Υπηρεσίες Βιωσιμότητας υποστηρίζουν επενδυτικές αποφάσεις, διασφαλίζοντας ότι τα στοιχεία βιωσιμότητας συνεισφέρουν στην αύξηση και την ενίσχυση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

  Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 18:55

  Αγορά Οικοπέδου

  Αγορά Οικοπέδου

   

  Αγορά Οικοπέδου

  Από τη στιγμή που θα προ εγκριθεί η αίτηση για χορήγηση στεγαστικού δανείου, απαιτείται αρκετός χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πάρει ο δανειολήπτης τα χρήματα στο χέρι. Οι διαδικασίες από την προ έγκριση μέχρι την εκταμίευση του δανείου απαιτούν  1 μήνα, μερικές φορές και  περισσότερο, ανάλογα με την ευελιξία της κάθε τράπεζας.

  Μικροδάνεια και εγγυήσεις για αγροτικά έως 25.000 ευρώ

   

  Εγγυητής στα δάνεια και για το µισό χαρτοφυλάκιο που θα στηθεί θα είναι το ταµείο των Προγραµµάτων. Αναλυτικά σύµφωνα µε τις µέχρι στιγµής πληροφορίες τα χαρακτηριστικά των µικροδανείων είναι τα εξής:

   

   

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  Μηχανισμός εγγυήσεων για καινοτόμες επιχειρήσεις (InnovFin SMEG)

  Συνοπτική Περιγραφή Πρόσκλησης

  Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις επενδύσεις στην καινοτομία, μέσω της διευκόλυνσης της πρόσβασης επιλέξιμων (βλ. Δικαιούχοι / Δικαίωμα Συμμετοχής) καινοτόμων  επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, παρέχοντάς τους δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ευρώπη, σκοπός του οποίου είναι να συμβάλλει στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διασφαλίσει τη δυνατότητα αυξημένης πρόσβασης στη χρηματοδότηση.

  Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 00:00

  InnovFin Science (EIB)

   

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  H2020 - InnovFin Science (EIB)

   

  Συνοπτική Περιγραφή Πρόσκλησης

  Στο πλαίσιο του «Ορίζοντα 2020», του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ και ΕΤΕ) ξεκίνησαν το 2014 μια νέα γενιά χρηματοοικονομικών εργαλείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να βοηθηθούν οι καινοτόμες επιχειρήσεις να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Μέχρι το 2020, το "InnovFin - EU Finance for Innovators" θα προσφέρει μια σειρά από εξατομικευμένα προϊόντα χρηματοδότησης για την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και τους φορείς προώθησης της ερευνητικής υποδομής.

  Το InnovFin Science στοχεύει στην υποστήριξη επενδύσεων έρευνας και καινοτομίας (Ε&Κ) από δημόσια ή ιδιωτικά ερευνητικά ιδρύματα / οργανισμούς και πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης κτιρίων και άλλων υποδομών που σχετίζονται άμεσα με δραστηριότητες Ε&Κ.

  Το προϊόν διατίθεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είτε μέσω δανεισμού ή συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ η χρηματοδότηση αφορά ποσά άνω των €25 εκ. 

  Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 09:32

  EIC-SMEInst-2018-2020: SME Instrument

   

   

  {aridoc engine="office" width="1005" height="450"}/images/2_news/5582192.ppsx{/aridoc}

   

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  SME INSTRUMENT / SME-1 SME instrument phase 1

  Κωδικός Αναγνώρισης

  H2020-EIC-SMEINST-2018-2020 (Topic ID: EIC-SMEInst-2018-2020)

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

   

  Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 08:51

  INNOSUP-05-2018-2020 Peer learning of innovation agencies

   

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  FOR A BETTER INNOVATION SUPPORT TO SMES / Peer learning of innovation agencies

  Κωδικός Αναγνώρισης

  H2020-INNOSUP-2018-2020 (Topic ID: INNOSUP-05-2018-2020)

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

  Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 08:51

  EIC – FTI – 2018 – 2020: Fast Track to Innovation (FTI)

   

  {aridoc engine="office" width="1005" height="450"}/images/2_news/5582192.ppsx{/aridoc}

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  Fast Track to Innovation (FTI)

   

  Κωδικός Αναγνώρισης

  H2020-EIC-FTI-2018-2020

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος πατώντας εδώ.

  Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 00:00

  Private Financing for Energy Efficiency (PF4EE)

   

  Το χρηματοδοτικό εργαλείο Private Finance for Energy Efficiency (PF4EE) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕπ) που αποσκοπεί στην παροχή δανείων, με προνομιακούς όρους, σε επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν σε έργα που επιτυγχάνουν βελτίωση της ενεργειακής τους αποδοτικότητας. 

   

  Το πρόγραμμα COSME αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων της ΕΕ, στην ενθάρρυνση του επιχειρηματικού πνεύματος και στην προαγωγή της δημιουργίας και ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση της εταιρείας τους, σε πολίτες που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν ή να αναπτύξουν μια επιχείρηση, αλλά και σε κρατικές αρχές που διαμορφώνουν ή εφαρμόζουν σχετικές πολιτικές. Το πρόγραμμα αποτελεί τη συνέχεια του Προγράμματος Πλαίσιο για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία (CIP) και διασφαλίζει τη συνέχεια των πρωτοβουλιών και δράσεων που έχουν υιοθετηθεί κάτω από το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα και καινοτομία (EIP), όπως το Enterprise Europe Network.

  η απόφαση εκδόθηκε αφού έλαβε υπόψη τη σχετική μελέτη της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία ανατέθηκε σε αυτήν από την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα

  Ένα ασφαλές Cloud για όλα τα δεδομένα σας


     Διαχειριστείτε και μοιραστείτε τα αρχεία σας, τα ημερολόγια, τις επαφές, το ταχυδρομείο και περισσότερα από οποιαδήποτε συσκευή, σύμφωνα με τους όρους σας

  1manage.gr

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΣ


  Ένα να τα κυβερνά όλα, Ένα να τα διαχειρίζεται, Ένα να φέρνει τις ισορροπίες.

  ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗ

   

  Υπηρεσίες


  Τιμολόγηση

  Απλή τιμολόγηση και χρέωση. Δημιουργήστε και στείλτε τιμολόγια online μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

  Λίστα Συναλασσομένων

  Παρακολουθήστε τις δαπάνες της εταιρείας σας με ευκολία. Τιμολόγια αγοράς, επαναλαμβανόμενα έξοδα, πληρωμές λογαριασμών - όλα με τη μία.

  Στατιστικά

  Δείτε χρήσιμες, λεπτομερείς πληροφορίες. Προσαρμόστε τα δεδομένα χρησιμοποιώντας τον ισχυρό κινητήρα μας και μοιραστείτε εύκολα τις αναφορές με οποιονδήποτε.

