+30 211 1990266 | +30 27410 21057 |  info@dike.gr  
  Dimitris Kollias

  Dimitris Kollias

  Διαχειριστής της εταιρίας ΔίΚΕ, επίσημος συντακτης.

  URL Ιστότοπου: http://https://dike.gr E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020 18:12

  test

  Στόχος της δράσης είναι να ενισχυθούν νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κάλυψη των τεχνολογικών τους αναγκών με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) ή/και με την ενσωμάτωση συστημάτων αυτοματισμού.

  Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 12:06

  Εξάγουμε για εσάς

  Γιατί να Εξάγετε με εμάς

  Διαφέρουμε σε βασικά σημεία με τους ανταγωνιστές διότι Δεν είμαστε μόνο Εξαγωγείς. Ως οικονομολόγοι -  Σύμβουλοι Επιχειρήσεων, MarketeersManagers,  Web Developers, Κοστολόγιο, επιθεωρητές ISO και έχοντας κτήση πολλών άλλων ιδιοτήτων, διαθέτουμε όλο το πακέτο Αντιπροσώπου.

  Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020 07:50

  Εξαγωγική Διαδικασία & Μάρκετινγκ

  Η Επιχειρηματικότητα δεν έχει σύνορα γι’ αυτό και υποστηρίζουμε την εξωστρέφεια των μικρομεσαίων Ελληνικών επιχειρήσεων.

  Ο σταθερός προσανατολισμός στις διεθνείς αγορές για ανεύρεση νέων πελατών είναι αναμφισβήτητη αναγκαιότητα για τις σύγχρονες επιχειρήσεις, πόσο μάλλον για τις Ελληνικές που αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα βιωσιμότητας στην εγχώρια αγορά με την μειούμενη ζήτηση αγαθών και υπηρεσιών και την συρρίκνωση της οικονομίας

   

  Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 05:17

  Εκπαίδευση προσωπικού σε Εξαγωγές

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Κόστος ή επένδυση σε περιόδους κρίσης;

  Η εκπαίδευση και ανάπτυξη προσωπικού είναι κύρια ζητήματα που απασχολούν μια επιχείρηση ειδικά σε περιόδους κρίσης σαν και αυτή που βιώνουμε σήμερα. Δυστυχώς ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο για τις επιχειρήσεις, όπως το ανθρώπινο δυναμικό, υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο. Μάλιστα, αρκετοί λανθασμένα πιστεύουν και αναρωτιούνται αν τελικά το ανθρώπινο δυναμικό μιας επιχείρησης αποτελεί επένδυση ή κόστος.

  Η πραγματικότητα είναι ότι το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί ένα σημαντικότατο κεφάλαιο για μια επιχείρηση.

  Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 05:01

  Προϊόντων για Εξαγωγή

  Μελέτη προσαρμοστικότητας προϊόντος για εξαγωγή.

  Σχεδιασμός προϊόντος (μπορεί να απαιτείται άλλη μορφή από αυτή που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ανάλογα με την αγορά στόχο).

  Για να κάνουμε εξαγωγές πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε το προϊόν μας ή ακόμα καλύτερα τη γκάμα των προϊόντων μας. 

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:12

  Ανάλυση Αποτελεσμάτων & Follow-Up

  Με βάση τα δεδομένα που έχουν προκύψει από της διαδικασίες των επαφών των εν’δυνάμη πελατών, έως και των πωλήσεων Υλοποιούμε Στατιστική Ανάλυση των Αποτελεσμάτων αυτών

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:10

  Εξαγωγή & Παρακολούθηση

  Σε γενικές γραμμές, οι μέθοδοι εισαγωγής ενός προϊόντος σε μια αγορά του εξωτερικού μπορούν να θεωρηθούν ότι είναι οι:

  • Απευθείας εξαγωγές
  • Εξαγωγές μέσω τρίτων
  • Σύναψη συνεργασίας με επιχειρήσεις του εσωτερικού ή του εξωτερικού

  ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΕ ΑΓΟΡΈΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

  Αναζητούμε επιχειρήσεις ως υποψήφιους πελάτες στην αγορά στόχο ή και δίκτυα διανομής στις αγορές του εξωτερικού. Επίσης συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με την αξιοπιστία τους και τη φερεγγυότητα τους.

   

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:08

  Τιμολογιακή Πολιτική

  Τιμολογιακή πολιτική και τιμοκατάλογοι ( αποτέλεσμα κοστολόγησης) επιλογή πολιτικής εισπράξεων, εγγυήσεις και πιστώσεις τραπεζικά θέματα

  Τιμές Ανταγωνισμού (τιμές καταναλωτή, τιμές εμπορίου)

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:06

  Σχέδιο Προβολής

  Ανάλυση και οργάνωση της προβολής μέσω του Συστήματος I.E.S. ( InternetExhibitionsSynergies. )

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:05

  Σύνταξη Εξαγωγικού Πλάνου

  ΈΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΆΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚΓ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ

  • Επιλογή αγοράς (στόχου)
  • Έλεγχος σχετικής νομοθεσίας εξαγωγών – εισαγωγών αναλόγως του προϊόντος και του κράτους.
  • Έλεγχος για πιθανή επιδότηση από το ελληνικό κράτος ή το κοινοτικό ταμείο
  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 15:04

  Packaging – Labeling

  ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΌΝΤΟΣ

  Αναλαμβάνουμε την έρευνα και καθοδηγούμε στην υλοποίηση των προϋποθέσεων που τα προϊόντα της επιχείρησης πρέπει να πληρούν σε επίπεδο προδιαγραφών κατασκευής προϊόντος και συσκευασίας καθώς και της έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών από Ελληνικούς και ξένους φορείς και οργανισμούς.

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 13:33

  Στοχευμένη διαφήμιση

       Μία διαφήμιση τύπου Pay per Click είναι μία διαφήμιση η οποία παρέχεται από την Google και εμφανίζεται όχι μόνο κατά την αναζήτηση σε άλλες ιστοσελίδες μέσω της ομώνυμης μηχανής αναζήτησης αλλά και στον τομέα “Σύνδεσμοι Διαφημιζομένων”.

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 10:35

  Διεθνείς Διαγωνισμοί προϊόντων

  Ο πλέον οικονομικός τρόπος προβολής & προώθησης προϊόντων του Αγροδιατροφικού τομέα και ΟΧΙ μόνο…                              

  Το βασικότερο πρόβλημα των ελληνικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα δεν είναι προφανώς η ποιότητά τους.

  Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 10:35

  Ψηφιακή Προώθηση

       Το International SEO είναι μια τεχνική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική για την ψηφιακή προώθηση στην εξαγωγή ελληνικών προιόντων στο εξωτερικό και αυτό με απλά λόγια σημαίνει οτι πρέπει οι πιθανοί πελάτες σας στο εξωτερικό να βρίσκουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας για τους κατάλληλους λόγους. 

   

  Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 07:38

  Σχεδίαση Μονάδων Παραγωγής

  Ο Σχεδιασμός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις τη λειτουργία του εργοστασίου. Η έννοια της βιομηχανικής εγκατάστασης , έχει εξελιχθεί στο σημείο ότι ενσωματώνει συστήματα αυτοματισμού και πληροφοριών, όπως είναι γνωστή ως Έξυπνο Εργοστάσιο.

  Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 07:22

  Κοστολόγος, Κοστολόγηση

  Βασικές επιδιώξεις της κοστολόγησης είναι ο υπολογισμός του ύψους κάθε δαπάνης κατ’ είδος, του κόστους κατά λειτουργία κάθε τμήματος της επιχείρησης (κέντρα κόστους) και του κόστους ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος (φορείς κόστους).

  Τα ελληνικά προϊόντα και τρόφιμα, μολονότι ομολογουμένως στην πλειονότητά τους είναι υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας αντίστοιχα, διεισδύουν δύσκολα στις αγορές της Ευρώπης. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη σωστού marketing

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 17:44

  ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

  Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελείται από μία κοινότητα εξωστρεφών, παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων, Ελληνικής ιδιοκτησίας και αποσκοπεί στην ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας.  
  Πιστεύουμε ότι τα προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαφοροποίησης που Δημιουργούνται, Παράγονται και Ανήκουν στις Ελληνικές επιχειρήσεις, είναι εθνικός πλούτος από τον οποίο άμεσα εξαρτάται το βιοτικό μας επίπεδο, το εθνικό μας εισόδημα, η εργασία, η αξιοποίηση του ταλέντου μας και συνολικά η ευημερία της χώρας μας. Αποτελούν δε σύγχρονο πολιτιστικό κεφάλαιο, καθώς και το κρισιμότερο στοιχείο για την αναγκαία αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας και φήμης της Ελλάδας. H συστηματική προβολή της χώρας μας ως «τόπου-προέλευσης» αξιόλογων, σύγχρονων, ποιοτικών, επώνυμων και παραγωγικών δραστηριοτήτων είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική διεθνούς προβολής της.
   
  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:45

  Συμπληρώματα διατροφής

  Γνωστοποίηση συμπληρωμάτων διατροφής στον ΕΟΦ

  Για τη νομιμότητα της πώλησης των συμπληρωμάτων διατροφής στην αγορά είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνωστοποίηση της κυκλοφορίας τους στον ΕΟΦ.

  Η διαδικασία γνωστοποίησης ενός συμπληρώματος διατροφής στον ΕΟΦ, λόγω της πολυπλοκότητάς της, του πλήθους των εγγράφων που πρέπει να συμπληρωθούν και να συλλεχθούν και του εξονυχιστικού ελέγχου νομιμότητας στον οποίο πρέπει να υποβληθεί ένα συμπλήρωμα διατροφής προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνάδει με την ελληνική νομοθεσία, αποτρέπει δυστυχώς αρκετές εισαγωγικές εταιρίες, που είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνες για τη διανομή των συμπληρωμάτων στην αγορά, από το να γνωστοποιούν τα προϊόντα τους νόμιμα στον Ε.Ο.Φ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετά από τα συμπληρώματα διατροφής στα ράφια των φαρμακείων, ίσως και τα περισσότερα από αυτά, να μην αναγράφουν επάνω στη συσκευασία τους τον αριθμό γνωστοποίησης στον Ε.Ο.Φ., επειδή η εισαγωγική εταιρία απέφυγε να τα γνωστοποιήσει, για τους ανωτέρω λόγους.

  Επικρατεί ακόμη η αντίληψη στους εισαγωγείς και στην κοινή γνώμη ότι, εφόσον ένα συμπλήρωμα διατροφής έχει γνωστοποιηθεί σε χώρα – μέλος της Ε.Ε., δεν απαιτείται η γνωστοποίησή του στον Ε.Ο.Φ. Βέβαια και αυτή η αντίληψη είναι εσφαλμένη.

  Το γραφείο μας διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στην γνωστοποίηση συμπληρωμάτων διατροφής στον Ε.Ο.Φ. Ειδικότερα, αναλαμβάνουμε:

   

  • τη σύνταξη του σχετικού φακέλου με τη συγκέντρωση των εγγράφων
  • τη μετάφραση των εγγράφων στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα
  • την ηλεκτρονική εγγραφή του γνωστοποιούντος στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ (συλλογή εγγράφων ανά τύπο εταιρίας και κατάθεσή τους)
  • την κατάθεση του φακέλου στον ΕΟΦ
  • την παρακολούθηση της διαδικασίας στον Ε.Ο.Φ. μετά την κατάθεση του φακέλου
  • τη δημιουργία σύννομης με την ελληνική νομοθεσία ετικέτας για επικόλληση επί της συσκευασίας του συμπληρώματος
  • τη σφράγιση των τιμολογίων στον Ε.Ο.Φ. ώστε να καταστεί εφικτή η εισαγωγή των συμπληρωμάτων από χώρα εκτός Ε.Ε.
  • τον εκτελωνισμό
  • την επίβλεψη της διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρίας σας για την προώθηση των συμπληρωμάτων.

  Με άλλα λόγια, αναθέτοντας την υπόθεσή σας στο γραφείο μας αποφεύγετε ένα πολύμηνο αγώνα μίας πολυσύνθετης διαδικασίας, την οποία όμως, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μας στον τομέα αυτό, φέρουμε σε πέρας με επιτυχία πολύ συντομότερα.

  Βήμα 1 - Έλεγχος της σύνθεσης του συμπληρώματος διατροφής

   

  Ελέγχουμε τις δραστικές ουσίες και τα έκδοχα του συμπληρώματος διατροφής, ώστε να εξακριβωθεί εάν συνάδουν με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, εάν δηλαδή επιτρέπεται να εμπεριέχονται στη σύσταση του συμπληρώματος. Για όποια δραστική ουσία ή έκδοχο υπάρχει αμφιβολία απευθύνουμε σχετικό ερώτημα στον Ε.Ο.Φ., ο οποίος απαντά προφορικά. Όπως σε όλες βέβαια τις δημόσιες υπηρεσίες, το ερώτημα μπορεί να υποβληθεί και γραπτώς, όμως μέχρι να ληφθεί η απάντηση θα έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα (ενδεχομένως και πολλοί μήνες), κατά το οποίο βέβαια αναστέλλεται η διαδικασία της γνωστοποίησης.

  Βήμα 2 - Συγκέντωση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη συμπλήρωση του φακέλου γνωστοποίησης

   

  Αφού έχουμε βεβαιωθεί ότι οι περιεχόμενες στο συμπλήρωμα διατροφής δραστικές ουσίες και τα έκδοχα είναι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, προχωρούμε στη συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων για τη συμπλήρωση του φακέλου. Ενδεικτικά απαιτείται να γνωστοποιηθούν η εμπορική ονομασία, το σήμα και η ονομασία πώλησης του προϊόντος, τα στοιχεία του εισαγωγέα - υπεύθυνου κυκλοφορίας και του παρασκευαστή, η ποιοτική και ποσοτική σύνθεση του συμπληρώματος διατροφής. Επιπλέον γίνεται διαχωρισμός και αναγραφή των συστατικών ανάλογα με την κατάταξή τους από την ελληνική νομοθεσία. Για ορισμένα συστατικά ενδέχεται να απαιτείται να προσκομιστούν στοιχεία καταλληλότητας για τον διατροφικό προορισμό τους συνοδευόμενα με επιστημονική βιβλιογραφία, καθώς και οι προδιαγραφές των πρώτων υλών. Επιπλέον προσκομίζουμε επίσημο πιστοποιητικό ανάλυσης του συμπληρώματος διατροφής από τον παραγωγό, καθώς και τις μεθόδους ελέγχου των συστατικών. Τα παραπάνω έγγραφα συλλέγονται κατόπιν συνεννοήσεως με την παραγωγό εταιρία.

  Βήμα 3 - Σύνταξη σύννομης ετικέτας

   

  Συντάσσουμε την επίσημη ετικέτα του προϊόντος, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, την οποία συνυποβάλλουμε επίσης στον ΕΟΦ.

