ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Φέρνοντας την καινοτομία στην επιχείρησή σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, και να σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να αναπτυχθεί και να προσαρμοστεί ή επιχείρησή σας στην αγορά.
Ο σχεδιασμός προϊόντος (product development) αντικείμενο έχει την παραγωγή προϊόντων που αντιμετωπίζονται ευνοϊκά από τους πελάτες και έχουν ανταγωνιστικές τιμές και αφορά:
- Νέα προϊόντα με στόχο την εύρεση νέων χρήσεων και νέων αγορών και την κάλυψη αναγκών και τάσεων του καταναλωτικού κοινού με αξιοποίηση νέων τεχνολογιών
- Ανασχεδιασμό υπαρχόντων προϊόντων με στόχος την καλύτερη ποιότητα, το χαμηλότερο κόστος και την ασφαλέστερη χρήση αυτών
Επιπλέον η ΔίΚΕ αναλαμβάνει για λογαριασμό εταιριών μεταποίησης τροφίμων σε συνεργασία με διακεκριμένα Πανεπιστήμια την ανάπτυξη νέων καινοτόμων τροφίμων (λειτουργικά τρόφιμα, τρόφιμα καθαρής ετικέτας κτλ).
Συγκεκριμένα η ΔίΚΕ αναλαμβάνει τη μελέτη - ανάπτυξη -σχεδιασμό των προϊόντων-τροφίμων με τα απαιτούμενα επιθυμητά χαρακτηριστικά και προτείνει - δημιουργεί - εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις μετατροπής της διαδικασίας παραγωγής των συμβατικών προϊόντων τροφίμων εξασφαλίζοντας την σταθερότητα και την οργανοληπτική και διατροφική ποιότητα στο χρόνο αποθήκευσής των νέων προϊόντων.
Η διαδικασία έχει ως εξής:
1η φάση: Μελετώνται οι απαιτήσεις σας και οι επιθυμίες σας. Μελετάται ο πιο άμεσος ανταγωνισμός και συγκρίνονται αυτά τα δύο.
2η φάση: Κατόπιν μελέτης με την κριτική της Θεωρίας του Marketing, ερχόμαστε με τρείς προτάσεις για δυνητικά προϊόντα προς υλοποίηση
3η φάση: Σε εργαστηριακό επίπεδο αναπτύσσονται τα νέα προϊόντα σε νέα παραγωγική διαδικασία που περιλαμβάνει όλα τα στάδια της απαιτούμενης βιομηχανικής παραγωγής αυτών με στόχο την βέλτιστη οργανοληπτική αξιολόγηση και την διασφάλιση της ποιότητας, της ασφάλειας και σταθερότητας του τελικού τρόφιμου.
4η φάση: Εφαρμόζεται με τον ήδη υπάρχοντα εξοπλισμό των εταιρειών η τεχνική και μεθοδολογία που μπορεί ώστε να οριστικοποιηθεί η διαδικασία παραγωγής
5η φάση: Πραγματοποιείται μελέτη των δεικτών ποιότητας, ασφάλειας και σταθερότητας του τελικού προϊόντος.
6η φάση: Ακολουθεί η μεταφορά τεχνογνωσίας από εργαστηριακή σε βιομηχανική κλίμακα και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα αναλάβει την παραγωγή των εν λόγω προϊόντων.
7η φάση: Ετοιμάζουμε το προωθητικό υλικό που αποτελεί και συνοδεύει το προϊόν.
8η φάση: Εκπαιδεύουμε το προσωπικό και τους άμεσους συνεργάτες για τα βέλτιστα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του προϊόντος.
7η φάση: Παρακολουθούμε την εξέλιξη του προίόντος, των πωλήσεων και όπου χρειάζεται κάνουμε ενεργείς διόρθωσης ή βελτίωσης.
- Διατροφική Επισήμανση
- Συμμόρφωση Ετικέτας
- Επισήμανση Αλλεργιογόνων
- Ισχυρισμοί Διατροφικοί
- Ισχυρισμού Υγείας
- Γνωστοποίηση στον ΕΟΦ
- Φάκελος για ΕΣΠΑ
- Συμετοχή Βραβεία Επιχ/κότητας
- Τροφίμων
- Παρα-φαρμακευτικά Προϊόντα
- Συσκευασίες προϊόντων
- Υπηρεσιών Διαδικτύου
- Συμπληρώματα Διατροφής
- Μπάρες Δημ/κών Gluten Free
- Μπάρες Πρωτεΐνης
- Επάλειμμα πολυ-βιταμινούχο