  Αποθήκη Προϊόντων

  Τοποθετήστε τα προϊόντα σας, δημιουργήστε συνταγές για να κάνετε αποτελεσματικά τιμολόγια

   
  Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 17:55

  Doffice | Online = Word, Excel, Powerpoint

  Το Online είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο εφαρμογών γραφείου. Περιλαμβάνει: Επεξεργαστή Κειμένου (Writer), Υπολογιστικό Φύλλο (Calc), Δημιουργό Παρουσιάσεων (Ιmpress), Πρόγραμμα Σχεδίασης (Draw), Βάση Δεδομένων (Base) και Επεξεργαστή Εξισώσεων (Math)

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   
   

  Ένα ασφαλές Cloud για όλα τα δεδομένα σας


     Διαχειριστείτε και μοιραστείτε τα αρχεία σας, τα ημερολόγια, τις επαφές, το ταχυδρομείο και περισσότερα από οποιαδήποτε συσκευή, σύμφωνα με τους όρους σας

  Η Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων D-CRM είναι μια προσέγγιση για τη διαχείριση της αλληλεπίδρασης της εταιρείας σας με τους σημερινούς και δυνητικούς πελάτες. Χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων σχετικά με το ιστορικό των πελατών σας για τη βελτίωση των επιχειρηματικών σχέσεων με τους πελάτες, με ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση των πελατών και την τελική αύξηση της αύξησης των πωλήσεων 

  Μεταβείτε στο D-CRM από ΕΔΩ

   

  Δωρεάν πρόσβαση για όλους στην Multi-email Πλατφόρμα D-mail

  Μεταβείτε στο D-mail από ΕΔΩ

  Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 17:54

  D-Tranfer | Μεταφορά μεγάλων αρχείων

  Το "D-Tranfer" είναι ο απλούστερος τρόπος να στείλετε μεγάλα αρχεία που δεν φορτώνονται σε email ή πλατφόρμες Social Media. Μοιραστείτε μεγάλα αρχεία μέχρι 4GB δωρεάν

   Μεταβείτε στο D-Transfer από ΕΔΩ

  Τα αρχεία διατηρούνται κρυπτογραφημένα!!!

   

  Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 17:54

  Dblog | Δημιουργία Blog

  Δημιουργήστε ένα ωραίο Blog με Domain. Δημιουργήστε ένα Blog σε 3 απλά βήματα: επιλέξτε το αγαπημένο σας πρότυπο, προσαρμόστε το και ξεκινήστε. Ευκολότερο Builder Blog. Κοινή χρήση κοινωνικών μέσων. Παρουσίαση του λευκώματος φωτογραφιών σας. Φιλικό προς το χρήστη. Εύχρηστος. Μοναδικά σχέδια. Χωρίς διαφημίσεις

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

  Το dPhoto είναι ένας ισχυρός επεξεργαστής φωτογραφιών του προγράμματος περιήγησης για όλες τις ανάγκες επεξεργασίας. Έχετε πλήρη έλεγχο των εικόνων σας, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων και των επιδράσεων.

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

   

  LEADER 2014-2020 Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας, Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου Υπομέτρο 19.2

  Βασικός στόχος του Υπομέτρου 19.2 του LEADER 2014-2020, είναι ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν επιχειρηματικό χαρακτήρα και συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.

  Οι δράσεις εφαρμόζονται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος και ειδικότερα στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας εξαιρουμένων των Δημοτικών Κοινοτήτων που περιγράφονται στην Πρόσκληση της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ (ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ).

  Συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης €3,78 εκ.

   

  Ύψος Επένδυσης:               Έως €600.000
  Επιδότηση:                           50% Έως 65%
  Προθεσμία:                           18/09/2019

   

  Στα 200 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του δεύτερου κύκλου της Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων

   

  Στο 18,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ’ τρίμηνο πέρυσι, μειωμένο μεν κατά 2,5 μονάδες από το 21,2% του δ’ τριμήνου 2017, αλλά οριακά αυξημένο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2018 (18,3%).

  Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι άνεργοι ανήλθαν σε 881.099 άτομα, και ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 1,1%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ μειώθηκε κατά 12,5%, σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων (αναζητούν εργασία ένα έτος ή περισσότερο) ανέρχεται σε 611.483 άτομα.

  Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στις γυναίκες, στα άτομα ηλικίας 15- 19 ετών, στη Δυτική Μακεδονία και στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται στους άνδρες, στα άτομα ηλικίας 30- 44 ετών, στο Νότιο Αιγαίο, στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και στα άτομα ξένης υπηκοότητας.

  Ειδικότερα, στους άνδρες το ποσοστό ανεργίας είναι 14,7% και στις γυναίκες 23,7%.

  Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ομάδες 15- 19 ετών (52,7%) και 20- 24 ετών (38,3%). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 29 ετών (28,6%), 30- 44 ετών (18%), 45- 64 ετών (14,8%) και 65 ετών και άνω (11%).

  Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία (25,3%), η Δυτική Ελλάδα (24%) και το Βόρειο Αιγαίο (22,1%). Ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (19,9%), η Αττική (18,9%), το Νότιο Αιγαίο (18,9%), η Στερεά Ελλάδα (18,6%), η Θεσσαλία (18,3%), η Ήπειρος (17,3%), οι Ιόνιοι Νήσοι (16,6%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (16,5%), η Πελοπόννησος (13,5%) και η Κρήτη (12,3%).

  Οι βασικοί λόγοι που σταμάτησαν οι άνεργοι να εργάζονται είναι είτε διότι η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (28,7%) είτε διότι απολύθηκαν (23,4%). Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων (19,3%) εργαζόταν στον κλάδο των ξενοδοχείων και εστίασης.

  Σε ό,τι αφορά στο επάγγελμα της προηγούμενης εργασίας τους, το μεγαλύτερο ποσοστό (30,9%) απασχολούνταν στην παροχή υπηρεσιών ή ως πωλητές. Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί στο παρελθόν (νέοι άνεργοι) είναι 20,6%.

  Η πλειονότητα των ανέργων (69,4%) αναζητεί εργασία ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι), ενώ ποσοστό 92,4% των ανέργων αναζητεί εργασία ως μισθωτός με πλήρη απασχόληση. Το ποσοστό των ανέργων που δηλώνουν ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 21,5%, ενώ το ποσοστό αυτών που δηλώνουν ότι λαμβάνουν επίδομα ή βοήθημα από τον ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 13,1%.

  Η πλειονότητα των μη ενεργών ηλικίας 15- 74 ετών δεν έχει εργαστεί ποτέ στο παρελθόν (46,6%), ή έχουν περάσει περισσότερα από 8 έτη από τότε που σταμάτησαν την τελευταία τους εργασία (28,3%).

  Από τα άτομα που εργάστηκαν μέσα στα τελευταία 8 έτη, το μεγαλύτερο ποσοστό σταμάτησε να εργάζεται επειδή συνταξιοδοτήθηκε (60,2%), ή επειδή η εργασία του ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (12%).

  Οι βασικοί λόγοι που δεν αναζητούν εργασία οι μη ενεργοί είναι ότι βρίσκονται σε σύνταξη (37,1%), ή εκπαιδεύονται (24,2%). Το 1,6% των μη ενεργών αναζητεί εργασία, αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμο να την αναλάβει και το 1,5% δεν αναζητεί εργασία επειδή πιστεύει ότι δεν θα βρει ή δεν γνωρίζει πού θα απευθυνθεί.

  Σε ό,τι αφορά στην απασχόληση, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.833.745 και η απασχόληση μειώθηκε 1,6%, σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2018 και αυξήθηκε 2,6%, σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2017.

  Το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολούμενων εργάζονται ως μισθωτοί (66,8%), ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων χωρίς προσωπικό (22%). Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται για τους βοηθούς στην οικογενειακή επιχείρηση.

  Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, εμφανίζεται μείωση στην απασχόληση για τους βοηθούς στην οικογενειακή επιχείρηση και αύξηση για τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους με προσωπικό.

  Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται σε 9,2%, ενώ το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία σε 7,1%. Η μερική απασχόληση εμφανίζεται αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και ελαφρά μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η προσωρινή απασχόληση έχει μειωθεί σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και έχει αυξηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

  Τα επαγγέλματα που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων είναι οι εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσιών και πωλητές (23,1%) και οι επαγγελματίες (19,6%).

  Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο η μεγαλύτερη μείωση εμφανίζεται στους ανειδίκευτους εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες και η μεγαλύτερη αύξηση στους επαγγελματίες. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους η μεγαλύτερη αύξηση εμφανίζεται στα ανώτερα διευθυντικά και διοικητικά στελέχη.