  Βήμα 4 - Έκδοση του παραβόλου υπέρ του ΕΟΦ

   

  Εκδίδουμε το απαραίτητο παράβολο αξίας τριακοσίων (300€) ή εξακοσίων ευρώ (600€) + 2.4 % χαρτόσημο με κατάθεση στον λογαριασμό του ΕΟΦ στην Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο είναι απαραίτητο για να εξεταστεί ο φάκελος από το τέταρτο τμήμα του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων του ΕΟΦ. Το παράβολο προσκομίζεται ανεξάρτητα από το αν ανακληθεί η κυκλοφορία του συμπληρώματος από την αγορά, ύστερα από αρνητική απόφαση της επιτροπής.

  Βήμα 5 - Ηλεκτρονική υποβολή των στοιχείων του φακέλου γνωστοποίησης

   

  Ολοκληρώνουμε το φάκελο που αποτελείται από τα ανωτέρω σχετικά έγγραφα, την αίτηση και το παράβολο. Ακολούθως καταθέτουμε τα περιεχόμενα του φακέλου ηλεκτρονικά στον ΕΟΦ και λαμβάνουμε αριθμό πρωτοκόλλου.

  Βήμα 6 - Έκδοση στοιχείων πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΟΦ

   

  Επειδή η γνωστοποίηση των συμπληρωμάτων διατροφής στον ΕΟΦ γίνεται πλέον ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του, είναι απαραίτητη για την εισαγωγή μας στο σύστημα η κατοχή ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης του γνωστοποιούντος. Τα συγκεκριμένα στοιχεία μας εκχωρεί ο υποβάλλων το φάκελο της γνωστοποίησης. Εάν δεν τα διαθέτει, τον καθοδηγούμε στη συλλογή όλων των εγγράφων, που απαιτούνται από τον ΕΟΦ για τη χορήγηση πρόσβασης στο σύστημα, τα οποία είναι διαφορετικά ανά τύπο εταρίας. Δηλαδή, διαφέρουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, που απαιτούνται για την έκδοση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης από τον ΕΟΦ, αναλόγως της νομικής μορφής του γνωστοποιούντος (ατομική επιχείρηση - φυσικό πρόσωπο, ομόρρυθμη εταιρία, ανώνυμη εταιρία κλπ). Μπορούμε να αναλάβουμε και εξ ολοκλήρου τη διαδικασία εγγραφής του ενδιαφερομένου στην πύλη ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΟΦ, εάν μας ανατεθεί.

  Βήμα 7 - Σφράγιση τιμολογίων εισαγωγής

   

  Σε περίπτωση εισαγωγής των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα από χώρα - μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συλλέγουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και τα εγχειρίζουμε στον ΕΟΦ, ώστε να σφραγιστούν από αυτόν τα τιμολόγια αγοράς των συμπληρωμάτων διατροφής και να ολοκληρωθεί ο εκτελωνισμός τους.

  Βήμα 8 - Εκτελωνισμός συμπληρωμάτων διατροφής

   

  Αναλαμβάνουμε την όλη διαδικασία του εκτελωνισμού των συμπληρωμάτων διατροφής, σε συνεργασία με έμπειρο εκτελωνιστή.

  Βήμα 9 - Έλεγχος νομιμότητας διαφημιστικής προώθησης

   

  Η διαφήμιση των συμπληρωμάτων διατροφής πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες δικαίου, ώστε να είναι σύννομη και να μην ελλοχεύει ο κίνδυνος επιβολής κυρώσεων και προστίμων στον υπεύθυνο κυκλοφορίας τους. Είναι σύνηθες οι εταιρίες να συμπεριλαμβάνουν ισχυρισμούς υγείας στις συσκευασίες και τα διαφημιστικά έντυπα των συμπληρωμάτων διατροφής, που δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τον έλεγχο της νομιμότητας της διαφημιστικής καμπάνιας των συμπληρωμάτων αναλαμβάνει το γραφείο μας.

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:38

  Καλλυντικά

  Η κυκλοφορία των καλλυντικών προϋποθέτει την ύπαρξη και τη δήλωση επί της επισήμανσης ενός υπεύθυνου προσώπου (εταιρεία εισαγωγής (εισαγωγέας), εταιρεία παραγωγής εντός της Ε.Ε.(παρασκευαστής)) το οποίο έχει την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια του καλλυντικού προϊόντος στην αγορά. Υποχρέωση του υπεύθυνου προσώπου είναι η συμμόρφωση με την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία. Ο Καν. 1223/2009/ΕΚ προβλέπει ότι το υπεύθυνο πρόσωπο πρέπει να έχει στη διάθεση του φάκελο πληροφοριών του καλλυντικού προϊόντος (RIF – Product Information File).

   

  Ο φάκελος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη σύνταξη έκθεση ασφάλειας του καλλυντικού προϊόντος, περιγραφή του προϊόντος, απόδειξη της αποτελεσματικότητας κ.ά.

   

  Ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), ως αρμόδια εθνική αρχή ελέγχου επιθεωρεί τις επιχειρήσεις των υπεύθυνων προσώπων και ελέγχει την ύπαρξη, την ορθότητα και την τεκμηρίωση των φακέλων.

   

  Οι Υπηρεσίες μας:

   

  • Φάκελος καλλυντικού προϊόντος και νομοθετική υποστήριξη BEAUTYLAB.
  • Υπηρεσίες συμβουλής και καθοδήγησης πάνω σε θέματα της Ευρωπαϊκής και διεθνούς νομοθεσίας που αφορά τα καλλυντικά προϊόντα.
  • Προετοιμασία και έλεγχος μακετών, συμπεριλαμβανομένης και της αναγκαίας λίστας συστατικών. Γνωστοποίηση τελικών προϊόντων στον υπεύθυνο Ευρωπαϊκό φορέα (CPNP).
  • Σύνταξη του απαραίτητου φακέλου πληροφοριών του προϊόντος (PIF) και του τεχνικού φακέλου.
  • Αξιολόγηση της ασφάλειας του προϊόντος σύμφωνα με τους κανόνες της νομοθεσίας για τα καλλυντικά EU Regulation 1223/09.
  • Πιστοποίηση φυσικών/ βιολογικών προϊόντων σε συνεργασία με διακεκριμένους φορείς όπως ICEA, COSMOS, ECOCERT, NATRUE.
  • Προετοιμασία για ISO και Good Cosmetic Manufacturing Processes.

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:36

  Νέο Τρόφιμο

  Τι είναι το «Νέο Τρόφιμο» ή «Novel Food»?

  Νέο Τρόφιμο ή Novel Food ορίζεται κάθε τρόφιμο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για ανθρώπινη κατανάλωση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πριν από τις 15 Μάϊου 1997. «Νέο» μπορεί να χαρακτηριστεί οποιοδήποτε τρόφιμο αναπτύχθηκε πρόσφατα, οποιοδήποτε τρόφιμο παράγεται με τη χρήση νέων τεχνολογιών και διεργασιών, καθώς και οποιοδήποτε τρόφιμο καταναλώνεται παραδοσιακά εκτός ΕΕ.

   

  Eίναι το προϊόν μου «νέο τρόφιμο»?

   Εξαρτάται από το είδος, τη χρήση, τη προέλευση και τον τρόπο παραγωγής του τρόφιμου ή συστατικού τρόφιμου.

  Ενδεικτικές κατηγορίες νέων τροφίμων είναι:

  • Τρόφιμα με νέα ή σκοπίμως τροποποιημένη μοριακή δομή
  • Τρόφιμα που αποτελούνται, έχουν απομονωθεί ή έχουν παραχθεί από μικροοργανισμούς, μύκητες ή φύκη
  • Τρόφιμα που αποτελούνται, έχουν απομονωθεί ή έχουν παραχθεί από φυτά ή μέρη τους που δεν είναι γνωστά στην Ευρώπη ή μέρη ζώων εκτός κι αν αυτά έχουν γεννηθεί με παραδοσιακές πρακτικές.
  • Τα τρόφιμα και τα συστατικά τροφίμων στα οποία έχει εφαρμοστεί μια διαδικασία παραγωγής που δεν χρησιμοποιούταν παλαιότερα, και η διαδικασία αυτή προκαλεί σημαντικές μεταβολές στη σύνθεση ή στη δομή αυτών
  • Τρόφιμα που αποτελούνται από τεχνολογικά επεξεργασμένα νανοϋλικά

   

  Παραδείγματα νέων τροφίμων:

  • Συνθετικά υποκατάστατα λίπους με μειωμένες θερμίδες
  • Έλαιο κανναβιδιόλης, αλγινέλαιο
  • Χυμός Νoni, σπόροι Chia, ζεόλιθος
  • Παστεριωμένα φρούτα υψηλής πίεσης, τρόφιμα
  • ατεργασμένα με υπεριώδη ακτινοβολία.

   

  Τι πρέπει να κάνω?

   Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά τρόφιμα που μπορούν να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη, τα νέα τρόφιμα και συστατικά τροφίμων απαιτούν ειδική αδειοδότηση πριν τοποθετηθούν στην
  ευρωπαϊκή αγορά.

   

  Ελέγξτε τα προϊόντα σας!

   Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι συχνά δύσκολο να απαντηθεί. Τα «νέα τρόφιμα» ακολουθούν ειδική διαδικασία, σε εθνικό επίπεδο, για τον προσδιορισμό του καθεστώτος στο οποίο ανήκουν. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή έχει εκδώσει ειδικό καθοδηγητικό έγγραφο με σκοπό να διευκολύνει την ένταξη των προϊόντων στις 10 ξεχωριστές κατηγορίες νέων τρόφιμών.

  Ένα Νέο Τρόφιμο που δε πληροί τις προδιαγραφές του νέου Κανονισμού είναι παράνομο και η τοποθέτηση του στην αγορά ενέχει το κίνδυνο προστίμων, απόσυρσης προϊόντων ακόμη και ποινικών επιπτώσεων.

   

  Και αν το προϊόν είναι «νέο τρόφιμο»?

   Τότε απαιτείται να ακολουθήσουν μία διαδικασία έγκρισης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο πριν διατεθούν στην αγορά. Ο σκοπός της έγκρισης είναι η αξιολόγηση της ασφάλειας του προϊόντος, η διασφάλιση ότι δε θα φέρουν κάποια παραπλανητική για τον καταναλωτή ένδειξη. Την επιστημονική αξιολόγηση του κινδύνου του προϊόντος θα διεξαχθεί από τον EFSA. Η άδεια καθορίζει τους όρους χρήσης του, τον χαρακτηρισμό του ως τρόφιμο, τις ειδικές απαιτήσεις επισήμανσης (κατά περίπτωση) και τις απαιτήσεις παρακολούθησης μετά τη διάθεση στην αγορά (κατά περίπτωση).

   

  Κατάλογος “Νέων Τροφίμων»

   Ο Κατάλογος «Νέων Τροφίμων» είναι ένας μη εξαντλητικός κατάλογος προϊόντων ζωικής, φυτικής ή άλλης προέλευσης, ο οποίος αποτελεί ένα χρήσιμο συμβουλευτικό εργαλείο για το αν ένα προϊόν εμπίπτει στον Κανονισμό «Νέων Τροφίμων».

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:19

  Λιπάσματα

  Αδειοδότηση λιπασμάτων Νέου Τύπου

  Η κυκλοφορία λιπασμάτων Νέου τύπου απαιτεί την αδειοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) πριν την κυκλοφορία τους στην αγορά με την κατάθεση αντίστοιχου φακέλου με τα απαιτούμενα έντυπα, σε εκτυπωμένη και ηλεκτρονική μορφή. H ΔίΚΕ μπορεί να αναλάβει εξολοκλήρου τη διαδικασία έγκρισης κυκλοφορίας, συγκεκριμένα:

  • Να προβεί στην ταξινόμηση και επισήμανση του προϊόντος σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
  • Να εκδώσει Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας των προϊόντων στην ελληνική γλώσσα.
  • Να προσδιορίσει το περιεχόμενο της ετικέτας για την Ελληνική αγορά.
  • Καταχώρηση του προϊόντος στο Εθνικό μητρώο χημικών προϊόντων του Γενικού χημείου του κράτους, εφόσον το προϊόν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνο.
  • Να βοηθήσει στη συγκέντρωση στοιχείων αν δεν είναι διαθέσιμα από τους Παραγωγούς.
  • Να παρακολουθήσει όλη τη διαδικασία αδειοδότησης μέχρι την οριστική χορήγηση έγκρισης και να παραστεί ενώπιον των αρχών σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

   

   Έλεγχος ορθότητας επισήμανσης βιοδιεγερτών / εδαφοβελτιωτικών

  Ουσίες βοηθητικές της ανάπτυξης των φυτών (βιοδιεγέρτες) και εδαφοβελτιωτικά, επιτρέπεται να τίθενται στην αγορά, με σκοπό την εμπορία και τη χρήση τους στη Γεωργία, υπό τον όρο ότι θα χαρακτηρίζονται, θα επισημαίνονται και θα αναφέρουν στοιχεία ταυτότητας του προϊόντος ως ακολούθως: Είδος, σύνθεση, κατάλληλη (ορθή) χρήση κατ’ είδος εδάφους και φυτού, δοσολογία καθώς και εποχή χρήσης.

  H ΔίΚΕ μπορεί να αναλάβει εξολοκλήρου τη διαδικασία ελέγχου της καταλληλότητας και ορθότητας των ετικετών και της σήμανσης εν γένει τέτοιων προϊόντων. Τέλος, μπορούμε να αναλάβουμε την έκδοση Δελτίων Δεδομένων Ασφαλείας (βάσει των Κανονισμών EK 830/2015 για τα ΔΔΑ, 1907/2006 REACH, 1272/2008 CLP) στην Ελληνική γλώσσα για κάθε τελικό προϊόν, σε περίπτωση που αυτά δεν είναι διαθέσιμα.

  Τα απορρυπαντικά και καθαριστικά προϊόντα κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελληνική αγορά χωρίς πλέον να απαιτείται η κατάθεση τεχνικού φακέλου στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η λήψη του σχετικού αριθμού κυκλοφορίας. Ωστόσο ο κάθε παρασκευαστής ή εισαγωγέας φέρει ακριβώς τις ίδιες ευθύνες που είχε για τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά.

  Η ΔΊΚΕ είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τους φακέλους των προϊόντων αυτών και ίσως η εταιρεία με τη βαθύτερη ενασχόληση με τον τομέα των απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων.

