Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο ενσωματώνεται στον στόλο της Royal Caribbean

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο ενσωματώθηκε στον στόλο της Royal Caribbean.

Η Royal Caribbean αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πλοίο της, το «Icon of the Seas».

Το πλοίο βρίσκεται υπό κατασκευή στη Φινλανδία εδώ και ένα χρόνο. Θα αποπλεύσει από το Μαϊάμι και πρόκειται να ξεκινήσει τις κρουαζιέρες του τον Ιανουάριο του 2024.

Το πλοίο είναις το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, εκθρονίζοντας ακόμη και τα μεγαθήρια της κατηγορίας Oasis της Royal Caribbean. Έχει μήκος 365 μέτρα και θα είναι 3 μέτρα μακρύτερο από το σημερινό μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, το «Wonder of the Seas».

Το νέο κρουαζιερόπλοιο κατασκευάζεται στα ναυπηγεία Meyer Turku, και είναι ένα από τα τρία που παραγγέλθηκαν για τη νέα κατηγορία Icon της Royal Caribbean. Το Icon of the Seas θα έχει 2.805 καμπίνες και χωρητικότητα επιβατών 7.800 ατόμων, και θα έχει συνολικό πλήρωμα 2.350 άτομα.

Το πλοίο διαθέτει πολλές ανέσεις που τραβούν την προσοχή, όπως τη μεγαλύτερη πισίνα που υπάρχει σε πλοίο, το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο, έξι τσουλήθρες που σπάνε ρεκόρ και 6 επιπλέον πισίνες.

Οι επιβάτες θα έχουν στη διάθεση τους επίσης πιο εστιατόρια, μπαρ, καταστήματα και έναν υπαίθριο κήπο στο Central Park. Υπάρχει επίσης ένα Aqua Theatre σε γυάλινο θόλο στο μπροστινό μέρος της υπερκατασκευής του πλοίου. Αυτός ο θόλος θα είναι μια ήσυχη περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα διαθέτει εστιατόρια τη νύχτα.

Το Icon of the Seas θα είναι επίσης το πρώτο πλοίο της Royal Caribbean που θα τροφοδοτείται από LNG και το πρώτο που θα διαθέτει τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Χρησιμοποιούνται επίσης και άλλες τεχνολογίες, όπως η σύνδεση πλοίου με την ακτή και τα συστήματα ανάκτησης θερμότητας.


Εκτύπωση   Email