  Το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων (46%) δηλώνει ότι εργάστηκε 40- 47 ώρες την εβδομάδα αναφοράς, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (26,3%) δηλώνει ότι εργάστηκε 48 ή περισσότερες ώρες. Η πλειονότητα των απασχολουμένων (85%) δηλώνει ότι εργάστηκε τις συνήθεις ώρες, ενώ το 10,2% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να εργάζεται περισσότερες ώρες. Το 2,2% δηλώνει ότι έχει και δεύτερη εργασία, ενώ το 2,1% αναζητεί εργασία αν και εργάζεται.

  Με βάση την κατανομή του πλήθους των απασχολουμένων σε ευρείες ομάδες επαγγελμάτων, παρατηρείται ότι την περίοδο α’ τρίμηνο 2008- δ’ τρίμηνο 2018, αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό των απασχολουμένων σε μη χειρωνακτικά επαγγέλματα χαμηλής ειδίκευσης, μειώνεται το ποσοστό των απασχολουμένων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα με εξειδίκευση, ενώ παραμένει σχετικά σταθερό το ποσοστό των απασχολουμένων σε γεωργικά και στοιχειώδη επαγγέλματα και στα μη χειρωνακτικά επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης.

  Με βάση την εξέλιξη του ποσοστού των απασχολουμένων σε ευρείς τομείς οικονομικής δραστηριότητας κατά την περίοδο α’ τρίμηνο 2008- δ’ τρίμηνο 2018, διαπιστώνεται αύξηση του ποσοστού όσων εργάζονται στο εμπόριο, τις μεταφορές και τις επικοινωνίες, τα ξενοδοχεία και την εστίαση και μείωση του ποσοστού όσων εργάζονται στις κατασκευές και τη βιομηχανία.

  banks.com.gr

  Το EIT Digital Venture Program είναι ένα πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας για νεοφυείς ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά βρίσκονται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση στην περιοχή των Βαλκανίων το 2018 (το «ARISE Europe VentureProgram» σχεδιάστηκε από το Found.ation σε συνεργασία με το EIT Digital και αποτέλεσε τον πιλότο, μαζί με το αντίστοιχο πρόγραμμα στη Σλοβενία), το πρόγραμμα φέτος υλοποιείται σε 19 Ευρωπαϊκές χώρες.

  Πρόκειται για έναν accelerator σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τις νέες startups να:

  • Αναπτύξουν και ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα τουFound.ation και το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας
  • Δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους

   

  Τι προσφέρει το ARISE Europe Venture Program:

  • Χρηματοδότηση €15.000 ανά εταιρεία, που παρέχεται από το EIT Digital για τη διάρκεια του προγράμματος (€5.000 στην εκκίνηση του προγράμματος και €10.000 στην ολοκλήρωσή του)
  • Υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους
  • Εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης κατά τη διάρκεια ενός διήμερου Bootcamp.

  Το πρόγραμμα acceleration σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Found.ation.

   

  Μερικά highlights από το Venture Program του 2018:

  • €110.000 ευρώ δόθηκαν συνολικά σε 7 επιλεγμένες startups (EasyDoc,EliminatoreEmbiotsHireflowsOrderstateQuariooScoop)
  • Οι ομάδες απέκτησαν δικτύωση στην αγορά και πολύτιμες συμβουλές από τους μέντορες.
  • Οι  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δήλωσαν πως η αναφορά για τη συμμετοχή τους στο ventureprogram βοήθησε να τους δοθούν επιπλέον ευκαιρίες.
  • Μερικές δηλώσεις από τις ομάδες του ARISE Europe Venture Program:
   «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο και να αλλάξουμε κατεύθυνση τη σωστή στιγμή. Το
   Found.ation μας προσέφερε το κατάλληλο περιβάλλον για να δουλέψουμε την ιδέα μας και προτείνουμε ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, καθώς μας έδωσε πρόσβαση σε δικτύωση, αξιοπιστία και κεφάλαια» – Quarioo (Ρουμανία).

  Δομή και βασικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος:

  Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 5 Μαΐου 2019.

  10 επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου 2019, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops.

  Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια περίοδος 6 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας επίσης πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους mentors. Η συγκεκριμένη φάση του προγράμματος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως.

  Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους παρουσίαση στις αρχέςΙουλίου 2019, με φυσική παρουσία στην Αθήνα, ενώπιον της κριτικής επιτροπής.

  Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο και οι ομάδες θα πρέπει να έχουν διεκπεραιώσει τη διαδικασία σύστασης της εταιρείας τους μέχρι τότε, προκειμένου να λάβουν τη χρηματοδότηση.

   

  Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

  Νέοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αλβανία και την Κύπρο με ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας.

  Το πρόγραμμα εστιάζει στην καινοτομία: οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν χρήση βαθιά τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων. Οι ομάδες θα πρέπει επίσης να αποτελούνται από μέλη με αλληλοσυμπληρούμενες ικανότητες, τόσο τεχνολογικές όσο και διοικητικές.

  Το πρόγραμμα εστιάζει σε 5 τομείς της αγοράς:

   

  Πώς μπορείτε να υποβάλετε αίτηση:

  Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, μέσα από αυτήν την πλατφόρμα.

  Η προθεσμία για τη λήξη υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 5 Μαΐου 2018 και ώρα 23:59:00 CEST (22:59:00 ώρα Ελλάδος).

  Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς και τους όρους του προγράμματος πριν υποβάλετε την αίτησή σας.

  Οι ομάδες δεσμεύονται να παρέχουν μετοχικό κεφάλαιο 5% της εταιρείας που θα ιδρύσουν ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

  Από τις 30 Μαρτίου 2019 το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποτελεί τρίτη χώρα. Είναι πλέον επείγον να αρχίσουν οι επιχειρήσεις στην ΕΕ να προετοιμάζονται για την αποχώρηση του ΗΒ, εάν δεν το έχουν πράξει ακόμη, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και ενημερώνει:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΈΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

  Σε περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης κυρωθεί πριν από τις 30 Μαρτίου 2019, τα περισσότερα έννομα αποτελέσματα του Brexit θα αρχίσουν να ισχύουν την 1η Ιανουαρίου 2021, δηλαδή, ύστερα από μεταβατική περίοδο 21 μηνών, με τους σχετικούς όρους να καθορίζονται στο σχέδιο της συμφωνίας αποχώρησης.

  Ελλείψει συμφωνίας αποχώρησης, δεν θα υπάρξει μεταβατική περίοδος και η νομοθεσία της ΕΕ θα παύσει να ισχύει στο ΗΒ και να εφαρμόζεται σ’ αυτό στις 30 Μαρτίου 2019. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης είναι ακόμη σε εξέλιξη. Αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να κυρωθεί η συμφωνία αποχώρησης. Η μελλοντική σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μόνο μετά την αποχώρηση του ΗΒ από την ΕΕ.

  Επιπλέον, ακόμη και στην περίπτωση που η συμφωνία αποχώρησης κυρωθεί και η συμφωνία για τη μελλοντική σχέση ολοκληρωθεί με επιτυχία κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, η σχέση αυτή δεν θα είναι όπως αυτή ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Ως εκ τούτου, όλες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις οφείλουν να προετοιμαστούν, να λάβουν όλες τις αναγκαίες αποφάσεις και να ολοκληρώσουν όλες τις απαιτούμενες διοικητικές πράξεις πριν από τις 30 Μαρτίου 2019, ώστε να αποφευχθούν τυχόν διαταραχές.