  Η ΔΊΚΕ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στα απορρυπαντικά και καθαριστικά προϊόντα. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει:

  • Σύνταξη φακέλου για καθαριστικά και απορρυπαντικά προϊόντα. Ο φάκελος είναι απαραίτητος για τις αρχές ελέγχου και πρέπει να υπάρχει στην έδρα του παρασκευαστή/εισαγωγέα.
  • Καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων (ΕΜΧΠ)
  • Κοινοποίηση στο Κέντρο Δηλητηριάσεων
  • Έλεγχο της επισήμανσης των καθαριστικών και απορρυπαντικών προϊόντων
  • Μελέτη ταξινόμησης και επισήμανσης ως προς την επικινδυνότητα σύμφωνα με τον Κανονισμούς CLP & REACH
  • Εργαστηριακές αναλύσεις για τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και της συμφωνίας των εγγράφων του φακέλου με το

  Περί Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων

  Έχοντας σημαντική εμπειρία στην καταχώριση/αδειοδότηση φυτοπροστατευτικών προϊόντων και εξειδίκευση που εκτείνεται από την παροχή ενημερωμένων πληροφοριών σχετικά με τις κανονιστικές σας υποχρεώσεις έως την προετοιμασία και την υποβολή πλήρων φακέλων για τη δραστική ουσία και την έγκριση προϊόντος σύμφωνα με τον Κανονισμό ( ΕΚ) αριθ. 1107/2009 και σύμφωνα με τους εθνικούς κανονισμούς, η ΔίΚΕ S.A είναι σε θέση να καλύψει κάθε σας ανάγκη και να σας παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συνεχής παρακολούθηση των νομοθετικών εξελίξεων, εξασφαλίζοντας την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεων που έχετε κάθε φορά. 
  • Κατάρτιση τεχνικών φακέλων τόσο για δραστικές ουσίες όσο και για φυτοπροστατευτικά προϊόντα.
  •  Συντονισμός έργων: Αναγνώριση και αξιολόγηση πληρότητας δεδομένων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα αγροχημικά.
  • Ανάλυση κόστους για την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης (συμπεριλαμβανομένων των δηλώσεων) και της προετοιμασίας φακέλους καταχώρισης
  • Εκτίμηση χρονοδιαγράμματος διεξαγωγής μελέτης και προετοιμασίας φακέλου
  • Υποβολή φακέλων στα πλαίσια ζωνικής αξιολόγησης
  • Ανανεώσεις αδειών έγκρισης φυτοπροστατευτικών προϊόντων καθώς και δραστικών ουσιών (Άρθρο 43 (ΕΚ) 1107/2009).
  • Υποστήριξη διαδικασιών αδειοδότησης μέσω Αμοιβαίας αναγνώρισης
  • Έλεγχος και τροποποιήσεις Ετικετών
  • Επικοινωνία με τις Αρχές και τους αρμόδιους αξιολογητές.

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:10

  Απορρυπαντικά - Καθαριστικά

  Τα απορρυπαντικά και καθαριστικά προϊόντα κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελληνική αγορά χωρίς πλέον να απαιτείται η κατάθεση τεχνικού φακέλου στο Γενικό Χημείο του Κράτους και η λήψη του σχετικού αριθμού κυκλοφορίας. Ωστόσο ο κάθε παρασκευαστής ή εισαγωγέας φέρει ακριβώς τις ίδιες ευθύνες που είχε για τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά.

  Η ΔΊΚΕ είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε με τους φακέλους των προϊόντων αυτών και ίσως η εταιρεία με τη βαθύτερη ενασχόληση με τον τομέα των απορρυπαντικών και καθαριστικών προϊόντων.

  Η ΔΊΚΕ παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στα απορρυπαντικά και καθαριστικά προϊόντα. Συγκεκριμένα αναλαμβάνει:

  • Σύνταξη φακέλου για καθαριστικά και απορρυπαντικά προϊόντα. Ο φάκελος είναι απαραίτητος για τις αρχές ελέγχου και πρέπει να υπάρχει στην έδρα του παρασκευαστή/εισαγωγέα.
  • Καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων (ΕΜΧΠ)
  • Κοινοποίηση στο Κέντρο Δηλητηριάσεων
  • Έλεγχο της επισήμανσης των καθαριστικών και απορρυπαντικών προϊόντων
  • Μελέτη ταξινόμησης και επισήμανσης ως προς την επικινδυνότητα σύμφωνα με τον Κανονισμούς CLP & REACH
  • Εργαστηριακές αναλύσεις για τον έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων και της συμφωνίας των εγγράφων του φακέλου με το
  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 13:02

  Βιοκτόνα BPR/ΥΠΑΑΤ/ΕΟΦ

  Για έναν σχεδιαστή, η εξασφάλιση των βιομηχανικών σχεδίων του έτσι ώστε αυτά να μην μπορούν να αντιγραφούν μπορεί να φαίνεται ως μια απλή διαδικασία, αλλά αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας θα σας προσφέρει την καθοδήγησή της για μια ευρύτερη και ισχυρότερη προστασία.

  Καταχώριση Σχεδίων

  Σύμφωνα με τον Κανονισμό 528/2012/ΕΕ (ΒPR:Biocidal Products Regulation) που από το 2013 έχει αντικαταστήσει την Οδηγία 8/1998/ΕΚ, η διάθεση των βιοκτόνων προϊόντων επιτρέπεται εφόσον έχουν λάβει σχετική άδεια σύμφωνη με την υφιστάμενη νομοθεσία.

  Τα βιοκτόνα χωρίζονται σε 4 ομάδες που περιλαμβάνουν συνολικά 22 τύπους προϊόντων (ΤΠ) βιοκτόνων:

  Κύρια ομάδα 1 «Απολυμαντικά». Περιλαμβάνει τους τύπους προϊόντων: ΤΠ1 «Υγιεινή του ανθρώπου», ΤΠ2 «Απολυμαντικά και φυκοκτόνα που δεν προορίζονται για άμεση εφαρμογή στους ανθρώπους ή τα ζώα», ΤΠ3 «Κτηνιατρική υγιεινή», ΤΠ4 «Χώροι τροφίμων και ζωοτροφών», ΤΠ5 «Πόσιμο νερό».

  Κύρια ομάδα 2 «Συντηρητικά». Περιλαμβάνει τους τύπους προϊόντων: ΤΠ6 «Συντηρητικά για αποθηκευμένα προϊόντα», ΤΠ7 «Συντηρητικά μεμβρανών», ΤΠ8 «Συντηρητικά ξύλου», ΤΠ9 «Συντηρητικά ινών, δέρματος, καουτσούκ και πολυμερών», ΤΠ10 «Συντηρητικά δομικών υλικών», ΤΠ11 «Συντηρητικά για υγρά συστημάτων ψύξης και επεξεργασίας», ΤΠ12 «Γλοιοκτόνα», ΤΠ13 «Συντηρητικά ρευστών κατεργασίας και κοπής».

  Κύρια ομάδα 3 «Προϊόντα για την καταπολέμηση επιβλαβών οργανισμών». Περιλαμβάνει τους τύπους προϊόντων: ΤΠ14 «Τρωκτικοκτόνα », ΤΠ15 «Πτηνοκτόνα», ΤΠ16 «Μαλακιοκτόνα, σκωληκοκτόνα και προϊόντα για των έλεγχο άλλων ασπονδύλων», ΤΠ17 «Ιχθυοκτόνα», ΤΠ18 «Εντομοκτόνα, ακαρεοκτόνα και προϊόντα για την καταπολέμηση άλλων αρθροπόδων», ΤΠ18 «Απωθητικά και προσελκυστικά», ΤΠ20 «Έλεγχος άλλων σπονδυλωτών».

  Κύρια ομάδα 4 «Άλλα βιοκτόνα». Περιλαμβάνει τους τύπους προϊόντων: ΤΠ21 «Αντιρρυπαντικά επιχρίσματα», ΤΠ22 «Ρευστά για βαλσάμωμα και ταρίχευση»

  Στην Ελλάδα, αρμόδια αρχή ελέγχου για τα βιοκτόνα που υπάγονται στους τύπους προϊόντων 8, 9, 10, 12 έως και 21 είναι η Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ για τους τύπους προϊόντων 1 ως 7, τον 11 και τον 22 αρμόδια αρχή είναι ο ΕΟΦ.

  Στη Χώρα μας αρμόδιες αρχές για την εφαρμογή του κανονισμού σε ό,τι αφορά τους Τύπους Προϊόντων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) ενώ για τους υπόλοιπους Τύπους Προϊόντων είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

  Για την σύννομη κυκλοφορία βιοκτόνων σκευασμάτων απαιτείται άδεια κυκλοφορίας που παρέχεται κατόπιν κατάθεσης σχετικού φακέλου βιοκτόνου προϊόντος.
  Υπάρχουν τέσσερις δυνατότητες αδειοδότησης:

  • Εθνική Άδεια
  • Αμοιβαία Αναγνώριση
  • Ενωσιακή Άδεια
  • Απλουστευμένη αδειοδότηση

  Η ΔΊΚΕ αρωγός των επιχειρήσεων παραγωγής και εμπορίας βιοκτόνων, παρέχει συμβουλευτικές και εργαστηριακές υπηρεσίες για την αδειοδότηση των προϊόντων τους. Η ΔΊΚΕ παρέχει:

  • Σύνταξη φακέλου για βιοκτόνα προϊόντα για οποιαδήποτε αδειοδότηση εκ των τεσσάρων επιλογών.
  • Καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων (ΕΜΧΠ)
  • Κοινοποίηση στο Κέντρο Δηλητηριάσεων
  • Έλεγχο της επισήμανσης των βιοκτόνων προϊόντων
  • Μελέτη ταξινόμησης και επισήμανσης ως προς την επικινδυνότητα σύμφωνα με τον Κανονισμούς CLP & REACH
  • Εργαστηριακές αναλύσεις για τον έλεγχο της ποιότητας των βιοκτόνων και άλλες αναλύσεις (πχ τεστ
   αποτελεσματικότητας, τεστ οικοτοξικότητας)

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 12:57

  Οικολογικό Σήμα

  Κοινοτικό Σύστημα Απονομής Οικολογικού Σήματος


  Τι είναι;

  Το Σύστημα Οικολογικού Σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζεται από μία σειρά από Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς μέσω ιδιαίτερων κριτηρίων συμμόρφωσης που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις για τα προϊόντα ή/και υπηρεσίες που παρέχουν ώστε να περιορίζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, χωρίς να επηρεάζεται σημαντικά η καταλληλότητά τους.

  Το Σύστημα Οικολογικού Σήματος είναι προαιρετικό, καταλήγει στην απονομή Οικολογικού Σήματος και έχει ως σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον.


  Σε ποιους απευθύνεται;

  Το Σύστημα Οικολογικού Σήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απευθύνεται σε επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες, παράγουν προϊόντα ή/και εμπορεύονται προϊόντα κάτω από τη δική τους εμπορική ονομασία για τα οποία έχουν καθορισθεί ιδιαίτερα κριτήρια συμμόρφωσης.

  Μέχρι σήμερα έχουν καθορισθεί σχετικά κριτήρια για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων όπως καθαρισμού, απορρυπαντικά, αφρόλουτρα, σαπούνια, σαμπουάν, κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, υποδήματα, χρώματα, βερνίκια, λιπαντικά, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, προϊόντα επένδυσης δαπέδων, ξύλινα έπιπλα, οικιακές συσκευές, προϊόντα χαρτιού, καλλιεργητικά μέσα και βελτιωτικά εδάφους, στρώματα. Ανάλογα κριτήρια έχουν καθοριστεί και για υπηρεσίες όπως τουριστικά καταλύματα και κατασκηνώσεις.


  Πώς υλοποιείται;

  Η διαδικασία συμμόρφωσης μίας επιχείρησης με τα κριτήρια του Οικολογικού Συστήματος και η απονομή του Οικολογικού Σήματος περιλαμβάνει τις εξής φάσεις:

  • Προσδιορισμός των οικολογικών κριτηρίων και των περιβαλλοντικών απαιτήσεων που αφορούν στα προϊόντα / υπηρεσίες της επιχείρησης
  • Εκτίμηση του επιπέδου συμμόρφωσης των προϊόντων ή υπηρεσιών με τα απαιτούμενα οικολογικά κριτήρια
  • Προσδιορισμός των αποκλίσεων
  • Προγραμματισμός και υλοποίηση των ενεργειών για διόρθωση των αποκλίσεων
  • Προετοιμασία και υποβολή του τεχνικού φακέλου και της αίτησης απονομής σήματος


  Είναι δύσκολη η εφαρμογή;

  Οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν δυσκολία στην απονομή του Οικολογικού Σήματος μόνο εάν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους δεν συμμορφώνονται με τα αντίστοιχα οικολογικά κριτήρια. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Τέτοιες ενέργειες ανάλογα με το είδος και το μέγεθος της απόκλισης για μία παραγωγική επιχείρηση μπορεί να αφορούν σε αλλαγές στη σύνθεση των προϊόντων και σε αντικατάσταση α΄ και β΄ υλών. Αντίστοιχα για μία επιχείρηση παροχής υπηρεσιών οι αλλαγές μπορούν να αφορούν στον τρόπο λειτουργίας της ή σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού.

  Η ολοκλήρωση των ενεργειών μπορεί να γίνει από την ίδια την επιχείρηση εάν διαθέτει προσωπικό με ιδιαίτερη εμπειρία στις τυποποιητικές προδιαγραφές και σε σχετικούς κανονισμούς. Ωστόσο η συνεργασία με εξειδικευμένο σύμβουλο θα φανεί χρήσιμη ώστε να καλυφθούν με αποτελεσματικό τρόπο όλες οι απαιτήσεις του Συστήματος Οικολογικού Σήματος.

  Η επιβεβαίωση της συμμόρφωσης με τα οικολογικά κριτήρια είναι πιθανό να απαιτεί και τη διενέργεια δοκιμών στα προϊόντα από κατάλληλα εργαστήρια. Το είδος και η συχνότητα των δοκιμών εξαρτώνται από το είδος του προϊόντος.


  Μπορώ να πιστοποιηθώ; Ποια είναι η διαδικασία;

  Η αίτηση απονομής μαζί με τον τεχνικό φάκελο και τα απαραίτητα κατά περίπτωση τεκμήρια υποβάλλονται στο Ανώτατο Συμβούλιο Απονομής Οικολογικού Σήματος (ΑΣΑΟΣ) το οποίο αποτελεί για την Ελλάδα τον Αρμόδιο Φορέα για τον έλεγχο της εφαρμογής του Συστήματος Οικολογικού Σήματος.

  Είναι πιθανόν, χωρίς να είναι απαραίτητο, το ΑΣΑΟΣ να πραγματοποιήσει έλεγχο στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης για να διαπιστώσει τη συμμόρφωση με τα οικολογικά κριτήρια.

