Πιστοποίηση Προϊόντα, Χωρίς Γαλακτοκομικά & Χωρίς Λακτόζη Κύριο


Οι επιθεωρήσεις, οι διαδικασίες και τα κριτήρια που εφαρμόζει ο οργανισμός πιστοποίησής μας προκειμένου να δώσουν την πιστοποιημένη ετικέτα σε προϊόντα χωρίς λακτόζη ή γαλακτοκομικά προϊόντα, παρέχουν στους καταναλωτές τη διασφάλιση που χρειάζονται.

Τα σήματα επισήμανσης χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και χωρίς λακτόζη σε τρόφιμα ή ποτά είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Τα τρόφιμα χωρίς λακτόζη είναι γαλακτοκομικά προϊόντα στα οποία η λακτόζη έχει αφαιρεθεί. Τα προϊόντα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα ή συστατικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει ίχνος γαλακτοκομικού συστατικού και δεν περιέχουν λακτόζη.

Φάκελο πιστοποίησης χωρίς λακτόζη

Τα φυσικά γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν λακτόζη, όπως γάλα, τυρί, γιαούρτι, παγωτό και άλλα. Υπάρχει ένας αξιοσημείωτος αριθμός ατόμων που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, που σημαίνει ότι δεν παράγουν το ένζυμο λακτάση, το οποίο είναι απαραίτητο για την πέψη της λακτόζης και την κατάλληλη απορρόφησή της στο έντερο.

Η κατάσταση, η οποία ονομάζεται επίσης δυσαπορρόφηση λακτόζης, προκαλεί τον εντοπισμό των συμπτωμάτων στον πεπτικό σωλήνα και είναι περισσότερο ενοχλητικό. Η δυσανεξία στη λακτόζη απαιτεί από τους ανθρώπους να ακολουθούν αυστηρές δίαιτες χωρίς λακτόζη. Το να ζεις μια ζωή χωρίς λακτόζη δεν απαιτεί να αποκλείσεις εντελώς τα γαλακτοκομικά. Ένα προϊόν χωρίς λακτόζη μπορεί να εξακολουθεί να περιέχει γαλακτοκομικά ή να βασίζεται σε γαλακτοκομικά.

Οι ετικέτες χωρίς λακτόζη στα προϊόντα προσδιορίζουν ότι αυτά τα προϊόντα έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία για τον περιορισμό των προβληματικών επιπέδων λακτόζης. Η λακτάση χρησιμοποιείται στη διαδικασία, είναι το ένζυμο που διασπά τη λακτόζη προκειμένου να είναι κατάλληλη για άτομα με ήπια έως μέτρια δυσανεξία στη λακτόζη.

Φάκελο πιστοποίησης χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα

Οι καταναλωτές με αλλεργία στα γαλακτοκομικά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση προϊόντων διατροφής που φέρουν την ένδειξη ως χωρίς γαλακτοκομικά, καθώς υπάρχει πιθανότητα να βρουν ίχνη γάλακτος καθώς συνήθως χρησιμοποιούν τον ίδιο εξοπλισμό. Είναι μια αλλεργία που μπορεί να εμφανίσουν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Εάν καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να εμφανίσουν κάποια συμπτώματα πεπτικής δυσφορίας, αλλά μπορεί να εμφανιστεί μια πιο βίαιη αντίδραση: κνίδωση, επικίνδυνο πρήξιμο των χειλιών, της γλώσσας και του λαιμού, βήχας και/ή έμετος.

Οι ετικέτες στα dairy free προϊόντα προσδιορίζουν ότι το συγκεκριμένο προϊόν δεν περιέχει ζωικό γάλα ή συστατικά με βάση το γάλα. Αυτά περιλαμβάνουν καζεΐνη, ορό γάλακτος, λακτόζη, ακόμη και λίπος γάλακτος. Τα πιστοποιημένα προϊόντα «dairy – free» είναι απαραίτητα στις ομάδες ανθρώπων που είναι υποχρεωτικό να ζουν με μία διατροφή που αποκλείει τα γαλακτοκομικά προϊόντα αφού το αντίθετο θα είχε ως αποτέλεσμα την αλλεργική αντίδραση ή συμπτώματα δυσανεξίας, ακόμη και το μικρότερο ίχνος πρωτεΐνης γάλακτος ή ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει αντίδραση του ανοσοποιητικού

Προϊόντα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα και χωρίς λακτόζη
  • Διατίθενται τυριά Vegan και Τυριά χωρίς λακτόζη
  • Γάλα ρυζιού, Γάλα βρώμης, Γάλα καρύδας, Γάλα αμυγδάλου, Γάλα σόγιας,
  • Βούτυρο καρύδας, λάδι καρύδας, γιαούρτι καρύδας
  •  Τυριά με βάση τη σόγια, κρέμα σόγιας
Γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη
  • Βούτυρο
  • Σκληρό τυρί
  • Προβιοτικό γιαούρτι
  • Κεφίρ