  2. ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ

  Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, οι επιχειρήσεις έχουν διαφορετικές ευθύνες, ανάλογα με τη θέση τους στην αλυσίδα εφοδιασμού (π.χ. κατασκευαστής, εισαγωγέας, έμπορος χονδρικής πώλησης κ.λπ.). Για παράδειγμα, μετά το Brexit, αν επιχειρήσεις της ΕΕ-27 που αγοράζουν εμπορεύματα από το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούνται εισαγωγείς για τους σκοπούς της νομοθεσίας της ΕΕ για τα προϊόντα, θα υπάγονται σε ένα διαφορετικό σύνολο υποχρεώσεων στο πλαίσιο της νομοθεσίας της ΕΕ. Αν παραλαμβάνετε προϊόντα από το Ηνωμένο Βασίλειο, θα πρέπει να αξιολογήσετε τώρα τις ευθύνες σας βάσει της νομοθεσίας της ΕΕ.

  3. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ, ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ

  Εάν η δραστηριότητά σας βασίζεται σε πιστοποιητικά, άδειες ή εγκρίσεις που εκδίδονται από τις αρχές του ΗΒ ή από οργανισμούς με έδρα το ΗΒ — ή που βρίσκονται στην κατοχή προσώπου εγκατεστημένου στο Ηνωμένο Βασίλειο — αυτές ενδέχεται να μην ισχύουν πλέον στην ΕΕ μετά το Brexit. Μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθούν ή να αναζητηθούν νέες, που να εκδίδονται από οργανισμό ή αρχή με έδρα την ΕΕ-27. Αυτό ισχύει, ιδίως, για τα πιστοποιητικά, άδειες και εγκρίσεις που εκδίδονται για εμπορεύματα (για παράδειγμα, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας ή στον τομέα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων) και για υπηρεσίες (για παράδειγμα, στον τομέα των μεταφορών και των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων ή στον χρηματοπιστωτικό τομέα). Θα πρέπει να λάβετε τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μεταφορά στην ΕΕ-27 των πιστοποιητικών, αδειών ή εγκρίσεων που έχουν εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή να αποκτήσετε νέες.

  4. ΤΕΛΩΝΕΙΑ, ΦΠΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

  Για τα τελωνεία και την έμμεση φορολογία, υπάρχει μεγάλη διαφορά εάν πρόκειται για μετακίνηση εμπορευμάτων εντός της ΕΕ ή σε/από τρίτη χώρα. Η επιχειρηματική δραστηριότητα με το ΗΒ μετά το Brexit θα καταστεί πιο πολύπλοκη όσον αφορά τις τελωνειακές διαδικασίες και τις διαδικασίες σχετικά με τον ΦΠΑ. Αν έχετε εμπορικές συναλλαγές με εταιρείες στο ΗΒ, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τις διαδικασίες και τους κανόνες της ΕΕ που θα ισχύουν μετά το Brexit, ιδίως αν μέχρι στιγμής έχετε μικρή ή καθόλου πείρα στις εμπορικές συναλλαγές με τρίτες χώρες.

  5. ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ

  συναλλαγών, οι εξαγωγείς μπορούν να απολαύουν προτιμησιακού δασμολογικού συντελεστή, αν τα προϊόντα έχουν επαρκές «περιεχόμενο ΕΕ» σύμφωνα με τους κανόνες καταγωγής. Μετά το Brexit η συνεισφορά του ΗΒ στο τελικό προϊόν δεν θα θεωρείται πλέον «περιεχόμενο ΕΕ». Πρέπει, ως εκ τούτου, να εξετάσετε τις αλυσίδες εφοδιασμού σας και να αρχίσετε να θεωρείτε τις εισαγωγές από το ΗΒ ως «μη καταγόμενες», ώστε να εξασφαλίζετε προτιμησιακή ενωσιακή καταγωγή για τα εμπορεύματά σας.

  6. ΑΠΑΓΟΡΈΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ/ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ

  Για την προστασία της υγείας, της ασφάλειας και του περιβάλλοντος, οι κανόνες της ΕΕ περιορίζουν την εισαγωγή/εξαγωγή ορισμένων εμπορευμάτων προς και από τρίτες χώρες — για παράδειγμα, ζωντανών ζώων, προϊόντα ζωικής προέλευσης και ορισμένων φυτών και φυτικών προϊόντων, όπως η ξυλεία συσκευασίας. Οι εισαγωγές/εξαγωγές ορισμένων εμπορευμάτων υπόκεινται σε ειδικές άδειες ή κοινοποιήσεις, για παράδειγμα στην περίπτωση ραδιενεργών υλικών, αποβλήτων ή ορισμένων χημικών ουσιών. Μετά το Brexit τα εμπορεύματα που προορίζονται για το ΗΒ ή προέρχονται από αυτό θα υπόκεινται σε αυτούς τους κανόνες της ΕΕ. Θα πρέπει να λάβετε τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς της ΕΕ για τις εισαγωγές/εξαγωγές.

  7. ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

  Επί του παρόντος, η ροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ είναι ελεύθερη. Μετά το Brexit, η διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την ΕΕ προς το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να είναι δυνατή, αλλά θα υπόκειται σε ειδικές προϋποθέσεις που ορίζονται στη νομοθεσία της ΕΕ. Οι εταιρείες που επί του παρόντος διαβιβάζουν δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα αποτελεί διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτη χώρα.

  Εάν το επίπεδο της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ουσιαστικά ισοδύναμο με αυτό της ΕΕ και πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να εκδώσει απόφαση περί επάρκειας που θα επιτρέπει τη διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς περιορισμούς. Ωστόσο, οι εταιρείες θα πρέπει να εκτιμήσουν αν, ελλείψει απόφασης περί επάρκειας, θα πρέπει να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι οι διαβιβάσεις αυτές θα εξακολουθήσουν να είναι δυνατές.

  Ανακοινώσεις της ΕΕ σχετικά με το Brexit

  Το Brexit ενδέχεται να επηρεάσει τις επιχειρήσεις στην ΕΕ27 με πολλούς άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, τους κανόνες για τις εταιρείες που έχουν την έδρα τους αποκλειστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ασκούν δραστηριότητες στην ΕΕ27, τη συμμόρφωση των προϊόντων που διατίθενται στην αγορά της ΕΕ, την επιλογή ελεγκτών, την επιλογή δικαιοδοσίας σε συμβάσεις και την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων. Ενημερωθείτε για τις ανακοινώσεις σχετικά με την προετοιμασία1 , της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ζητήστε συμβουλές σε περίπτωση που οι αλλαγές ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.

  Ο ιστοτόπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει πάνω από 60 ανακοινώσεις σχετικά με την προετοιμασία για το Brexit2, για ένα ευρύ φάσμα οικονομικών τομέων. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν όλους τους παράγοντες της αγοράς να προετοιμαστούν.

  Μπορείτε να ανατρέξετε στους ιστοτόπους των διευθύνσεων και των οργανισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δραστηριοποιούνται στον τομέα που αφορά εσάς και την επιχείρησή σας. Για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια, επικοινωνήστε με τις εθνικές σας αρχές, ή το τοπικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

  Η Μεγάλη Βρετανία παίζει με το ρολόι για παράταση του Brexit

  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης: «Οι Βρετανοί κοινοβουλευτικοί καταψήφισαν εκ νέου, με πλειοψηφία 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ, τις τροποποιήσεις της συμφωνίας, ενώ απομένουν πλέον σχεδόν δύο εβδομάδες έως την ημέρα που θεωρητικά το Brexit έχει προγραμματιστεί. Μετά την νέα ήττα της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στη χθεσινή ψηφοφορία, η Βουλή των Κοινοτήτων θα εξετάσει άλλες δύο προτάσεις, σήμερα Τετάρτη, για το εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία και αύριο Πέμπτη για το εάν θα πρέπει να παραταθούν οι διαπραγματεύσεις.