  Εφόσον το ΑΣΑΟΣ γνωμοδοτήσει θετικά, υπογράφεται σύμβαση με την επιχείρηση στην οποία καθορίζονται οι όροι χρήσης του Οικολογικού Σήματος και στη συνέχεια απονέμεται το Οικολογικό Σήμα.

  Η σύμβαση ισχύει για όσο διάστημα το προϊόν ή η υπηρεσία συμμορφώνεται με τα ισχύοντα οικολογικά κριτήρια που το αφορούν.


  Τι οφέλη έχει;

  Οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους μία επιχείρηση επιλέγει τη σήμανση των προϊόντων της ή των υπηρεσιών της με το Οικολογικό Σήμα είναι:

  • Απόδειξη των καλών περιβαλλοντικών επιδόσεων των προϊόντων / υπηρεσιών
  • Εύκολη αναγνώριση από τους καταναλωτές
  • Προσέλκυση καταναλωτών που είναι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος
  • Συμβολή της επιχείρησης στην παγκόσμια προσπάθεια για τη μείωση της επιβάρυνσης του πλανήτη
  • Ισχυροποίηση της θέσης της έναντι των ανταγωνιστών της


  Πόσος χρόνος απαιτείται;

  Ο απαιτούμενος χρόνος για την απονομή του Οικολογικού Σήματος σε προϊόντα ή υπηρεσίες επηρεάζεται από το επίπεδο συμμόρφωσης του προϊόντος ή της υπηρεσίας με τα οικολογικά κριτήρια, τη διάρκεια υλοποίησης των δοκιμών και το χρόνο απόκρισης για την αξιολόγηση της αίτησης από τον Αρμόδιο Φορέα. Για επιχειρήσεις που διαθέτουν προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσουν αλλαγές στα χαρακτηριστικά των προϊόντων ή υπηρεσιών τους και η διάρκεια των δοκιμών είναι σύντομη, ο χρόνος κυμαίνεται συνήθως από 3 έως 6 μήνες.

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 12:54

  Ηλεκτρονικό Τσιγάρο

  Το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια την αγορά των καπνικών προϊόντων, κυρίως λόγω των διαφορετικών αρωμάτων με τα οποία κυκλοφορούν τα υγρά αναπλήρωσης και της διαφορετικής περιεκτικότητας της νικοτίνης.

  Η κυκλοφορία τους ελέγχεται σε Ενωσιακό και Εθνικό επίπεδο. Με τον νόμο 4419/2016 (ΦΕΚ 174 Α’) θεσπίζεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για την αγορά των καπνικών προϊόντων. Ειδικότερα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τα υγρά αναπλήρωσης (περιέκτες επαναπλήρωσης) απαιτείται η υποβολή φακέλου στο Υπουργείο Υγείας για την κοινοποίηση των πληροφοριών που απαιτούνται από την νομοθεσία.

  Η ΔιΚΕ είναι από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που ασχολήθηκε τόσο συμβουλευτικά όσο και εργαστηριακά με το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τους περιέκτες επαναπλήρωσης, παρέχοντας:

  • Σύνταξη φακέλου για ηλεκτρονικό τσιγάρο και περιέκτη επαναπλήρωσης
  • Μελέτη ταξινόμησης και επισήμανσης ως προς την επικινδυνότητα σύμφωνα με τον Κανονισμούς CLP & REACH
  • Έλεγχο της ετικέτας και της συσκευασίας του προϊόντος
  • Καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο Χημικών Προϊόντων (ΕΜΧΠ)
  • Εργαστηριακές αναλύσεις για το ποσοστό νικοτίνης και πιθανούς επιμολυντές στο παρασκεύασμα

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:46

  Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας

  Τι είναι Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας

  Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) είναι τίτλος προστασίας με ισχύ 20 χρόνων που χορηγείται στο δικαιούχο για επινοήματα νέα, με εφευρετική δραστηριότητα και επιδεκτικά βιομηχανικής εφαρμογής. Μία εφεύρεση κρίνεται νέα αν δεν ανήκει στη στάθμη της τεχνικής και εμπεριέχει εφευρετική δραστηριότητα -αν δηλαδή, κατά την κρίση ειδικού, δεν προκύπτει με προφανή τρόπο από την υπάρχουσα στάθμη της τεχνικής. Επιδεκτική βιομηχανικής εφαρμογής είναι εφόσον μπορεί να παραχθεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τομέα παραγωγικής δραστηριότητας.

   

  Η διαδικασία χορήγησης περιλαμβάνει:

   

  • Την κατάθεση της αίτησης
  • Προθεσμία 4 μηνών για τυχόν διορθώσεις ή συμπλήρωση ελλείψεων
  • Έλεγχος για το "νέο" και την εφευρετική δραστηριότητα, σύνταξη έκθεσης έρευνας ή έκθεσης έρευνας με αιτιολημένη γνώμη
  • Προθεσμία 3 μηνών για παρατηρήσεις του καταθέτη στην έκθεση έρευνας
  • Σύνταξη τελικής έκθεσης έρευνας ή τελικής έκθεσης έρευνας με αιτιολογημένη γνώμη
  • Έκδοση ΔΕ

   

  Οι εξαιρετικά καταρτισμένοι επαγγελματίες μας είναι σε θέση να σας προσφέρουν στρατηγικές συμβουλές σχετικά με τον πιο κερδοφόρο τρόπο εκμετάλλευσης και διαχείρισης της καινοτομίας σας.

  Μπορούμε να σας καθοδηγήσουμε μέσα στο πολύπλοκο τοπίο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

  • Την κατανόηση του τμήματος της καινοτομίας που μπορεί να προστατευθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
  • Τον καθορισμό του τμήματος της δραστηριότητάς σας που ενδέχεται να παραβιάζει δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που ανήκουν σε κάποιον άλλο (έκθεση Ελευθερίας Λειτουργίας ή FTO)
  • Τον καθορισμό του γεωγραφικού εδάφους (κράτους ή Οργανισμού) όπου πρέπει να κατατεθεί  μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας, προκειμένου να αυξήσετε τα άυλα περιουσιακά σας στοιχεία με λογικό κόστος
  • Την ενημέρωσή σας όσον αφορά τις τεχνολογικές γνώσεις, το χρόνο και το κόστος που συνεπάγεται μία αίτηση για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.
  • Έρευνα ανταγωνισμού (Due diligence)
  • Την προετοιμασία, σύνταξη και υποβολή αίτησης για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας
  • Την παρακολούθηση της αίτησης για χορήγηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας μέχρι την τελική της χορήγηση σε διάφορα κράτη
  • Την διαρκή παρακολούθηση της καινοτομίας των ανταγωνιστών σας
  • Την ανακάλυψη του τεχνολογικού τοπίου
  • Την απόφαση σε ποιες χώρες το προϊόν σας είναι ελεύθερο να παραχθεί ή να πωληθεί, μέσω αναζήτησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας
  • Την αξιολόγηση της δυνατότητας επιβολής (enforcement) των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας που σας ανήκουν μέσα από νομικές διαδικασίες.
  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:36

  Εμπορικό Σήμα

  Τι μπορεί να κατοχυρωθεί ως Εμπορικό Σήμα

  • Ο κάτοχος του trademark δικαιούται να χρησιμοποιεί το σήμα αλλά και να εμποδίζει τρίτους από τη χρήση του ίδιου ή και παρόμοιου σήματος.
  • Το
  trademark υπερισχύει των διακριτικών τίτλων και των domain name και είναι πιο ισχυρό από οποιαδήποτε άλλη μορφή κατοχύρωσης. Ο δικαιούχος αποκτά ένα δυνατό μέσο διατήρησης αλλά και διεύρυνσης του πελατολογίου του.

   

  ΣΗΜΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  Σήμα τρισδιάστατου σχήματος που περιέχει λεκτικά στοιχεία.

  ΣΗΜΑ (ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ) ΧΡΩΜΑΤΟΣ

  Σήμα μεμονωμένου χρώματος είναι ακριβώς αυτό – ένα σήμα το οποίο συνίσταται αποκλειστικά σε μεμονωμένο χρώμα (χωρίς περιγράμματα).

  ΣΗΜΑ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ

  Το σήμα τρισδιάστατου σχήματος συνίσταται από, ή εκτείνεται σε, τρισδιάστατο σχήμα. Μπορεί να περιλαμβάνει τους περιέκτες, τη συσκευασία, το προϊόν αυτό καθαυτό ή την όψη του.

  ΣΗΜΑ (ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ) ΧΡΩΜΑΤΩΝ

  Σήμα που συνίσταται αποκλειστικά από συνδυασμό χρωμάτων (χωρίς περιγράμματα)

  ΣΗΜΑ ΘΕΣΗΣ

  Σήμα θέσης που συνίσταται από τον συγκεκριμένο τρόπο τοποθέτησης ή επίθεσης του σήματος στο προϊόν.

  ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΗΜΑ

  Το ηχητικό σήμα συνίσταται αποκλειστικά σε έναν ήχο ή συνδυασμό ήχων.

  ΣΗΜΑ ΜΟΤΙΒΟΥ

  Σήμα που συνίσταται αποκλειστικά από ένα σύνολο στοιχείων τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτό τρόπο.

  ΣΗΜΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

  Σήμα που συνίσταται από, ή εκτείνεται σε, μια κίνηση ή μεταβολή της θέσης των στοιχείων ενός σήματος.

  ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟ ΣΗΜΑ

  Συνίσταται από, ή εκτείνεται σε, συνδυασμό εικόνων και ήχου.

  ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΑ

  Πρόκειται για νέα κατηγορία σήματος (από την 1η Οκτωβρίου 2017). Τα ολογραφικά σήματα συνίσταται από στοιχεία με ολογραφικά χαρακτηριστικά.

   

  ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ;

  Η τεράστια αξία του σήματος μπορεί να προστατευτεί με την τυπική κατοχύρωση του σήματος, δεδομένου ότι το δικαίωμα στο σήμα αποκτάται μόνο με την καταχώριση αυτού σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου (τυπικό σύστημα). Κατοχυρώνοντας το σήμα της η επιχείρηση μπορεί να εξαναγκάσει νομικά οποιονδήποτε να παύσει να χρησιμοποιεί όμοιες ή παρόμοιες ενδείξεις για όμοια ή παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες, αλλά και να προστατευθεί από αθέμιτες πρακτικές τρίτων, διαφορετικά δεν έχει τα οφέλη του απολύτου χαρακτήρα του δικαιώματος επί του σήματος. Επιπλέον, τα οικονομικά οφέλη που αναφέραμε παραπάνω και που προκύπτουν από την οικονομική εκμετάλλευση του σήματος, μπορεί να υπάρξουν μόνο αν υπάρχει δικαίωμα επί του σήματος, που αποκτάται με την κατοχύρωσή του

  Εξάλλου η χρησιμοποίηση ενός σήματος που δεν έχει κατοχυρωθεί, μπορεί να αποβεί μοιραία για τον επιχειρηματία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όταν ένα σήμα έχει αποκτήσει φήμη και η επιχείρηση της οποίας τα προϊόντα/υπηρεσίες προσδιορίζει έχει αποκτήσει δύναμη στην αγορά όπου ένας τρίτος, ενίοτε ακόμα και από τον κύκλο της επιχείρησης, «προλαβαίνει» την κατοχύρωση του σήματος -καθώς στην κατοχύρωση ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας-. Έστω, δηλαδή, ότι μια επιχείρηση με σήμα φήμης όπως πχ της
  Coca Cola ή άλλης ακμάζουσας ή καινοτόμου επιχείρησης, δραστηριοποιείται χωρίς να το έχει κατοχυρώσει νομικά και το κατοχυρώνει πρώτα κάποιος τρίτος. Αυτός θα καρπωθεί όλα τα περιουσιακά οφέλη που συνοδεύουν το σήμα, τα οποία είναι ανάλογα της φήμης του, όπως η πελατεία που έχει με κόπο αποκτηθεί, η οποία ακολουθεί το όνομα και την εικόνα, η προτίμηση του κοινού για το προϊόν κλπ, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα στην αγορά.

  Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που έχουν έρθει στο γραφείο μας άνθρωποι που έχουν σπαταλήσει μεγάλα κόστη σε διαφημίσεις, αποτυπώνοντας το σήμα τους σε προϊόντα, επιγραφές, καταστήματα κλπ και εν συνεχεία, κάποιος τρίτος το κατοχυρώνει πρώτος• το αποτέλεσμα είναι αφενός η απώλεια της οικονομικής επένδυσης ,αφετέρου ότι το σήμα που είχε πρώτος εμπνευστεί και χρησιμοποιήσει, μπορεί νόμιμα να το εκμεταλλεύεται ο τρίτος, χάνοντας την υπεραξία που είχε δημιουργήσει στην αγορά κατά τα χρόνια άσκησης εμπορίας του με τη συνακόλουθη απώλεια επιχειρηματικών εσόδων.

   

   

  ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ;

  Το δικαίωμα επί του σήματος αποκτάται με την καταχώριση του στο μητρώο σημάτων και η προστασία ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης για την κατοχύρωσή του. Αυτό σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την ημερομηνία που θα γίνει δεκτό προς προστασία ένα σήμα, κρίσιμη είναι η ημερομηνία κατάθεσης επειδή μόλις γίνει δεκτό θεωρείται ότι έχει γίνει δεκτό από την ημερομηνία κατάθεσης. Η ημερομηνία αυτή είναι σημαντική επίσης, διότι το δίκαιο σημάτων διέπει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας που σημαίνει ότι προστατεύται το σήμα για το οποίο έγινε πρώτα η αίτηση.

  Το εμπορικό σήμα προστατεύεται για 10 χρόνια και ανανεώνεται ανά 10ετία. Η προστασία του σήματος μπορεί να παρατείνεται ανά δεκαετία με αίτηση του δικαιούχου και αφού καταβάλει εμπροθέσμως το τέλος ανανέωσης, αλλιώς διαγράφεται και παύει η προστασία. Η καταβολή του τέλους ανανέωσης γίνεται μέσα στο τελευταίο έτος της προστασίας. Μπορεί να γίνει μέσα σε πρόσθετη προθεσμία έξι μηνών μετά τη λήξη της δεκαετίας, υπό τον όρο της καταβολής του τέλους ανανέωσης αυξημένου κατά το ήμισυ.