  Ο γενικός εισαγγελέας, που επέχει ρόλο νομικού συμβούλου της κυβέρνησης, εξέτασε το νέο κείμενο και αποφάνθηκε ότι δεν αλλάζει την πρότερη θέση του, δηλαδή πως το «backstop» θα μπορούσε να παγιδεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο μόνιμα. Κρίθηκε λοιπόν ότι δεν είναι «Νομικά δεσμευτικές» οι τροποποιήσεις της Συμφωνίας Αποχώρησης από την Ε.Ε. που εξασφάλισε η πρωθυπουργός της Βρετανίας στις διαπραγματεύσεις της τελευταίας στιγμής με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

  Ο συμβιβασμός προέβλεπε ότι το Λονδίνο θα έχει τη δυνατότητα να τερματίσει την εφαρμογή του λεγόμενου «backstop», του μηχανισμού ασφαλείας με σκοπό την αποτροπή των «σκληρών» συνόρων με την Ιρλανδία, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για το εμπόριο και τη μελλοντική σχέση Μ.Β. και Ε.Ε. δεν ευοδωθούν.

  Ο Γιούνκερ από τη πλευρά της Κομισιόν θεωρεί πως ο συμβιβασμός των δύο πλευρών ξεκαθάριζε πως το «backstop» δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση. Η Ε.Ε. δεν θα μπορεί να ενεργήσει με σκοπό να εφαρμόσει το «backstop» επ’ αόριστον, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. όπως προβλέπεται βάσει της διαδικασίας του ‘Αρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, την 29η Μαρτίου. Ωστόσο, είχε προειδοποιήσει, ότι εάν ο εφαρμοστικός νόμος απορριφθεί δεν θα υπάρξει τρίτη ευκαιρία, ούτε θα υπάρξουν περαιτέρω ερμηνείες των ερμηνειών, ούτε περαιτέρω εγγυήσεις των εγγυήσεων.

  Το Ηνωμένο Βασίλειο παίζει πλέον με το ρολόι, εάν θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία και για το εάν θα πρέπει να παραταθούν οι διαπραγματεύσεις».

   

   

   

  Νέα online πλατφόρμα με την ονομασία hr equarium  https://equarium.hannover-re.com/που θα συνδέει τις insurtechs με τις παραδοσιακές ασφαλιστικές εταιρείες, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα λύσεων που διατρέχουν ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα παρουσίασε η Hannover Re.

  Σύμφωνα με τον γερμανικό αντασφαλιστικό κολοσσό, η «ψηφιακή διαταραχή’, οι δημογραφικές μεταβολές και οι μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των πελατών συνθέτουν ένα δύσκολο λειτουργικό περιβάλλον για τις ασφαλιστικές. Η νέα λύση αποσκοπεί στη διευκόλυνση των συνδέσεων με καινοτόμους insurtech εταίρους, διευκολύνοντας την ασφαλιστική βιομηχανία να βρει και να εφαρμόσει νέες τεχνολογίες.

  «Γεφυρώνουμε το χάσμα μεταξύ των insurtechs και των ασφαλιστικών εταιρειών, γιατί αυτή τη στιγμή η βιομηχανία έχει πρόβλημα να «ταιριάξει» τις δυο ομάδες», σχολίασε ο Claude Chevre, μέλος του ΔΣ της Hannover Re. «Είναι δύσκολο για τις ασφαλιστικές να επιλέξουν τις σωστές λύσεις. Όχι μόνο κάνουμε πιο απλό τον εντοπισμό των τεχνολογιών που θα προσθέσουν την μέγιστη αξία σε μια ασφαλιστική, αλλά και μέσω της κοινότητας της πλατφόρμας μπορούμε να αξιολογήσουμε τις λύσεις και να ποσοτικοποιήσουμε τις επιπτώσεις τους, ώστε οι πελάτες να ξέρουν τι προσεγγίζουν…Από την άλλη πλευρά, οι πάροχοι νέων τεχνολογιών συχνά αγωνίζονται να διεισδύσουν στην ασφαλιστική βιομηχανία, ή να τοποθετήσουν τις λύσεις τους με αποτελεσματικό τρόπο. Εμείς βοηθούμε την επίλεκτη κοινότητα insurtech εταίρων μας να τελειοποιήσουν τις προτάσεις τους και τους προσφέρουμε την ισχύ του διεθνούς μας αποτυπώματος και της φήμης μας στην αγορά», κατέληξε ο κ. Chevre. 

  banks.com.gr

  Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

  Κτηματολόγιο : Πώς μπορείτε να γλιτώσετε την ταλαιπωρία στα γραφεία κτηματογράφησης | tanea.gr

   

  Σε περίπου 40.000, σε όλη τη χώρα, υπολογίζεται ο αριθμός των ακινήτων που θα μπορούσαν να περάσουν στην κυριότητα του Δημοσίου φέτος και το 2020, εάν οι ιδιοκτήτες τους δεν προχωρήσουν, έγκαιρα, στη δήλωσή τους στο Κτηματολόγιο. Ενδεικτικά, στην Πάτρα, όπου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει τέλη Μαρτίου, εκτιμάται ότι περίπου 4.000 ιδιοκτησίες είναι αγνώστου ιδιοκτήτη, κινδυνεύοντας να περάσουν στην κυριότητα του Δημοσίου. Το πρόβλημα με τα ακίνητα που δεν δηλώνονται έγκαιρα εστιάζεται σε όσα ανήκουν σε αλλοδαπούς ιδιοκτήτες, που διαμένουν στην Ελλάδα ή σε ομογενείς κατοίκους εξωτερικού, όπως αναφέρουν από το Κτηματολόγιο.

  Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος δόθηκε ένας χρόνος παράταση -δηλαδή από 14 έτη με χρονική αφετηρία την έναρξη λειτουργίας των κατά τόπους κτηματολογικών γραφείων, σε 15- για περιοχές που κτηματογραφήθηκαν πριν από το 2006 και η αρχική δεκατετραετής προθεσμία έληγε εντός του 2018.

  Ωστόσο, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών, η ρύθμιση αυτή είναι ανεπαρκής, επειδή εξαιρέθηκαν 14 περιοχές που η προθεσμία δικαστικής διεκδίκησής τους έληξε το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2018. Αλλά και 21 περιοχές που η προθεσμία έληξε από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2017 και τα ακίνητα "αγνώστου ιδιοκτήτη" ήδη άρχισαν να περιέρχονται  στο κράτος.

  Τα αγνώστου ιδιοκτήτη

  Τι συμβαίνει με τα αγνώστου ιδιοκτήτη ακίνητα; Οι ιδιοκτήτες τους έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη με αίτημα μόνο τη διεκδίκηση αποζημίωσης, δεν μπορούν δηλαδή να τα ανακτήσουν. Κι αυτό επειδή, όπως εξηγούν δικηγόροι, μετά την παρέλευση της αποκλειστικής προθεσμίας, το Δημόσιο αποκτά αποκλειστικό δικαίωμα που δεν είναι δυνατό να ανατραπεί ούτε με δικαστική απόφαση.  Γι’ αυτό η ΠΟΜΙΔΑ ζητάει να παραταθεί η καταληκτική προθεσμία μέχρι να συμπληρωθεί 20ετία από την έναρξη λειτουργίας των κατά τόπους κτηματολογικών γραφείων, ώστε να συμβαδίζει με τις σχετικές περί χρησικτησίας και παραγραφής διατάξεις του Αστικού Κώδικα.

  "Οι διατάξεις του αστικού κώδικα για τη χρησικτησία προβλέπουν ότι 20 χρόνια μετά την καταπάτησή του, ένα ακίνητο περιέρχεται στην κυριότητα του καταπατητή. Εάν στην περίπτωση του κτηματολογίου υπήρχε η πρόβλεψη της εικοσαετίας, τότε θα μπορούσε να υφίσταται ο ισχυρισμός ότι το Δημόσιο διαθέτει τα προσόντα της χρησικτησίας”, αναφέρει ο ο Αναστάσιος Βάππας, δικηγόρος και γενικός γραμματέας επικοινωνίας της ΠΟΜΙΔΑ.

  Τα εκτός σχεδίου…

  Μεγάλο ακόμη "αγκάθι" αποτελούν τα εκτός σχεδίου ακίνητα για τα οποία το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει οποτεδήποτε οποιοδήποτε εκτός σχεδίου ακίνητο περιουσιακό στοιχείο ως δικό του, και ιδιαίτερα όσα ακίνητα έχουν ή φέρονται να έχουν κάποια δασική μορφή, αξιώνοντας από τους πολίτες την ανεύρεση και επίκληση μεταγραμμένων τίτλων μέχρι και το 1885. Γι’ αυτό η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τη θέσπιση νομοθετικής ρύθμισης για την επίλυση των ιδιοκτησιακών προβλημάτων των εκτός σχεδίου, αντίστοιχη, ενδεχομένως, με αυτήν, που θεσμοθετήθηκε πριν από 15 χρόνια για τα εντός σχεδίου. Τότε, δηλαδή, προβλέφθηκε ότι, εφόσον ο ιδιοκτήτης εντός σχεδίου ακινήτων τα νέμεται καλόπιστα και με νόμιμα μεταγραμμένο τίτλο επί 30 έτη, το Δημόσιο δεν είναι σε θέση να τα διεκδικήσει.

  προθεσμίες2

   

   

  προθεσμίες3

  προθεσμίες4

   

   

  προθεσμίες5

   

  Σημειώνεται ότι στις περιφερειακές ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ροδόπης, Θάσου, Λάρισας, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών και Δυτικής Αττικής, οι καταληκτικές ημερομηνίες παρατάθηκαν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2019.

  κτηματολόγιο

  κτηματολόγιο2

  capital.gr

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Οι νέες βελτιώσεις στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό οδηγούν πολλές επιχειρήσεις στη ρύθμιση των οφειλών τους

  Πάνω από 1.600 επιχειρήσεις έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους μέσω Εξωδικαστικού Μηχανισμού αξιοποιώντας τις σημαντικές βελτιώσεις στο πλαίσιο εφαρμογής του.

  Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού με θετικά σημάδια βελτίωσης τόσο από πλευράς της εφαρμοζόμενης διαδικασίας όσο και από πλευράς επίτευξης ρυθμίσεων οφειλών για τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει ήδη αίτηση. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξητική τάση αιτήσεων και ρυθμίσεων, ιδιαίτερα μετά τις βελτιώσεις του 2018 (ένταξη οφειλών 2017, μείωση δικαιολογητικών, βελτίωση διαδικασιών, διεύρυνση ορίων ρύθμισης προς Δημόσιο – Ασφαλιστικά Ταμεία, ρύθμιση οφειλών ομόρρυθμων εταίρων, κ.α.).

  Παράλληλα οι αιτήσεις που υποβάλλονται προχωρούν με ταχύτερους ρυθμούς και οδηγούν γρήγορα σε νέες ρυθμίσεις οφειλών. Σύμφωνα με πρόσφατα αποτελέσματα, έχουν εκκινήσει την διαδικασία πάνω από 60.000 επιχειρήσεις και έχουν υποβληθεί 6.523 αιτήσεις. Από αυτές 1.647 αιτήσεις έχουν οδηγήσει σε ρύθμιση χρεών (1 στις 4) με τις υπόλοιπες να προχωράνε σταδιακά την διαδικασία διαπραγμάτευσης για ρύθμιση οφειλών.

  Οι βελτιωμένες συνθήκες των τελευταίων μηνών στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού αναμένεται να βελτιωθούν περαιτέρω με τις νέες αλλαγές που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα εφαρμοστούν από την 24η Μαρτίου 2019. Παρακάτω συνοψίζονται οι πιο σημαντικές από αυτές τις αλλαγές:

  • Παρατείνεται το χρονικό διάστημα υποβολών έως την 31ηΔεκεμβρίου 2019.
  • Διευρύνονται τα όρια των οφειλών προς ρύθμιση δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να ενταχθούν στον μηχανισμό.
  • Διευρύνεται η εφαρμογή της απλοποιημένης διαδικασίας υποβολής και ρύθμισης οφειλών (διαδικασία fast–track) μέσω της αύξησης του ορίου των συνολικών προς ρύθμιση οφειλών απόέως 50.000 ευρώ σεέως 300.000 ευρώ, γεγονός που δίνει πλέον την δυνατότητα σε πάρα πολλές επιχειρήσεις να ενταχθούν στην «απλοποιημένη» διαδικασία ρύθμισης με γρήγορο και τυποποιημένο τρόπο αξιολόγησης της βιωσιμότητάς τους, χωρίς να χρειάζεται να εκπονήσουν και να καταθέσουν μελέτη βιωσιμότητας.
  • Διευρύνεται χρονικά η προστασία των οφειλετών απέναντι σε μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (π.χ. κατασχέσεις, πλειστηριασμοί) καθ’ όλη τη διάρκεια διαπραγμάτευσης της αίτησης.
  • Δίνεται δεύτερη ευκαιρία στις αιτήσεις που απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης απαρτίας ώστε να μπορέσουν να ρυθμιστούν οι επιμέρους οφειλές προς Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία.

  Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι σημαντικά τα οφέλη για τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση στον εξωδικαστικό μηχανισμό ή πρόκειται να υποβάλλουν το αμέσως επόμενο διάστημα, αξιοποιώντας τις νέες βελτιώσεις και το διαμορφούμενο θετικό κλίμα για «κουρέματα» και αποπληρωμή οφειλών σε βάθος χρόνου.

  Συμβουλευτική υποστήριξη υποβολής αίτησης Εξωδικαστικού Μηχανισμού

  Αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία της στην χρηματοοικονομική συμβουλευτική η εταιρεία HFT Consultants παρέχει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο σύνολο συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποβολή αίτησης εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών.

  Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης της υποβολής αίτησης εξωδικαστικού μηχανισμού αφορούν:

  • Τον έλεγχο των προϋποθέσεων υπαγωγής επιχείρησης στον μηχανισμό (δωρεάν)
  • Την τεκμηρίωση της αίτησης υπαγωγής με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λοιπά απαραίτητα στοιχεία για την πληρότητα της αίτησης
  • Την τεκμηρίωση της βιωσιμότητας και της πρότασης ρύθμισης οφειλών της επιχείρησης προς τους πιστωτές της
  • Την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

  epixeiro.gr

  Βασίλης Φωτόπουλος

   

  Ο αμερικανικός Οίκος Αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε χθες την αναβάθμιση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων για τις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις των Πειραιώς και Παγκρήτιας σε Caa2 και της Attica Bank σε Caa3.

  Η Moody’s εξηγεί, μεταξύ άλλων, πως η προοπτική (outlook) στις αξιολογήσεις των καταθέσεων για τις τράπεζες Πειραιώς, Attica Bank και Παγκρήτια αναβαθμίστηκε σε θετικό από σταθερό, ενώ αντίθετα το outlook των αξιολογήσεων στις καταθέσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank υποβαθμίστηκε σε σταθερό από θετικό.

  Σημειώνεται ότι η αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζώνέρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αντίστοιχη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου (μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα) στη βαθμίδα B3.

  banks.com.gr

   

  Ως Credit positive αποτιμά η Moody’s την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αντλώντας €2,5 δισ. από την έκδοση πενταετούς ομολόγου που ωριμάζει το 2024.

  Πρόκειται για την πρώτη έκδοση ομολόγων από την ελληνική κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 και την πρώτη έκδοση ομολόγου εκτός προγράμματος διάσωσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία εξάρτησης από τη χρηματοδότηση της ΕΕ και του ΔΝΤ.