   

  Νομικός προέλεγχος διαθεσιμότητας για το κοινοτικό σήμα

  Πριν την υποβολή αίτησης κατοχύρωσης κοινοτικου σηματος, κρίσιμο είναι προηγουμένως να έχει διενεργηθεί ένας ενδελεχής νομικός προέλεγχος, προκειμένου να ελεγχθεί εάν το σήμα ευρωπαϊκής ένωσης είναι διαθέσιμο προς κατοχύρωση ή όχι. Επειδή σ’ όλα τα εμπορικά σήματα, άρα και στα κοινοτικά σήματα, ισχύει η αρχή της χρονικής προτεραιότητας, θα πρέπει το κοινοτικό σήμα που θέλει να κατοχυρώσει ο αιτών να μην ομοιάζει ηχητικά/εννοιολογικά με προγενέστερο ευρωπαϊκό ή μη εμπορικό σήμα, όταν φυσικά αφορά στο ίδιο προϊόν/υπηρεσία. Εδώ κρίσιμο είναι να σημειωθεί ότι ο νομικός προέλεγχος διαθεσιμότητας θα πρέπει να διενεργηθεί από έναν έμπειρο δικηγόρο στις κατοχυρώσεις σημάτων σ' όλα τα επίπεδα προστασίας ενός σήματος, δηλ. το εθνικό, το ευρωπαϊκό και το διεθνές (εφόσον είναι κατοχυρωμένο διεθνώς για ευρωπαϊκές χώρες), ώστε να μην εγερθούν αντιρρήσεις από προγενέστερους δικαιούχους παραπλήσιων εθνικών ή διεθνών σημάτων.

   

   

  Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν:

  • Συμβουλές σχετικά με την επιλογή των εμπορικών σημάτων, τη διακριτικότητά τους και την δυνατότητα καταχώρησής τους

  • Διαχείριση διεθνών χαρτοφυλακίων

  • Αναζητήσεις υπαρχόντων σημάτων, έρευνες και στρατηγικές συμβουλές για την κατάθεση

  • Προετοιμασία, κατάθεση και παρακολούθηση εθνικών, κοινοτικών ή διεθνών αιτήσεων εμπορικών σημάτων

  • Ανανέωση εμπορικών σημάτων

  • Διαδικασία χειρισμού (εναντίωση, ακύρωση και προσφυγή)

  • Άδεια χρήσης (διαπραγμάτευση και σύνταξη συμβάσεων άδειας)

  • Συμβουλές για στρατηγικές μετά από παραβίαση δικαιωμάτων εμπορικού σήματος

  • Δικαστική προσβολή σχετική με εμπορικά σήματα μέσω του δικτύου μας εξειδικευμένων δικηγόρων 

   

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:28

  Βιομηχανικό Σχέδιο

  Για έναν σχεδιαστή, η εξασφάλιση των βιομηχανικών σχεδίων του έτσι ώστε αυτά να μην μπορούν να αντιγραφούν μπορεί να φαίνεται ως μια απλή διαδικασία, αλλά αυτό εμπεριέχει πολλούς κινδύνους. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων μας θα σας προσφέρει την καθοδήγησή της για μια ευρύτερη και ισχυρότερη προστασία.

  Καταχώριση Σχεδίων

   

  Ένα βιομηχανικό σχέδιο έχει νομική προστασία εφόσον γίνει καταχώρισή του στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, μετά από αίτηση για τη χορήγηση του σχετικού πιστοποιητικού.

  Βασικές προϋποθέσεις για την προστασία ενός βιομηχανικού σχεδίου είναι να είναι νέο, δηλαδή να μην έχει διατεθεί στο κοινό κανένα πανομοιότυπο σχέδιο ή υπόδειγμα, και να έχει ατομικό χαρακτήρα, δηλαδή να δημιουργεί στον ενημερωμένο χρήστη μοναδική εντύπωση έναντι οποιουδήποτε άλλου σχεδίου.

  Στις κατηγορίες προϊόντων για τις οποίες μπορεί να ζητηθεί προστασία συγκαταλέγονται τα κοσμήματα, τα είδη ένδυσης και υπόδησης, διατροφής, υφαντουργίας, επίπλωσης, διακόσμησης, συσκευασίες, συσκευές και μηχανήματα, παιγνίδια και πολλές άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων και των τυπογραφικών συμβόλων (αναλυτική κατάσταση των προϊόντων για τα οποία μπορεί να ζητηθεί προστασία φαίνεται στις κατηγορίες και υποκατηγορίες του Διακανονισμού του Λοκάρνο).

   

  Πιστοποιητικό Καταχώρισης Σχεδίου και Υποδείγματος

  Πιστοποιητικό καταχώρισης σχεδίου ή υποδείγματος είναι ο τίτλος προστασίας που χορηγείται στο δικαιούχο για ένα σχέδιο ή υπόδειγμα που είναι νέο και έχει ατομικό χαρακτήρα.

  Η διαδικασία χορήγησης του πιστοποιητικού, είναι απλή και σύντομη:

  Μετά την πάροδο 4 μηνών από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και εφόσον είναι κανονική και πλήρης, ο ΟΒΙ εκδίδει τον σχετικό τίτλο προστασίας. Η μέγιστη διάρκεια ισχύος του είναι 25 έτη (από την ημερομηνία κανονικής κατάθεσης της αίτησης), εφόσον ο δικαιούχος το επιθυμεί και τα τέλη ανανέωσης καταβάλλονται κανονικά (ανά πενταετία).

  Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 11:15

  Πνευματικά Δικαιώματα

       Με την υπηρεσία Κατάθεσης Πνευματικών δικαιωμάτων οι δημιουργοί και οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτούν βέβαιη χρονολογία για το έργο τους και να έχουν ένα ασφαλές αποδεικτικό στοιχείο για την πνευματική τους δημιουργία σε περίπτωση δικαστικής ή άλλης αμφισβήτησης.

  1.1 Έργα που προστατεύονται από την Κατάθεση Πνευματικών Δικαιωμάτων

  Ο νομοθέτης προστατεύει τα πρωτότυπα έργα του λόγου, της τέχνης ή της επιστήμης, που εκφράζονται με οποιαδήποτε μορφή, όπως, ενδεικτικά:

  √ Τα γραπτά ή προφορικά κείμενα, σε οποιαδήποτε μορφή και αν βρίσκονται, όπως: κείμενα χειρόγραφα, ή δακτυλογραφημένα σε χαρτί ή σε μία δισκέτα Η/Υ, όπως μυθιστορήματα, νουβέλες, επιστημονικά και δημοσιογραφικά άρθρα, ποιήματα, σενάρια, το manual χρήσης του video, το κείμενο μιας έντυπης διαφήμισης, η κριτική ενός βιβλίου στο Internet, και κείμενα προφορικά, όπως συνεντεύξεις, διαλέξεις, πανεπιστημιακές παραδόσεις κλπ.

  √ Οι μουσικές συνθέσεις με κείμενο ή χωρίς, ανεξαρτήτως τεχνοτροπίας, ρυθμού ή στυλ, όπως τα συμφωνικά έργα, η ηλεκτρονική μουσική, η jazz, το rock n' roll, η disco, η country, τα λαϊκά, δημοτικά και ρεμπέτικα κομμάτια κλπ.

  √Τα θεατρικά έργα με μουσική ή χωρίς, όπως πρόζα, επιθεώρηση, μιούζικαλ κλπ.

  √ Οι χορογραφίες και οι παντομίμες, χωρίς στην έννοια της χορογραφίας να περιλαμβάνονται οι γνωστοί χοροί, όπως επί παραδείγματι tango, fox trot, rumba, chacha, συρτάκι, καλαματιανό, χασάπικο κλπ., καθώς πρόκειται εν προκειμένω για λαϊκή πολιτιστική κληρονομιά των κρατών προέλευσης των παραπάνω χορών.

  √ Τα οπτικοακουστικά έργα, όπως οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, τα σήριαλ, οι τηλεοπτικές και κινηματογραφικές διαφημίσεις, τα videoclips, τα κινούμενα σχέδια (είτε με animation είτε με Η/Υ). Δεν είναι οπτικοακουστικό έργο ωστόσο, η απλή μετάδοση μιας θεατρικής παράστασης, ή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ούτε και η μετάδοση ενός πραγματικού γεγονότος, όπως επί παραδείγματι η έκρηξη του Challenger ή η συντριβή του Concorde.

  √ Τα έργα των εικαστικών τεχνών στα οποία περιλαμβάνονται τα σχέδια, τα έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, τα χαρακτικά έργα και οι λιθογραφίες δηλαδή τόσο τα έργα δύο διαστάσεων όσο και τα έργα τριών διαστάσεων. Εδώ εντάσσονται και οι γνωστοί χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων (Character Merchandising), επί των οποίων οι δημιουργοί έχουν πνευματικά δικαιώματα και έτσι, επί παραδείγματι, όχι μόνο η ∗ Intellectual Rights 2 αναπαραγωγή του σκίτσου του Ντόναλντ Ντακ, αλλά και η δημιουργία και κυκλοφορία στο εμπόριο μιας κούκλας Superman, ενός λούτρινου Lion King, μίας πετσέτας μπάνιου με την εικόνα της Ποκαχόντας, ή του αυτοκινήτου του Μπάτμαν, που συνιστούν μεταφορά του έργου σε άλλη διάσταση, απαιτεί την άδεια του δημιουργού ή του δικαιούχου του κινουμένου σχεδίου.

  √ Τα αρχιτεκτονικά έργα, όπως οι γέφυρες, τα κτήρια, οι ναοί, οι μονοκατοικίες, τα πάρκα, κλπ., όταν τα έργα αυτά συνιστούν σχέδια ή δημιουργήματα τα οποία υπερβαίνουν το επίπεδο δημιουργίας που επιβάλει η επίλυση ενός απλού τεχνικού προβλήματος. Εδώ η προστασία είναι διφυής: εκτός από αυτά καθαυτά τα περατωμένα αρχιτεκτονικά έργα, καταρχήν προστατεύονται και τα σχέδια και τα προσχέδια αυτών, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι η αναπαραγωγή του σχεδίου, δηλαδή η πραγματοποίηση του οικοδομήματος, (το οποίο προστατεύεται αυτοτελώς), εξαρτάται από την άδεια του δημιουργού του σχεδίου του (το οποίο επίσης προστατεύεται αυτοτελώς). Έτσι επί παραδείγματι, η κατασκευή του καθεδρικού ναού που σχεδίασε ο Gaudi, ή της εκκλησίας που σχεδίασε ο Le Corbisier, παρά το ότι από τη στιγμή που τα έργα αυτά κατασκευάστηκαν άρχισαν να προστατεύονται αυτοτελώς, ωστόσο πριν κατασκευαστούν ζητήθηκε και δόθηκε η άδεια του σχεδιαστή τους, διότι στην πραγματικότητα αποτελούσαν τη μεταφορά του έργου του σχεδιαστή σε μία άλλη διάσταση. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει στη μεταφορά ενός μυθιστορήματος σε κινηματογραφικό σενάριο, όπου παρά το ότι το σενάριο όταν γραφτεί αποτελεί από μόνο του έργο πρωτότυπο και προστατεύεται αυτοτελώς, ωστόσο, προκειμένου να γραφτεί το σενάριο, απαιτείται η άδεια του αρχικού δημιουργού δηλαδή του μυθιστοριογράφου.

  √ Οι φωτογραφίες και συγκεκριμένα, τόσο οι καλλιτεχνικές, όσο και οι απλές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες προστατεύονται ως πνευματικά έργα, ανεξάρτητα και ξεχωριστά από τα αντικείμενα τα οποία φωτογραφίζονται. Εάν αυτά τα αντικείμενα, είναι επίσης έργα, προστατεύονται αυτοτελώς και συνεπώς για τη φωτογράφησή τους απαιτείται σχετική άδεια του δημιουργού τους.

  √ Τα έργα των εφαρμοσμένων τεχνών, δηλαδή τα έργα τα οποία ενώ είναι αντικείμενα τέχνης, ταυτόχρονα έχουν πρακτική χρησιμότητα. Έτσι, ως έργα εφαρμοσμένων τεχνών μπορούν να προστατευτούν τα φωτιστικά και τα πιάτα φαγητού του Fornazzetti, οι οδοντόβουρτσες και οι καρέκλες του Philip Stark, οι καφετιέρες και ο λεμονοστύφτης της Allessi, τα σερβίτσια του καφέ και τα σταχτοδοχεία με την Μέδουσα του Versace, οι ανάγλυφες πορσελάνες της Rosenthal κλ.π. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και προστατεύονται και τα βιομηχανικά σχέδια και τα υποδείγματα, δηλαδή χρηστικά αντικείμενα όπως τα παραπάνω, τα οποία αφορούν κυρίως προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως μηχανήματα, εργαλεία, συσκευές, εφόσον πληρούν τις απαιτήσεις του "έργου" (για την προστασία βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων (βλ. και παρακάτω στα Δικαιώματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας).

  √ Οι εικονογραφήσεις, οι χάρτες, τα τρισδιάστατα έργα που αναφέρονται στη γεωγραφία, την τοπογραφία, την αρχιτεκτονική ή την επιστήμη.

  √ Οι μεταφράσεις, διασκευές, προσαρμογές και άλλες μετατροπές έργων ή εκφράσεων της λαϊκής παράδοσης, όπως οι εγκυκλοπαίδειες, οι ανθολογίες και οι βάσεις δεδομένων (στη διάρθρωσή τους, επί παραδείγματι οι πληροφορίες που παρουσιάζει η μηχανή αναζήτησης Yahoo, στις συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά «ανταγωνισμός και διαφήμιση»), εφόσον η επιλογή του περιεχομένου τους ή η διευθέτησή τους είναι πρωτότυπη. Ωστόσο, στις περιπτώσεις αυτών των έργων οφείλονται δικαιώματα στους δικαιούχους των προϋπαρχόντων έργων, από τα οποία αυτά προήλθαν. Επί παραδείγματι στην περίπτωση μετάφρασης θεατρικού έργου οφείλονται δικαιώματα στον συγγραφέα του έργου στην 3 αρχική γλώσσα, στην περίπτωση της διασκευής τραγουδιού οφείλονται δικαιώματα στον συνθέτη και στον στιχουργό του αρχικού τραγουδιού, στην περίπτωση της ανθολογίας ποιημάτων οφείλονται δικαιώματα σε όλους τους δημιουργούς όλων των ποιημάτων από τα οποία ελήφθησαν και χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα κλπ.

  √ Τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών (software) και το προπαρασκευαστικό υλικό του σχεδιασμού τους, εφόσον είναι πρωτότυπα, δηλαδή εφόσον είναι προσωπικό πνευματικό δημιούργημα του δημιουργού του και ανεξαρτήτως της αξίας τους, προστατεύονται ως έργα λόγου. Τα προγράμματα των Η/Υ, μετά την πρόσφατη τροποποίηση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης περί προστασίας των Ευρεσιτεχνιών (European Patent Convention - EPC), τώρα πλέον προστατεύονται και ως μέρος εφεύρεσης και εντάσσονται έτσι στο προστατευτικό πλαίσιο των εφευρέσεων για το οποίο γίνεται λόγος παρακάτω, ενώ το hardware προστατευόταν εξ αρχής και εξακολουθεί να προστατεύεται μόνο ως εφεύρεση και όχι και ως πνευματικό έργο.