  Σύμφωνα με την Moody;s, η πρώτη αυτή έκδοση ομολόγων από την ελληνική κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 – και πρώτη έκδοση ομολόγου εκτός προγράμματος διάσωσης ύστερα από μια δεκαετία χρηματοδοτικής εξάρτησης από ΕΕ και ΔΝΤ – αποδεικνύει την βελτίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών ενώ ανοίγει τον δρόμο για πλήρη επιστροφή στη χρηματοδότηση από την αγορά.

  Με τη στήριξη ενός σημαντικού κεφαλαιακού «μαξιλαριού» ύψους περίπου 26,5 δισ. ευρώ (13,8% του ΑΕΠ) και την ισχυρή στήριξη των πιστωτών της ευρωζώνης όπως φάνηκε από τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο του 2018, η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις κεφαλαιαγορές. Φέτος, ο ΟΔΔΗΧ σχεδιάζει την έκδοση ομολόγων ύψους έως 7 δισ. ευρώ -στην οποία η πρόσφατη έκδοση συνέβαλε σχεδόν 36%.

  Ενώ το κόστος του ομολόγου είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που πληρώνει η Ελλάδα επί των δανείων που έλαβε από τον EFSF και τον ΕSM, ωστόσο ο χρόνος της έκδοσης ήταν καλός, η ζήτηση σημαντική και η απόδοση του 3,6% εύκολα διαχειρίσιμη για την Ελλάδα, σημειώνει η Moody’s. Η προηγούμενη έκδοση 5ετών ομολόγων του Ιουλίου του 2017 είχε επιτόκιο 4,625%. Το επιτόκιο του 3,6% αυτής της έκδοσης αντανακλά ένα πιο σταθερό εγχώριο πολιτικό περιβάλλον και τις λιγότερο δύσκολες συνθήκες της αγοράς, δεδομένου ότι η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή στις 16 Ιανουαρίου και πέρασε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η MOODY’S, ΟΙ FUND MANAGERS, ΠΟΥ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ.

  Η απόδοση στη νέα έκδοση πενταετούς ομολόγου κάνει το κόστος δανεισμού της χώρας ανάλογο με αυτό της Κύπρου, όταν η χώρα βγήκε από το δικό της πρόγραμμα τον Μάρτιο του 2016, αλλά είναι υψηλότερο της Πορτογαλίας, κατά τα δικά της πρώτα βήματα μετά το μνημόνιο.

  Η χώρα δεν χρειαζόταν να εκδώσει χρέος αυτή τη στιγμή, δεδομένων των περιορισμένων ωριμάνσεων τα επόμενα 2-3 χρόνια, τις μακρές ημερομηνίες αποπληρωμής υποχρεώσεων και το μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας που καλύπτει τις ανάγκες έως τα τέλη του 2020.

  Παρά το σημαντικό αυτό βήμα, η χώρα ακόμα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, που περιλαμβάνουν τη μόνο «μέτρια» αναπτυξιακή προοπτική και ένα αδύναμο τραπεζικό τομέα με υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων δανείων.

   

  Ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να ενισχύσουν τις εξαγωγές τους, χαρακτηρίζει την παγκοσμιοποίηση που υπάρχει στο χώρο του εμπορίου με την τρέχουσα ταχύτατη ανάπτυξη του e-commerce, ο Marcin GlogowskiΓενικός Διευθυντής της PayPal για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

  «Υπάρχουν εκατομμύρια καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο που ενδιαφέρονται να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες από την Ελλάδα», σημειώνει το στέλεχος της PayPal, μίας από τις πιο γνωστές και δημοφιλείς πλατφόρμες ηλεκτρονικών πληρωμών παγκοσμίως, ιδίως στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. «Το ερώτημα είναι αν οι ελληνικές επιχειρήσεις κατανοούν ότι η παγκοσμιοποίηση, εκτός από απειλή, προσφέρει και σημαντικές ευκαιρίες» τονίζει στο «Β» ο κ. Glogowski, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα.

  Για την PayPal, η ελληνική αγορά είναι ψηλά στις προτεραιότητες δεδομένου ότι ο αριθμός των Ελλήνων χρηστών της πλατφόρμας εκτιμάται ότι ξεπερνά κατά πολύ τους 500.000 και αυξάνεται διαρκώς. Επιπλέον, στην ενίσχυση της θέσης της PayPal έχει βοηθήσει και η πρόσφατη προσαρμογή των υπηρεσιών της πλατφόρμας στην ελληνική γλώσσα. «Η κίνηση αυτή έχει βοηθήσει ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητό στους Έλληνες τι σημαίνει να αξιοποιούν πλήρως την πλατφόρμα», σημειώνει ο κ. Glogowski.

  Σύμφωνα με το στέλεχος της PayPal, το ηλεκτρονικό εμπόριο παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας, δεδομένου ότι το ποσοστό της συμμετοχής του στο ΑΕΠ είναι στο 2%, όταν στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι στο 13,9% και σε χώρες όπως η Πολωνία είναι στο 3,7%. Όμως, εκεί που δείχνει να εστιάζει περισσότερο είναι στον τομέα των εξαγωγών, όχι μόνο προϊόντων, αλλά και υπηρεσιών. Όπως σημειώνει ο κ. Glogowski, μία από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες όσον αφορά τις εξαγωγές από Ελλάδα είναι αυτός των υπηρεσιών web design. Κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν Έλληνες developers που αξιοποιούν την PayPal, προκειμένου να πληρώνονται για εργασίες που εκτελούν για λογαριασμό ξένων εταιρειών.

  Το μεγάλο πλεονέκτημα της PayPal, σύμφωνα με τον κ. Glogowski, είναι η ασφάλεια που προσφέρει στους καταναλωτές, σε περίπτωση που επιλέξουν να κάνουν αγορές από ένα κατάστημα που δεν γνωρίζουν. «Σίγουρα, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για την τιμή, αλλά αναζητούν επίσης μοναδικά προϊόντα. Και εκεί υπάρχουν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν τέτοια ξεχωριστά προϊόντα. Χρησιμοποιώντας την PayPal, ο αγοραστής αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια προκειμένου να αγοράσει από ένα ελληνικό online κατάστημα», τονίζει το στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, σημειώνοντας ακόμη ότι η  PayPal δεν είναι απλά μία πλατφόρμα πληρωμών, αλλά μία πλατφόρμα που μπορούν να χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για την πώληση.

  Τάσεις

  Όσον αφορά τις τάσεις που εντοπίζει η PayPal, σύμφωνα με τον κ. Glogowski, αυτές διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους τους καταναλωτές. «Σίγουρα, μία βασική τάση είναι η αναζήτηση της σωστής τιμής. Παράλληλα, όμως, βλέπουμε ότι αυτό που ενδιαφέρει πολύ είναι η απλοποίηση της εμπειρίας. Οι καταναλωτές θέλουν να μπορούν να πραγματοποιούν εύκολα και απλά τις αγορές τους και οι πληρωμές να είναι «αόρατες», επισημαίνει ο κ. Glogowski. 

  Μία άλλη τάση είναι η στροφή προς τις αγορές μέσω φορητών συσκευών και δη των smartphones. «Πλέον δεν νοείται ένα online κατάστημα να μην είναι «φιλικό» προς τις φορητές συσκευές. Στη Δυτική Ευρώπη το ποσοστό των αγορών μέσω φορητών συσκευών είναι στο 30%, ενώ στην Ανατολική Ευρώπη κινείται σε πιο χαμηλά επίπεδα, αλλά η ανάπτυξη είναι ταχύτατη», τονίζει το στέλεχος της PayPal, σύμφωνα με τον οποίο σημαντικό ενδιαφέρον υπάρχει πλέον και για το κομμάτι των peer-to-peer (P2P) πληρωμών, ήτοι της μεταφοράς χρημάτων μεταξύ ιδιωτών.