  √ Επίσης, κατά τη νομική θεωρία, προστατεύονται και οι τίτλοι των έργων εφόσον διαθέτουν πρωτοτυπία, όπως επί παραδείγματι "Ο γέρος και η θάλασσα", "Οι δέκα μικροί νέγροι", "Πόλεμος και Ειρήνη", καθώς επίσης και τα λεγόμενα "ψιλά" ή "μικρά κέρματα" της πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως μια συνταγή μαγειρικής, οι οδηγίες χρήσης ενός απορρυπαντικού ή μιας συσκευής τηλεφώνου, κλπ., εφόσον ενυπάρχει σε αυτά δημιουργική συμβολή ικανή να του αποδώσει τις ιδιότητες του "έργου".

  1.2 Έργα που ΔΕΝ Προστατεύονται

         Δεν προστατεύονται τα κείμενα με τα οποία ασκείται η πολιτειακή αρμοδιότητα και τα οποία αφενός απευθύνονται προς όλους τους πολίτες, αφετέρου αποσκοπούν στην ενημέρωσή τους, όπως νόμοι, προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι, αποφάσεις τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ. Αντίθετα, προστατεύεται η Αγωγή που συνέταξε ένας δικηγόρος, ο οποίος αν και ασκεί δημόσιο λειτούργημα, ωστόσο είναι ιδιώτης και τα κείμενα που συντάσσει συνιστούν έργα λόγου με τα οποία δεν ασκείται πολιτειακή αρμοδιότητα. Η δικαστική όμως απόφαση που εκδόθηκε επί αυτής της προστατευόμενης Αγωγής, δεν προστατεύεται διότι συνιστά κείμενο άσκησης πολιτειακής αρμοδιότητας. Επίσης, προστατεύεται η ενημερωτική επιστολή του Δήμου που επεξηγεί στους δημότες τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης και τους καλεί να υποστηρίξουν το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, διότι με τα κείμενα αυτά δεν ασκείται πολιτειακή αρμοδιότητα και συνεπώς μπορούν να θεωρηθούν έργα λόγου. Δεν προστατεύονται οι εκφράσεις της λαϊκής παράδοσης, όπως επί παραδείγματι λαϊκές παροιμίες, λαϊκοί μύθοι, δημοτικοί χοροί και τραγούδια, έργα λαϊκής τέχνης, κλπ., τα οποία θεωρούνται κοινή πολιτιστική κληρονομιά. Δεν προστατεύονται οι ειδήσεις, τα απλά γεγονότα ή στοιχεία και τα πραγματικά γεγονότα, όχι μόνον ως γεγονότα (που ούτως ή άλλως δεν προστατεύονται), αλλά ούτε ως έργα λόγου εφόσον γίνεται μια απλή δημοσιογραφική μεταφορά του συμβάντος, η οποία δεν εμπεριέχει καμία πρωτοτυπία. Επί παραδείγματι η ιστορική δίκη του Α. Ντρέιφους, δεν προστατεύεται ως γεγονός που συνέβη πραγματικά, και συνεπώς μπορεί να γίνει αντικείμενο μυθιστορήματος από οποιονδήποτε συγγραφέα. Προστατεύεται όμως η συγκεκριμένη πρωτότυπη μορφή που έδωσε στο ιστορικό αυτό γεγονός ο Εμίλ Ζολά και ο τρόπος με τον οποίο το διατύπωσε και το απέδωσε, όταν το ενσωμάτωσε σε υλικό φορέα, εν προκειμένω σε έγγραφο. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν προστατεύεται η ιστορία της ζωής του Αλέξη Ζορμπά, προστατεύεται όμως η συγκεκριμένη μορφή που 4 της έδωσε ο Νίκος Καζαντζάκης ενσωματώνοντάς την σε υλικό φορέα (έγγραφο). Και δεν προστατεύεται η είδηση του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, ούτε η απλή δημοσιογραφική ειδησεογραφική παρουσίαση του γεγονότος του θανάτου της στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, προστατεύεται όμως το δραματικό άρθρο που έγραψε ένας δημοσιογράφος στην εφημερίδα του γι’ αυτό το πραγματικό γεγονός. Δεν προστατεύονται οι ιδέες, πριν την ενσωμάτωσή τους σε κάποιον υλικό φορέα, ενώ αντιθέτως, προστατεύεται η "ενσωματωμένη" ιδέα. Για παράδειγμα, η ιδέα ως σύλληψη, του έργου "Έγκλημα και τιμωρία", προστατεύεται όχι μόνο κατά τον τρόπο που εκφράστηκε και τη μορφή που του έδωσε ο Ντοστογιέφσκι, αλλά και ως περιεχόμενο μιας ολόκληρης ιστορίας, δηλαδή ως σύλληψη, ως ιδέα, που ενσωματώθηκε σε υλικό υπόστρωμα από έναν συγγραφέα, και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο μυθιστορήματος από άλλον συγγραφέα. Επίσης, θεωρούνται ιδέες και δεν προστατεύονται:

  √Τα στιλ, οι τεχνοτροπίες και οι τεχνικές, όπως επί παραδείγματι art deco, art nouveau, ο σουρεαλισμός, ο ιμπρεσιονισμός, ο κυβισμός, ο γοτθικός ρυθμός, η αγιογραφία, τα βιτρώ, τα καμαγιέ, η μεταξοτυπία, το φυσητό γυαλί, το ψηφιδωτό κλπ.

  √Οι επιστημονικές θεωρίες, διότι θεωρείται ότι ανήκουν στην σφαίρα της πνευματικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας, προστατεύονται ωστόσο, όσον αφορά τον τρόπο διατύπωσής τους σε κάποιον υλικό φορέα. Επί παραδείγματι, το περιεχόμενο της Θεωρίας της Σχετικότητας, δεν προστατεύεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους επιστήμονες για να στηριχθούν σε αυτήν και να προωθήσουν, την έρευνά τους. Προστατεύεται ωστόσο η συγκεκριμένη μορφή που της έδωσε ο Αϊνστάιν κατά τη διατύπωση και ενσωμάτωσή της σε έγγραφο και συνεπώς δεν δικαιούται κανείς να αναπαραγάγει το έργο του χωρίς την άδεια των δικαιούχων του.

  √Οι μύθοι, διότι επίσης θεωρούνται ότι ανήκουν στην σφαίρα της πνευματικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας.

  √Τα παιχνίδια.

  √Τα έργα τα οποία δεν είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δημιουργικότητας, όπως επί παραδείγματι, μια πέτρα που λειάνθηκε επί χρόνια από τα κύματα της θάλασσας και απέκτησε περίτεχνο σχήμα και όψη.

  √Τα τεχνικά επιτεύγματα, όπως είναι οι εφευρέσεις, οι οποίες προστατεύονται από το ειδικό έννομο πλαίσιο προστασίας των ευρεσιτεχνιών, όπως εκτίθεται παρακάτω. 

  Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 12:11

  test

  Agreement with Accountant Page 1 of 3 AGREEMENT WITH ACCOUNTANT This Agreement with Accountant (the "Agreement") is made and effective [DATE], BETWEEN: [YOUR COMPANY NAME] (the "Client"), a company organized and existing under the laws of the [State/Province] of [STATE/PROVINCE], with its head office located at: [YOUR COMPLETE ADDRESS] AND:[ACCOUNTANT NAME] (the "Accountant"), an individual with his main address located at OR a company organized and existing under the laws of the [State/Province] of [STATE/PROVINCE], with its head office located at: [COMPLETE ADDRESS] NOW, THEREFORE, in consideration of the mutual covenants set forth herein and intending to be legally bound, the parties hereto agree as follows: 1. PARTIES TO THIS AGREEMENT The Client, in order to properly conduct its business, employs the Accountant. The Accountant is duly licensed by the laws of this state and engaged in the business of providing independent accounting services and assistance to clients. 2. INDEPENDENT CONTRACTORS Both the Accountant and the Client agree that the relationship created by this agreement is that of independent contractor and not that of employee and employer. The Accountant is responsible for the payment of any taxes, including without limitation, all Federal, State and local personal and business income taxes, sales and use taxes, other business taxes and license fees arising out of the activities of the Accountant. 3. SERVICES TO BE PROVIDED During the length of this contract, the Accountant shall serve the Client and perform any and all services in accounting and tax matters as the Client requires in connection with the Client's business including the preparation of accounting statements, tax reports and returns. The Accountant will also provide supervisory and advisory services to the Client when requested. 4. PAYMENTS TO ACCOUNTANT The Client agrees to pay the Accountant for services at the following rates: [DESCRIBE RATE OF COMPENSATION]

  Agreement with Accountant Page 2 of 3 5. WHEN PAYMENTS ARE DUE The Accountant shall bill the Client on a regular basis for services rendered which bills will be due and payable [UPON RECEIPT/NET 30 DAYS/ETC]. 6. CONFIDENTIALITY a. Accountant hereby acknowledges that Company has made, or may make, available to Accountant certain customer lists, pricing data, supply sources, techniques, computerized data, maps, methods, product design information, market information, technical information, benchmarks, performance standards and other confidential and/or Proprietary Information of, or licensed to, the Company or its clients/customers b. Accountant acknowledges that this information has independent economic value, actual or potential, that is not generally known to the public or to others who could obtain economic value from their disclosure or use, and that this information is subject to a reasonable effort by the Company to maintain its secrecy and confidentiality. Except as essential to c. Accountant shall not remove Confidential Material or proprietary property or documents without written authorization. Immediately upon request from Company, Accountant shall return to Company all Confidential Material or proprietary property or documents. Accountant shall notify each person to whom any disclosure is made that such disclosure is made in confidence, that the Confidential Material shall be kept in confidence by such persons, and that such persons shall be bound by the provisions of this Agreement. Accountant further promises and agrees not solicit Customers or potential Customers of the Company, after the termination of this Agreement, while ma 7. PROPRIETARY INFORMATION a. b. All right, title, and interest of every kind and nature whatsoever in and to the Proprietary Information made, written, discussed, developed, secured, obtained or learned by Accountant during the term of the relationship with the Company or the [TIME] period immediately following termination of that relationship, shall be the sole and exclusive property of Company for any purpose or use whatsoever, and shall be disclosed promptly by Accountant to Company. The covenants set forth in the preceding sentence shall apply regardless of whether any Propriety Information is made, written, discussed, developed, secured, obtained or learned (a) solely or jointly with others, (b) during the usual hours of work or otherwise, (c) at the limitation, trade secrets, inventions, patents, and copyrighted materials (collectively, the this Agreement, the terms of this Agreement, or any of the Confidential Material. Except as essential to Accountant's obligations pursuant to their relationship with the Company, Accountant shall not make any duplication or other copy of the Confidential Material. any information, observation, data, written material, record, document, drawing, photograph, layout, computer program, software, multimedia, firmware, invention, discovery, improvement, development, tool, machine, apparatus, appliance, design, work of authorship, logo, system, promotional idea, customer list, customer need, practice, pricing information, process, test, concept, formula, method, market information, technique, trade secret, product and/or research related to the actual or anticipated research development, products, marketing, advertising, business or finances of Company, its affiliates or related entities. materials, tools, instruments, or (e) on Company's premises or otherwise. Agreement with Accountant Page 3 of 3 8. TERM OF AGREEMENT This agreement shall become effective [DATE] and shall continue in effect until [END DATE] or until terminated in accordance with this agreement. 9. TERMINATION OF THIS AGREEMENT This agreement may be terminated by either party on [NUMBER] days notice to the other party. All such notices shall be by certified mail or delivered personally. 10. ENTIRE AGREEMENT This contract expresses the entire agreement between the Client and the Accountant regarding this matter. This agreement can only be modified with another written agreement signed by both the Client and the Accountant. This agreement shall be binding upon both the Client and the Accountant and their respective heirs, legal representatives and successors in interest. 11. LEGAL FEES If either party brings a lawsuit in order to enforce or interpret the provisions of this agreement, the prevailing party shall be entitled to reasonable attorney's fees in addition to any other relief to which that party may be entitled. 12. GOVERNING LAW This agreement shall be interpreted according to the laws of the [State/Province] of [STATE/PROVINCE]. 13. SIGNATURES IN WITNESS WHEREOF, the parties hereto have executed this Agreement as of the day and year first above written. CLIENT ACCOUNTANT Authorized Signature Authorized Signature Print Name and Title Print Name and Title

  Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.

  Συνεργαζόμαστε με Συνεργασία με Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια της Ελλάδας και άλλων από την Ευρώπη. Οι συνεργασίες αυτές μα βοηθούν να ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες έρευνες και τα καινούργια papers που προστίθενται συνεχώς. Επίσης τα κέντρα αυτά μας προμηθεύουν με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας σε πελάτες μας, όταν η διαδικασία για να παραχθεί κάποιο καινοτόμο προϊόν. Δεν υπάρχει αλλού.
   
   
  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:52

  Google My Business

  Η υπηρεσία Google My Business αποτελεί ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο με το οποίο επιχειρήσεις και οργανισμοί μπορούν να διαχειρίζονται την online παρουσία τους στην Google, όπως στην Αναζήτηση και στους Χάρτες.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:51

  Twitter

  Το Twitter είναι ένας παγκοσμίως δημοφιλής τόπος κοινωνικής δικτύωσης, που με άμεσα, μικρά (140 χαρακτήρες!) και εύστοχα μηνύματα μπορείς να μεταδόσεις στους άλλους χρήστες, για την ακρίβεια followers, τις σκέψεις, τις ιδέες σου, τις απόψεις όπως ακριβώς σε εκφράζουν! 

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:45

  Instagram

  Με μία κοινότητα πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι έχουν ανεβάσει πάνω από 20 δισ. φωτογραφίες, το Instagram είναι μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για κινητές συσκευές η οποία επιτρέπει τη λήψη και το διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:40

  Facebook Page / Προφίλ

  Για μια επιχείρηση που σκέφτεται να διαφημιστεί, το Facebook δεν θα μπορούσε παρά να είναι η καλύτερη επιλογή διαφήμισης. Όλοι είναι εκεί!

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 11:36

  Facebook Page / Προφίλ

  Για μια επιχείρηση που σκέφτεται να διαφημιστεί, το Facebook δεν θα μπορούσε παρά να είναι η καλύτερη επιλογή διαφήμισης. Όλοι είναι εκεί!

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:16

  Διαμόρφωση Προϊόντος

  Είναι νομοτελιακός κανόνας ότι οι επιχειρήσεις λειτουργούν και αναπτύσσονται έχοντας ως στόχο την πραγματοποίηση κέρδους και την ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών είτε είναι φυσικά πρόσωπα, είτε επιχειρήσεις.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:12

  Δείκτης ROI: Επιστροφή επί της Επένδυσης

  Πόσα είναι τα χρήματα που πρέπει να επενδύσω σε αυτό που λέγεται marketing; Πόσα χρήματα θα μου κοστίσει η διαφήμιση;

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:06

  PEST Ανάλυση

  Η PEST ανάλυση περιγράφει ένα πλαίσιο μακρο-περιβαλλοντικών παραγόντων και απαρτίζεται από τα εξής στοιχεία: πολιτική, οικονομία, κοινωνία και τεχνολογία. 