  Η έμφαση στον τομέα των P2P πληρωμών μεταξύ φίλων και συγγενών είναι σημαντική και δεν είναι τυχαίο ότι η PayPal ξεκίνησε να προσφέρει τη δωρεάν υπηρεσία Ρ2Ρ πληρωμών σε 25 χώρες στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα, προκειμένου να βάλει τέλος στις μικρές οφειλές. «Καθώς προσπαθούμε να βρίσκουμε συνεχώς νέους και βελτιωμένους τρόπους για να κάνουμε τη ζωή των πελατών μας πιο εύκολη, ήταν μία υπηρεσία που απαντά στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών», επισημαίνει ο κ. Glogowski. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία πρόσφατης έρευνας της Censuswide, περίπου ένας στους πέντε Έλληνες (17,9%) έχει πρόβλημα να πάρει πίσω τα δανεικά που έχει δώσει σε φίλους και γνωστούς. Και ένας λόγος είναι η δυσκολία που υπάρχει προκειμένου να συναντήσει τον δανειζόμενο. Πρόβλημα το οποίο, σύμφωνα με την PayPal, λύνουν οι P2P συναλλαγές (γρήγορα, εύκολα και δωρεάν μέσω της εφαρμογής ή της ιστοσελίδας PayPal), δεδομένου ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για καταστάσεις όπως είναι το μοίρασμα λογαριασμών. «Θέλουμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα μετρητά, καθώς τους προσφέρουμε μία καλύτερη εναλλακτική λύση», δηλώνει το στέλεχος της PayPal.

  Όσον αφορά το ενδεχόμενο η PayPal να ξεκινήσει να προσφέρει τη δυνατότητα για χρήση της υπηρεσίας της και για πληρωμές σε φυσικά σημεία πώλησης στην Ευρώπη, ο κ. Glogowski άφησε ανοικτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. «Είναι κάτι που μας ενδιαφέρει», σημείωσε.

  banks.com.gr

  Δημήτρης Μαλλάς

   

   

  Διευρύνεται το πεδίο χορήγησης του καθεστώτος της Χρυσής Βίζας σε πολίτες τρίτων χωρών. Εκτός από εκείνους που επενδύουν σε ακίνητα πλέον χρυσή βίζα θα μπορούν να αποκτούν και όσοι αγοράζουν μετοχές, ομόλογα και έχουν προθεσμιακές καταθέσεις.

  Δηλαδή προστίθενται και άυλες επενδύσεις στις επενδυτικές δραστηριότητες για τις οποίες δύναται να χορηγείται άδεια εισόδου και διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών. Συγκεκριμένα προστίθενται οι εξής κατηγορίες:

  α) Αγορά μετοχών σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή ομολόγων κατά την έκδοση ομολογιακού δανείου, επιχειρήσεων με έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα που  είναι εισηγμένες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

  β) Εισφορά κεφαλαίου σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ), η οποία επενδύει αποκλειστικά σε ακίνητα στην Ελλάδα για απόκτηση μετοχών, κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

  γ) Απόκτηση μεριδίων ή μετοχών σε ημεδαπούς Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Αμοιβαία Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών – ΑΚΕΣ του ν.2992/2002 και Εταιρίες Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών – ΕΚΕΣ) που επενδύουν αποκλειστικά σε επιχειρήσεις με έδρα ή εγκατάσταση στην Ελλάδα.

  δ) Αγορά ομολόγων τα οποία εκδίδονται από το Ελληνικό Δημόσιο.

  ε) Προθεσμιακή κατάθεση σε ημεδαπό Τραπεζικό Ίδρυμα.

  στ) Αγορά μετοχών, εταιρικών ομολόγων ή και ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου που εισάγονται για διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

  ζ) Αγορά μεριδίων σε αμοιβαίο κεφάλαιο το οποίο έχει συσταθεί στην Ελλάδα ή άλλη χώρα και επενδύει αποκλειστικά σε κινητές αξίες (μετοχές και εταιρικά ομόλογα ή και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου) που εισάγονται για διαπραγμάτευση ή διαπραγματεύονται στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

  η) Αγορά μεριδίων ή μετοχών σε Οργανισμό Εναλλακτικών Επενδύσεων ο οποίος έχει συσταθεί στην Ελλάδα ή άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επενδύει αποκλειστικά σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

  Επίσης τροποποιούνται οι διατάξεις του ν. 4251/2014, ώστε

  α) στο πλαίσιο υλοποίησης ενός επενδυτικού σχεδίου να μην περιορίζεται ο αριθμός των επενδυτών πολιτών τρίτων χωρών, που δύνανται να συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα στη χρηματοδότηση αυτού και να λάβουν άδεια εισόδου και διαμονής στη χώρα, εφόσον έκαστος επενδύει το απαιτούμενο ελάχιστο ύψος κεφαλαίων και πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις του νόμου και

  β) να υπάρχει πρόβλεψη και για την περίπτωση που στη χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου συμμετέχει αλλοδαπό νομικό πρόσωπο ώστε να δύναται να χορηγηθεί άδειας εισόδου και διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών μετόχους ή στελέχη αυτού, ο αριθμός των οποίων κλιμακώνεται αναλόγως του ύψους της  επένδυση του αλλοδαπού νομικού προσώπου, με ανώτατο όριο τα τρία άτομα. Επιπρόσθετα των παραπάνω δύο περιπτώσεων χορήγησης άδειας εισόδου και διαμονής που αφορούν τους επενδυτές, παραμένει η δυνατότητα χορήγησης άδειας εισόδου και διαμονής σε έως δέκα πολίτες τρίτων χωρών αναλόγως του συνολικού ύψους επένδυσης, προκειμένου να εργασθούν για τη υλοποίηση και λειτουργία του επενδυτικού σχεδίου.

  banks.com.gr

   

   

  Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία - κατά πάσα πιθανότητα - κάνεις κάθε πρωί. Οι συνήθειες αυτές, όμως, αποτελούν πλήγμα για την παραγωγικότητα σου.

  Έρευνες δείχνουν ότι παραμένει διαδεδομένο στιλ διοίκησης - Σχεδόν ένας στους δύο εργάζεται σε περιβάλλον με έλλειψη ελευθερίας.

   

  Ξεκινά την Τετάρτη 3 και ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση νέων θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης την περίοδο της οικονομικής κρίσης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ.

  Ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι μήνας προκηρύξεων, καθώς τρεις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις πρόκειται να δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα. Οι προκηρύξεις αφορούν την πρόσληψη συνολικά 2.075 μόνιμων υπαλλήλων σε δημόσιους φορείς, δήμους και νοσοκομεία.

   

   

  Εάν διαβάζετε αυτό το κείμενο, τότε έχετε σίγουρα ένα προσόν που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε εργασία στο εξωτερικό: το ότι ξέρετε ελληνικά.​

   

  Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την κατάρτιση και δημοσιοποίηση δύο προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, που αφορούν 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

  Σελίδα 1 από 3

  Σχετικά

                  

  Η ΔίΚΕ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

          

  Newsletter (εγγραφή)

  Input your email to subcribe my website!
  Please check your API key or chose list to subcribe from admin manager!

  Επαφές

  Αθήνα, Αράχθου Ίλιον    
  : +30 2111 990 266
  Κόρινθος, Αδειμάντου 57Β 
  : +30 2741 021 057  : +30 2741 888 049 
  Πάτρα, Αγία Τριάδα 
  : +30 2611 180 072
  Βουλγαρία, str. Vasil Mechkuevski 22
   +359 24 93 1371
   Κύπρος, Κάστορος 1 Λευκοσία
   +357 99 40 1102 

  Main Menu GR