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 08:03

  Ανάλυση 5 Δυνάμεων

  Η ανάλυση των 5 δυνάμεων είναι ένα μοντέλο που προσδιορίζει και αναλύει 5 ανταγωνιστικές δυνάμεις που διαμορφώνουν κάθε βιομηχανία και βοηθά στον προσδιορισμό των δυνατοτήτων και αδυναμιών της.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 07:10

  Διεξαγωγή Ερευνών

  Η διεξαγωγή ερευνών καθώς και τα αποτελέσματα αυτής είναι μία πολύ σημαντική πτυχή του marketing, την οποία λίγες επιχειρήσεις αξιοποιούν.

  Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 06:18

  Πλάνο Marketing

  Από τι αποτελείται ένα Marketing πλάνο;

  Το πλάνο Marketing αποτελείτε από συγκεκριμένα στάδια και βήματα μέσω των οποίων εξετάζεται λεπτομερώς οι ανάγκες, τα προϊόντα/ υπηρεσίες, το κοινό στο οποίο στοχεύει η επιχείρηση, η κοστολόγηση και πώς αυτή προκύπτει, τα σημεία διάθεσης καθώς και τα σημεία τοποθέτησης αλλά και όλες οι ενέργειες προώθησης και διαφήμισης. Πιο συγκεκριμένα, το πλάνο marketing θα πρέπει να περιλαμβάνει τις Χ ενότητες. Το πλάνο ξεκινά με ένα εισαγωγικό κείμενο και την περίληψη των όσων θα διατυπωθούν συνολικά. Ύστερα, πραγματοποιείτε μία ανάλυση της παρούσας κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται το προϊόν και κάθε κατηγορίες προϊόντος, αναλύεται η αγορά, ο ανταγωνισμός και πραγματοποιούνται οι αναλύσεις SWOT και PEST. Στη συνέχεια του πλάνου καταγράφεται ο στρατηγικός σχεδιασμός του marketing, δηλαδή περιγράφεται η κατάτμηση της αγοράς, και οι στόχοι καθώς και η ευρύτερη τοποθέτηση της επιχείρησης. Ακολουθούν οι τακτικές του marketing που θα ακολουθηθούν. Με άλλα λόγια, καθορίζεται το προϊόν, η τιμή και η διανομή του. Ακόμα, ορίζονται οι τρόποι προβολής και επικοινωνίας, δηλαδή οι διαδικασίες προώθησης του προϊόντος/ υπηρεσίας, οι πωλήσεις, η διαφήμιση και οι δημόσιες σχέσεις. ΕΝ συνεχεία, καθορίζονται οι προϋπολογισμοί, πραγματοποιείτε ανάλυση της απόδοσης και εν τέλη οριστικοποιείται η εφαρμογή του πλάνου. Το marketing πλάνο, ολοκληρώνεται με την καταγραφή επιπρόσθετων ζητημάτων όπως, η πρόβλεψη πιθανών σεναρίων στο μέλλον καθώς και εναλλακτικές λύσεις και πορεία δράσης για κάθε σενάριο ξεχωριστά.

   

  Ένα πλάνο marketing θα πρέπει να είναι σε θέση να απαντήσει σε μία σειρά από ερωτήσεις όπως, πώς έφτασε η επιχείρηση ως εδώ, ποια είναι η παρούσα θέση της, ποια μελλοντική θέση θέλει να κατακτήσει καθώς και με ποιον τρόπο θα μεταβεί σε αυτή τη μελλοντική θέση. Σε αυτό το πλαίσιο χρειάζεται να προσδιοριστούν στόχοι, στρατηγικές, η κατανομή των πόρων αλλά και μία διαδικασία αξιολόγησης των αποτελεσμάτων.

   

  Για να αναπτυχθεί μία επιχείρηση χρειάζεται ένα αποτελεσματικό και σαφώς προσδιορισμένο marketing πλάνο, το οποίο σε συνδυασμό με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω θα αναλύει περαιτέρω τους πελάτες, την επικοινωνία μαζί τους καθώς και τη διατήρηση των πελατών προκειμένου να πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες αγορές.

   

  Πιο συγκεκριμένα, το marketing πλάνο περιγράφει εκείνες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες οι οποίες εμπλέκονται στην επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό πλαίσιο. Αποτελεί ένα μηχανισμό καθοδήγησης για την επιτυχία των προϊόντων/ υπηρεσιών της επιχείρησης. Μπορεί να αναπτυχθεί τόσο για τον ορισμό της marketing στρατηγικής ενός συγκεκριμένου προϊόντος, είτε μίας κατηγορίας προϊόντων είτε για όλα τα σημαντικά προϊόντα της επιχείρησης, είτε για ένα τμήμα αυτής.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:22

  Εσωτερική Αξιολόγηση Προσωπικού

  Η αξιολόγηση του υπάρχοντος προσωπικού αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην αξιολόγηση της απόδοσης των εργαζομένων. Πέρα από την ακριβή και αντικειμενική μέτρηση της απόδοσης υπάρχουν και ορισμένοι επιμέρους στόχοι της συγκεκριμένης ενέργειας.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:19

  Αξιολόγηση Νέου Προσωπικού

  Η αξιολόγηση νέου προσωπικού έχει ως στόχο την εύστοχη πρόσληψη.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:16

  Σύστημα Ανταμοιβών και Κυρώσεων

  Θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου θέτοντας κίνητρα στο προσωπικό;

   

  Μπορείς να ξεκινήσεις από τη δημιουργία ενός συστήματος ανταμοιβών και κυρώσεων!

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:12

  Προσλήψεις

  Η εύρεση και η πρόσληψη των σωστών ανθρώπων κατέχει σημαντικό ρόλο στην ευημερία της επιχείρησης. Η τοποθέτηση των σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις έχει μέγιστη σημασία και θα ενεργήσει σίγουρα υπέρ των στόχων και των σκοπών τόσο της ομάδας όσο και της επιχείρησης.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 21:09

  Job Description

  Ο όρος job description ή αλλιώς θέση εργασίας αφορά το σύνολο των επιμέρους καθηκόντων ή έργων που καλείται να εκτελέσει ένας εργαζόμενος. Είναι πιθανό δύο ή περισσότερες θέσεις εργασίας να εκτελούνται από τον ίδιο εργαζόμενο. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να ορίζεται σαφώς στο οργανόγραμμα της κάθε μονάδας.

   

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:54

  Απολύσεις

  Οι απολύσεις είναι σίγουρα μία πολύ δύσκολη διαδικασία τόσο για τον εργαζόμενο ο οποίος χάνει τη δουλειά του όσο και για αυτόν που ανακοινώνει την απόλυση. Μπορεί να αποβεί μία αρκετά συναισθηματική διαδικασία καθώς ο άνθρωπος ο οποίος βρίσκεται στη θέση του απολυώμενου μπορεί να αντιδράσει με διάφορους τρόπους, οι οποίοι πιθανώς να ενέχουν υψηλή συναισθηματική φόρτιση.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:49

  Εκπαίδευση Ανθρωπίνου Δυναμικού

  Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, οι εταιρείες χρειάζονται δραστήριους και αποτελεσματικούς πωλητές, οι οποίοι με επαγγελματική νοοτροπία να επιδιώκουν και να επιτυγχάνουν τους στόχους που τους αναλογούν.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:32

  Team Building

  Οι εργαζόμενοι σας κουράζονται από τις ίδιες παλιές δραστηριότητες οικοδόμησης; Ελέγξτε τις τέσσερις μοναδικές επιλογές που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους σας να συνδεθούν ως ομάδα χωρίς να τους βαρεθούν μέχρι δακρύων.

  Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020 20:16

  Business ethics ή αλλιώς ηθική στο επιχειρείν

  Υπάρχει μια φράση που λέει το εξής: «Η επιχειρηματικότητα χωρίς ηθική είναι μια καρικατούρα. Η ηθική χωρίς επιχειρηματικότητα είναι ένα παραμύθι». Ισχύει ωστόσο το προαναφερθέν και, αν ναι, σε τι βαθμό και με ποια αποτελέσματα;

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:27

  Υπηρεσίες Γραφείου

  To επιχειρηματικό κέντρο κορυφαίας ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας της DiKE λαμβάνει χώρα ο μεγαλύτερος όγκος των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:16

  Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού

  Το τμήμα τραπεζικών υπηρεσιών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς στις ακόλουθες
  χώρες αλλά και σε άλλους προορισμούς μετά αίτημα των πελατών μας:

  Η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η εμπορική δραστηριότητα και οι επενδύσεις εξελίσσονται ραγδαία, καθώς οι κινήσεις κεφαλαίων γίνονται πιο έντονες και οι φραγμοί στις ξένες επενδύσεις εξαφανίζονται, ενώ οι διεθνείς εμπορικές συναλλαγές επεκτείνονται σημαντικά λόγω της κατάργησης των φραγμών του παγκόσμιου εμπορίου.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:10

  Υπηρεσίες μισθοδοσίας

  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μισθοδοσίας και διευθέτηση πληρωμής κοινωνικών ασφαλίσεων για τις εταιρείες που εργοδοτούν υπαλλήλους σε: Ελλάδα, Βουλγαρία, Αγγλία, Κύπρο, Ρουμανία.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 18:08

  Υπηρεσίες ΦΠΑ

  Προσφέρουμε μια πλήρη σειρά λογιστικών υπηρεσιών έχοντας μια καταρτισμένη υψηλού επιπέδου και έμπειρη ομάδα. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 17:53

  Ελεγκτικές Υπηρεσίες

  Οι ελεγκτικές υπηρεσίες που παρέχουμε

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 17:49

  Εργοδότηση

  Προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μισθοδοσίας και διευθέτηση πληρωμής κοινωνικών ασφαλίσεων για τις εταιρείες που εργοδοτούν υπαλλήλους σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Αγγλία.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Αμερική

        Το Delaware δημιούργησε μια φήμη σε όλο τον κόσμο, ως την καλύτερη και πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις Πολιτεία - Χώρα στην οποία μπορεί να έχει έδρα μια εταιρία. Περισσότερο από το 65 % όλων των εταιρειών του «Fortune 500» και περισσότερες από τις μισές από όλες τις αμερικανικές εταιρίες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο είναι ενσωματωμένες στην πολιτεία του Delaware.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Αγγλία

  Πλεονεκτήματα 

  Χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές. Ο φόρος εισοδήματος στην Αγγλία είναι μόνο 20%.

  Το τραπεζικό σύστημα είναι επίσης ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη σε ότι αφορά την κεφαλαιοποίηση.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Βουλγαρία

  Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με την ανάγκη για χαμηλότερα διαχειριστικά κόστη γεννά την ανάγκη για την επέκταση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας πέραν των συνόρων της χώρας. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Ελλάδα

  Ανάληψη πλήρους και ολοκληρωμένης λογιστικής υποστήριξης επιχειρήσεων και εταιρειών ποικίλων νομικών μορφών όπως

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 16:39

  Κύπρο

      Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ελληνική αλλά και στην παγκόσμια οικονομία σε συνδυασμό με την ανάγκη για χαμηλότερα διαχειριστικά κόστη γεννά την ανάγκη για την επέκταση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας πέραν των συνόρων της χώρας.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 13:51

  GDPR Experts

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:55

  Family, Friends, Fools

  Φίλοι, οικογένεια και ανόητοι
  Οι φίλοι και τα μέλη της οικογένειάς σας μπορεί να θέλουν να υποστηρίξουν την χρηματοδότηση της επιχείρησης σας ή τον δανεισμό κεφαλαίων σε εσάς.

  Η «χρηματοδότηση από το πλήθος» (“crowdfunding”, ή διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση) είναι μια παλιά ιδέα, που εν μέρει βασίζεται σε συνδρομητικά επιχειρηματικά μοντέλα τα οποία δημιουργήθηκαν πριν από αιώνες.

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:35

  Business Angel Institute

  Χρήματα από Αγάπη vs Έξυπνο χρήμα

  Οι μικρές νεοσύστατες εταιρείες αναζητούν πάντα πολλά υποσχόμενη οικονομική στήριξη. 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:15

  Venture Capital Funds

  Τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital) ή καινοτόμα κεφάλαια ή κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου 

  Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 11:08

  Privet equity Funds

  Η άντληση κεφαλαίων μέσω ιδιωτικών επενδυτικών συμμετοχών αναφέρεται σε επιχειρήσεις που ψάχνουν να αντλήσουν κεφάλαια από επενδυτές. 

  ΕΦΚΑ: Ένταξη στο νέο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων

   

  Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 έως και 36.000 ευρώ. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέρχεται σε 80.000.000 ευρώ.

  Με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 4578/2018 και τις διατάξεις της αριθ. οικ. 5387/81/05-02-2019 προβλέπεται η επανένταξη στην αγορά εργασίας πέντε χιλιάδων (5000) ανέργων, πρώην αυτοαπασχολούμενων, οι οποίοι είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά μέσω μιας νέας οικονομικής οντότητας.

   

   

   

  Ξεκινάει την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση σε θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο.

  To πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του ν. 4430/2016 (Α’ 205), και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και σε επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για την απασχόληση των προαναφερθέντων κοινωνικών ομάδων.

  Πρόγραμμα για επιχορήγηση μέχρι 350 € των εργοδοτών που μετατρέπουν τις συμβάσεις με μπλοκάκι σε μισθωτούς

   
  Πρόγραμμα για επιχορήγηση μέχρι 350 € των εργοδοτών που μετατρέπουν τις συμβάσεις με μπλοκάκι σε μισθωτούς

  Πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων Υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.

  Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 17:29

  ONLINE REPUTATION MANAGEMENT

  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΗΜΗΣ

  Mήπως μουτζουρώθηκε το όνομα σας στη Google;

  Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 17:29

  Επιχειρηματικές Συμμαχίες (Clusters)

  Μέσα στο νέο περιβάλλον της παγκοσμιοποίησης και του υψηλού ανταγωνισμού, οι συνεργασίες αποτελούν μία από τις κύριες στρατηγικές επιλογές ώστε οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

  Η DiKE μπορεί να υποστηρίξει αποτελεσματικά επιχειρήσεις και οργανισμούς στην αναζήτηση και αξιολόγηση υποψήφιων συνεργατών καθώς επίσης και στη διαμόρφωση συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης των συνεργιών που δημιουργούνται από τις επιχειρηματικές συνεργασίες.

  Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 17:29

  Έρευνα Δυνητικών Επενδύσεων

  Η Έρευνα Δυνητικών Επενδύσεων, είναι η προσπάθεια εξισορρόπησης του επενδυτικού κινδύνου με την προσδοκώμενη απόδοση. 

   

  ΛΑΕΚ 0,24% - Από 07/01/2020 οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ


  Αθήνα, 19-12-2019

   

  Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους, ηλικίας 18-66 ετών - Προώθηση αυτοαπασχόλησης μέσω οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών

  5 Ιούλιος 2019
   

  Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  για την κατάρτιση προγράμματος προώθησης της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών

  Σκοπός του προγράμματος

  Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της αυτοαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

   

  Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 10:04

  LEADER 2014-2020 Νομού Κυκλάδων Υπομέτρο 19.2

   

  LEADER 2014-2020 Νομού Κυκλάδων Υπομέτρο 19.2

  Βασικός στόχος του Υπομέτρου 19.2 του LEADER 2014-2020, είναι ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν επιχειρηματικό χαρακτήρα και συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.

  Οι δράσεις εφαρμόζονται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος και ειδικότερα στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων των Κυκλάδων.

  Συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης €2.980.000,00 εκ.

  Ύψος Επένδυσης:               Έως €600.000
  Επιδότηση:                           Έως 100%
  Προθεσμία:                           04/03/2020
  Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 10:46

  Κατασκευή Ιστοσελίδων

   

  8+2 λόγοι που χρειάζεστε Ιστοσελίδα

   

  •     Μια σύγχρονη ιστοσελίδα, δείχνει μια σύγχρονη επιχείρηση!

  •     Έχοντας ιστοσελίδα, αυξάνεται η αξιοπιστία και το image της εταιρίας

  •     Η κατασκευή ιστοσελίδας αυξάνει την φήμη, μόνιμα

  •     Ανοιχτή επιχείρηση 24ώρες / 7ημέρες χωρίς έξοδα

  •     Έχετε ιστοσελίδα? Έχετε μόνιμη, χωρίς κόστος, διαφήμιση στο Internet!

  •     Δημιουργείται ζήτηση και από άλλες περιοχές, εύκολη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σας

  •     Καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών με πλήρη παροχή υλικού, FaQ για λιγότερο χρόνο απασχόλησής σας

  •     Καλύτερη παροχή των υπηρεσιών σας στους κοντινούς συνεργάτες σας

   

  +1 Γιατί να φτιάξω ιστοσελίδα αφού έχω σελίδα στο Facebook? Είναι καλό να έχετε μια εταιρική σελίδα στο Facebook, αλλά δεν έχετε τις τόσες δυνατότητες που κερδίζεται από μια ιστοσελίδα. Η καλύτερη επιλογή από την άποψη του Marketing είναι να υπάρχουν και οι δυο ειδών σελίδες συνδεδεμένες.

  +2 Γιατί να φτιάξω ιστοσελίδα αφού έχω Blog? Η σωστά σχεδιασμένη και λειτουργική Ιστοσελίδα είναι η Εταιρική σας ταυτότητα. Το Blog το προτείνουμε και εμείς στους πελάτες μας, όμως λειτουργεί συμπληρωματικά σε μια επιχείρηση.

  Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 15:24

  Ναϋτιλιακά Δάνεια

  Σύντομα θα αναρτήσουμε τα Χρηματοδοτικά εργαλεία με χρήση στην ναυσιπλοΐα

  Το D-ccTv είναι ένα on-line σύστημα παρακολούθησης των καμερών κλειστού κυκλώματος που διαθέτετε.

  Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   
  Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 14:09

  D-Git | Κοινότητα Ανοιχτών Προγραμμάτων

  Το D-Git είναι μια κοινότητα προγραμμάτων. Ο Χρήστης μπορεί να εγκαθηστά να μοιράζεται δικά του λογισμικά ή και να έχει πρόσβαση σε βελτίωση λογισμικών άλλων χρηστών με σκοπό να δημιουργήσει ένα καλύτερο λογισμικό.

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

  Με το D-radio μπορείτε να έχετε τον δικό σας Ραδιοφωνικό Σταθμό, που σας επιτρέπει να φορτώνετε ήχο, να χτίζετε και να προγραμματίζετε εκπομπές! Με το Airtime, μπορείτε να μεταδώσετε ήχο μέσω του διαδικτύου ή ακόμα και μέσω FM και ψηφιακής συχνότητας..

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   
   

  Η μόνη λύση που θα χρειαστείτε για τη διαχείριση διαδικασιών HR. Το D-HRMS προσφέρει μια σειρά προσαρμόσιμων λειτουργιών για να καλύψει τις ανάγκες τόσο των στελεχών όσο και των εργαζομένων.  Επιμέρους:

  • Ανθρώπινο Δυναμικό
  • Αξιολόγηση Απόδοσης
  • Αυτοεξυπηρέτηση των εργαζομένων
  • Στατιστικά Αποτελέσματα
  • Έλεγχοι Ιστορικού
  • Ευέλικτη Διαχείριση
  • Αίτησεις Εξυπηρέτησης
  • Απόκτηση Ταλέντου
  • Πρόγραμμα συνέντευξης
  • Προώθηση ροής
  • Διαχείριση χρόνου
  • Εξοδα
  • Διαχείριση περιουσιακών στοιχείων
  • Κεντρικό Ταμπλό
  • Πειθαρχία
  • Έξοδος / διαχωρισμός υπαλλήλων

   Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

  To D-Statistics είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα λογισμικού ανάλυσης. Παρέχει λεπτομερείς αναφορές για τον ιστότοπό σας και στους επισκέπτες του, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών αναζήτησης και των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποίησαν, της γλώσσας που μιλούν, των σελίδων που τους αρέσουν, των αρχείων που κατεβάζουν και πολλών άλλων.

  Μεταβείτε στο D-Statistics από ΕΔΩ

   

   Σχεδιάστε και Μορφωποιήστε ένα email που να λειτουργεί σε κάθε συσκευή και να είναι ορατό σε κάθε πελάτη σας. Το D-letter σας επιτρέπει να dhmioyrg;hsete ένα όμορφο και αποτελεσματικό πρότυπο, χωρίς na xrei;azeste μια ομάδα επαγγελματιών και πολλές ώρες δοκιμών για να είναι λειτουργικό.

  Μεταβείτε στο D-letter από ΕΔΩ

   

   

   Το QR-SRT χρησιμοποιείται για τη δημιουργία a)σύντομων διευθύνσεων URL που μπορούν εύκολα να μοιραστούν και b)να γίνουν ευδιάκριτα Qrcode ή να αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε φίλους ή πελάτες

  Σύντομα θα είναι διαθέσημο

   

   

  Επενδύσεις σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ.1308/2013 για την περίοδο 2020 - 2023

  Στόχοι του Προγράμματος είναι:

  • H στήριξη μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να διατηρηθούν ή να αναπτυχθούν οικονομικά
  • Η ενίσχυση συλλογικών δομών (π.χ. Συνεταιρισμοί, Οργανώσεις Παραγωγών, Ενώσεις Οινοπαραγωγών, Διεπαγγελματική Ένωση)
  • Ο αριθμός των επενδυτικών σχεδίων τα οποία θα χρηματοδοτηθούν να ανέρχονται στα 50 σχέδια ετησίως εκ των οποίων τουλάχιστον τα 20 σχέδια να αφορούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τα 5 συλλογικές δομές
  Ύψος Επένδυσης:               €10.000 - €500.000
  Επιδότηση:                           Έως  65%
   

   

  LEADER 2014-2020 Νομού Χαλκιδικής - Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Α.Ε., Υπομέτρο 19.2

  Βασικός στόχος του Υπομέτρου 19.2 του LEADER 2014-2020, είναι ιδιωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, οι οποίες έχουν επιχειρηματικό χαρακτήρα και συμβάλουν στην ανάπτυξη του δευτερογενή και τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας.

  Συνολικός προϋπολογισμός δημόσιας δαπάνης €4,53 εκ.

  Ύψος Επένδυσης:               Έως €600.000
  Επιδότηση:                           Έως 100%
  Προθεσμία:                           14/06/2019
  Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 20:03

  Διαχείριση Χαρτοφυλακίου

  Διαχείριση Χαρτοφυλακίου

  Πρωτεύων στόχος αυτών των κεφαλαίων είναι να παρέχουν στους επενδυτές μερίσματα και κεφαλαιακή υπεραξία μέσω επενδύσεων σε εμπορικά κέντρα υψηλής ποιότητας. 
  Η διαχείριση κάθε επενδυτικού κεφαλαίου έχει κοινή σύνθεση: Η ΔίΚΕ
   κατέχει μέρος των κεφαλαίων και διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία κατά τη διάρκεια της επένδυσης. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε με τους μισθωτές και τους συνιδιοκτήτες κάθε εμπορικού κέντρου, αποδεσμεύοντας κεφάλαια προς επένδυση σε νέες τοποθεσίες ή εκμεταλλευόμενοι νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ώστε να αυξήσουμε την αξία του χαρτοφυλακίου. 
  Με μια έμπειρη ομάδα με σύγχρονη γνώση η οποία έχει αποκτηθεί ως αποτέλεσμα ενεργούς δράσης στον τομέας της διαχείρισης κεφαλαίων για πάνω από 14 χρόνια, είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους συνεργάτες και επενδυτές μας μια συστηματική διαδικασία λειτουργίας, αναβάθμισης και διάθεσης περιουσιακών στοιχείων χρησιμοποιώντας μια οικονομικά αποδοτική προσέγγιση. Παράλληλα, προσφέρουμε εξαιρετικές αποδόσεις, μειώνοντας τους κινδύνους και προβλέποντας τις τάσεις και την εξέλιξη της αγοράς.

  Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 20:03

  Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων

  Το τμήμα Διαχείρισης Επενδύσεων της Sierra έχει αποκτήσει ευρεία γνώση και εμπειρία στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων διαφοροποιημένων τυπολογιών εμπορικών κέντρων σε διαφορετικές χώρες και υπό διαφορετικές οικονομικές συνθήκες. Μπορούμε να αναπτύξουμε στρατηγικά επιχειρηματικά σχέδια περιουσιακών στοιχείων και να αποδεσμεύσουμε την αξία μέσω εκμίσθωσης, ανακαίνισης ή ανάπτυξης. Κάθε υπηρεσία είναι εξατομικευμένη για να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες κάθε περιουσιακού στοιχείου και επενδυτή, ώστε να διασφαλίζεται η υψηλή κερδοφορία. 
  Είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια στρατηγική προσέγγιση σε σχέση με το περιουσιακό στοιχείο, παρέχοντας δράσεις ελέγχου κινδύνων και προσφέροντας ισχυρές επενδυτικές αποδόσεις ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα έξοδα.

  Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 20:03

  Υπηρεσίες Βιωσιμότητας

  Οι Υπηρεσίες Βιωσιμότητας υποστηρίζουν επενδυτικές αποφάσεις, διασφαλίζοντας ότι τα στοιχεία βιωσιμότητας συνεισφέρουν στην αύξηση και την ενίσχυση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων και στη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

  Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 18:55

  Αγορά Οικοπέδου

  Αγορά Οικοπέδου

   

  Αγορά Οικοπέδου

  Από τη στιγμή που θα προ εγκριθεί η αίτηση για χορήγηση στεγαστικού δανείου, απαιτείται αρκετός χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να πάρει ο δανειολήπτης τα χρήματα στο χέρι. Οι διαδικασίες από την προ έγκριση μέχρι την εκταμίευση του δανείου απαιτούν  1 μήνα, μερικές φορές και  περισσότερο, ανάλογα με την ευελιξία της κάθε τράπεζας.

  Μικροδάνεια και εγγυήσεις για αγροτικά έως 25.000 ευρώ

   

  Εγγυητής στα δάνεια και για το µισό χαρτοφυλάκιο που θα στηθεί θα είναι το ταµείο των Προγραµµάτων. Αναλυτικά σύµφωνα µε τις µέχρι στιγµής πληροφορίες τα χαρακτηριστικά των µικροδανείων είναι τα εξής:

   

  Τετάρτη, 01 Ιανουαρίου 2014 00:00

  InnovFin Science (EIB)

   

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  H2020 - InnovFin Science (EIB)

   

  Συνοπτική Περιγραφή Πρόσκλησης

  Στο πλαίσιο του «Ορίζοντα 2020», του Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο όμιλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ και ΕΤΕ) ξεκίνησαν το 2014 μια νέα γενιά χρηματοοικονομικών εργαλείων και συμβουλευτικών υπηρεσιών, προκειμένου να βοηθηθούν οι καινοτόμες επιχειρήσεις να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Μέχρι το 2020, το "InnovFin - EU Finance for Innovators" θα προσφέρει μια σειρά από εξατομικευμένα προϊόντα χρηματοδότησης για την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας από μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις και τους φορείς προώθησης της ερευνητικής υποδομής.

  Το InnovFin Science στοχεύει στην υποστήριξη επενδύσεων έρευνας και καινοτομίας (Ε&Κ) από δημόσια ή ιδιωτικά ερευνητικά ιδρύματα / οργανισμούς και πανεπιστήμια, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης κτιρίων και άλλων υποδομών που σχετίζονται άμεσα με δραστηριότητες Ε&Κ.

  Το προϊόν διατίθεται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) είτε μέσω δανεισμού ή συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο, ενώ η χρηματοδότηση αφορά ποσά άνω των €25 εκ. 

  Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 09:32

  EIC-SMEInst-2018-2020: SME Instrument

   

   

  {aridoc engine="office" width="1005" height="450"}/images/2_news/5582192.ppsx{/aridoc}

   

  Όνομα Υποπρογράμματος Πρόσκληση/Προκήρυξη

  SME INSTRUMENT / SME-1 SME instrument phase 1

  Κωδικός Αναγνώρισης

  H2020-EIC-SMEINST-2018-2020 (Topic ID: EIC-SMEInst-2018-2020)

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

   

  Σελίδα 1 από 4

  Σχετικά

                  

  Η ΔίΚΕ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

          

  Newsletter (εγγραφή)

  Input your email to subcribe my website!
  Please check your API key or chose list to subcribe from admin manager!

  Newsletter (εγγραφή)

  Please enable the javascript to submit this form

  Επαφές

  Αθήνα, Αράχθου Ίλιον    
  : +30 2111 990 266
  Κόρινθος, Αδειμάντου 57Β 
  : +30 2741 021 057  : +30 2741 888 049 
  Πάτρα, Αγία Τριάδα 
  : +30 2611 180 072
  Βουλγαρία, str. Vasil Mechkuevski 22
   +359 24 93 1371
   Κύπρος, Κάστορος 1 Λευκοσία
   +357 99 40 1102 

  Main Menu GR

  Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
  More information Ok